יום שבת, 11 בינואר 2014

"הארטישוק של נועם" במושב ניר בנים פותח שעריו

"הארטישוק של נועם"
במושב ניר בנים פותח שעריו  



נועם יעקובא, מגדל הארטישוקים הגדול בישראל, פותח את שערי ביתו ואת שדותיו בשישי שבת  ב- "הארטישוק של נועם" - ניר בנים בחגיגה קולינארית בתוספת סיורים בשדות.
הפעילות במקום כוללת ארוחת בופה עשירה וטרייה כולל שתייה קרה וחמה ומנות אוכל המבוססות על טהרת הארטישוק {כל המנות צמחוניות} וסיור חקלאי בשדות הארטישוק כולל קטיף.
בין המנות המיוחדות שיוגשו במקום: סלט פרוסות ארטישוק בבלסמי, סלט ארטישוק ובצל מוקפץ ברוטב טריאקי, שיפודי ארטישוק וירקות ברוטב צי'לי מתוק, פסטה ארטישוק ועגבניות שרי, נודלס אסיאתי בתוספת רצועות ארטישוק.
בשבת :
סיורים המיועדים למבוגרים ולילדים יערכו בשעה 11:30 ו-14:30
שעות פתיחה בין 10:30-16:30
מחירים: ארוחה + סיור מבוגר- 100 ש'
ארוחה + סיור ילד (בגילאי 3-13 ) -50 ש'
סיור בלבד מבוגר- 40 ש'
סיור בלבד ילד - 20 ש'
ניתן לרכוש במקום ארטישוק טרי, שמן זית תוצרת המשק, צימוקים ועוד.
בששי :
יתקיים בראנץ ברוח "מאמא איטליה"
בתפריט סלטים טריים עם צמחי תבלין, ארטישוק חלוט עם טחינה סגולה או לבנה, ממרחים על טהרת הארטישוק , פוקאצות ארטישוק ופלפל, אנטי פסטי ירקות ברוח החורף , לחם כפרי, חלות של שבת, ריבות ביתיות, שתייה קרה וחמה.
שעות פתיחה בין – 9:30-15:00
סיורים : שעה 11:00 ו-13:00
עלות 80 ש'- בראנץ  מבוגר
40 ש'- בראנץ  ילדים
מידי חמישי יתקיימו סדנאות ארטישוק בשיתוף בין נועם יעקובא לאיריס לוי, שפית פרטית.
הסדנא תיערך עם שישה משתתפים ומעלה, עלות 300 ש' למשתתף.
טלפון לבירורים והזמנת מקום ארוחות, סיורים וסדנאות : נועם יעקובא-
 054-2278637

בניר בנים ניתן לבקר גם ב"לב היער" בבעלות ילנה קליכמן, בעלת גלריה, וצורפת המצרפת מיומנויות מתחום שזירת פרחים , תפירה וקלית הסלים הבאה לידי ביטוי בגינות אותם היא יוצרת.
ניתן לראות מבחר של גינות מיניאטוריות שנראות כמו תמונות מתוך סיפור, ופיסול גינות מתוך אגדות המשלבות נדנדות, בעלי חיים מקרמיקה ועוד כמו כן ניתן להנות מסיור גינות מעורר השראה ומרחיב לב.

ילנה קליכמן - 052-5778963

מתכונים עם ארטישוק באדיבות-
איריס - http://irischef.co.il/






































בצק לפוקצ'ה /פיצה/סטרומבולי
מצרכים
1 ק"ג קמח
מים 600 גר'
שמן זית 3 כפות
שמרים יבשים 17 גר'
מלח 16 גר'
אופן הכנה
ללוש את כל החומרים, להוסיף שמן ומלח בסוף.
להתפיח לפחות 8 שעות במקרר או שעתיים וטמפרטורת החדר.
לשטוח את הבצק על תבנית אפיה ולהתפיח 20-30 דקות.
ליצור שקעים על גבי הבצק בעזרת האצבעות.
למרוח בשמן זית, לפזר עשבי תיבול ומלח גס.
לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' 200 מעלות צלסיוס במשך כ- 20-30 דקות במרכז התנור.
אפשר להכין סטרטר מ 3 כפות קמח , חצי כפית שמרים יבשים ו2/3 כוס מים.
להשהות במקרר כ 12 שעות .
לערבב את הסטרטר עם חומי הבצק ולהתפיח כשעתיים בטמפרטורת החדר.
תוספות מעל – TOPINGS
בצל
2 בצל פרוס, 3 כפות שמן זית, 3 כפות מלח גס.
לטגן בצל פרוס בכף שמן זית, למרוח שארית השמן ולפזר בצל שום ומלח.
ארטישוק
5 לבבות נקיים פרוסים , מתגנים במחבת שם שמן זית ותימין.
מוסיפים מלח ופלפל
לטגן שום ושקדים בכף שמן זית. למרוח שארית השמן ולפזר שקדים, שום ומלח.
עשבי תיבול – לטחון במעבד מזון כוסברה, פטרוזיליה, תימין, רוזמרין + 3 שיניי שום, שמן זית ומלח

ריזוטו ארטישוק - קלאסי
המרכיבים 4-5 מנות
4   ארטישוקים גדולים
4   כפות חמאה
1  בצל, קצוץ דק
2 ענפי תימין
500  גרם אורז עגול לריזוטו
750  מ"ל ציר עוף או ציר ירקות
פרמזן מגורר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
קוטמים את ראשי הארטישוק, קולפים את הגבעולים ומסירים את החלקים הסיביים. חותכים לאורך לפרוסות דקות  ומטפטפים עליהן מעט מיץ לימון על מנת למנוע השחרה.
ממיסים חמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים את הבצל ומאדים כמה דקות.
שוטפים את הארטישוקים משאריות מיץ הלימון ומוסיפים לסיר. מטגנים את הארטישוקים דקה או שתיים.
מגבירים את האש ומוסיפים את האורז תוך בחישה מתמדת. ממשיכים לטגן את האורז תוך ערבוב.
מביאים את הציר לרתיחה בסיר אחר.
לאחר שתי דקות מתחילים בהוספת הציר החם לאורז - מוסיפים מצקת אחת בכל פעם, בוחשים ומבשלים תוך ערבוב עד שהנוזלים נספגים באורז. ממשיכים כך עד שכל הציר נספג באורז והאורז רך - כ-15 עד 20 דקות.
מתבלים במלח או פלפל לפי הטעם, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
 
ארנצ'ינו
ל 12 יחידות
אורז
כוס אורז עגול
2.5 כוסות מים
½ כוס פרמזן מגורר
2 חלמונים
50 גרם חמאה
½ כפית מלח
אבקת זעפרן
מילוי
5 לבבות ארטישוק
חצי בצל קצוץ דק
50 מ"ל יין לבן
תימין
שמן זית
מלח
פלפל
כוס פרורי לחם לציפוי
הכנת האורז
מבשלים את האורז במים + מלח  עד שכל המים נספגים והוא נותר רך ומאט דביק. מסירים מהאש.
כשהאורז חם מוסיפים תוך כדי ערבוב את החמאה פרמזן והחלמונים. מוסיפים את הזעפרן ובודקים אם צריך עוד מלח. משטחים את האורז על תבנית מתכת כדי שיתקרר מהר.
הכנת המלית
מזהיבים קלות את הבצל, מוסיפים את התימין וממשיכים לטגן .מוסיפים את קוביות הארטישוק מטגנים יחד מספר דקות מוסיפים את היין וממשיכים לבשל יחד עוד כ 10 דקות עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים מלח ופלפל ומקררים.
יוצרים כדור קטן מבצק האורז ומשטחים אותו על כף היד , ממלאים עם כפית גדושה של המילוי וסוגרים לצורת כדור.
כך עושים עם כל האורז והבשר.
מגלגלים את כדורי האורז בפירורי לחם ומתגנים בשמן רותח עד להשחמה יפה מכל הכיוונים.