יום חמישי, 2 בינואר 2014

עוגת נפוליאון - קרם שניט וממרח לוטוס


עוגת נפוליאון - קרם שניט וממרח לוטוס
 
לבצק עלים (ניתן להשתמש בבצק עלים מוכן באיכות טובה):
300 גר` קמח (כוס וחצי)
3 גר` מלח (קורט)
140 מ"ל מים קרים (שלושת רבעי כוס)
60 גר` חמאה מומסת קרה
220 גר` חמאה רכה לקיפול

לקרם פטיסייר:
300 גרם חלב (כוס וחצי)
מקל וניל
75 גר` סוכר (חצי כוס פחות כף)
70 גר` חלמון (חלמון מ-4 ביצים)
20 גר` קורנפלור (כף)
10 גר` קמח (חצי כף)
30 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

לקרם הווניל:
500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
40 גרם פודינג אינסטנט וניל או כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
חצי מיכל ממרח לוטוס

אופן הכנה:
  • להכנת בצק העלים: מנפים את הקמח ואת המלח לקערת המיקסר, ושופכים במרכז את המים הקרים והחמאה המומסת הקרה. לשים עם וו לישה כ-7 דקות במהירות אטית ו-5 דקות במהירות בינונית.
  • יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של לפחות 45 דקות.
  • בזמן מנוחת הבצק יוצרים ריבוע מהחמאה הרכה בגודל 15x15 ס"מ ובעובי של 1-1.5 ס"מ ושומרים בצד עטוף בניילון נצמד.
  • מקמחים את משטח העבודה.
  • מוציאים את כדור הבצק ומסמנים בו צלב במרכז העיגול. מרדדים את הבצק לריבוע, מניחים את ריבוע החמאה במרכז ריבוע הבצק וסוגרים עם הפינות של הבצק מעל החמאה בצורה של מעטפה (כל פינה אחת על השנייה) ואז הופכים את הבצק ומתחילים לרדד. הטקסטורה של הבצק ושל החמאה צריכה להיות דומה על מנת לאפשר עיבוד נוח.
  • מרדדים את הבצק למלבן ברוחב צלע הריבוע פחות או יותר וארוך פי שתיים. לקיפול הראשון - מקפלים בעדינות קצה אחד לשני שליש מאורך המלבן וסוגרים באמצעות הקצה השני.
  • מסובבים את הבצק רבע סיבוב ועושים קיפול שני באותו אופן. בתום שני הקיפולים יש להניח לבצק לנוח במקרר שעה עד שעה וחצי.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומקפלים שני קיפולים נוספים באותו אופן. מחזירים למקרר לשעה-שעה וחצי נוספות.
  • מקפלים את הבצק שני קיפולים נוספים והבצק מוכן לעבודה.
  • אחרי מנוחה של שעתיים במקרר מוציאים את הבצק ומרדדים לריבוע בגודל 30X30 סנטימטר (גודל של תבנית ביתית) בעובי 4 מ"מ. מניחים על נייר אפייה ומחוררים קלות עם מזלג. מחזירים למקרר למנוחה של חצי שעה ואחר כך אופים בתנור בחום 190 מעלות כ-30-35 דקות עד שהבצק מקבל גוון חום.
  • להכנת קרם הפטיסייר: מרתיחים חלב עם 25 גר` סוכר ומקל וניל חצוי ומגורד.
  • מערבבים חלמונים וסוכר, מוסיפים את הקורנפלור ובוחשים היטב.
  • כשהנוזל רותח שופכים אותו תוך כדי ערבוב על תערובת החלמונים והסוכר. מסננים ומחזירים לאש להמשך בישול והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה.
  • מערבבים במהירות עם מטרפה כ-2 דקות עד שהקרם מסמיך ומתחיל לבעבע, ממשיכים לבשל עוד כ-30 שניות ומורידים מהאש (כדי למנוע את הרגשה של קורנפלור על הלשון).
  • שופכים לקערה ומכסים מיד בניילון נצמד (למנוע יצירת קרום).
  • כשהקרם מגיע לטמפרטורה של 50 מעלות מוסיפים לקערה של הקרם את החמאה ומערבבים עד שהקרם אחיד וחלק ומקררים.
  • להכנת קרם הווניל: מקציפים את כל החומרים יחד לקצפת חזקה ומקפלים לתוכה בעדינות את קרם הפטיסייר.
  • בניית העוגה: חותכים את עלה בצק העלים האפוי לחצי. מורחים קרם על חצי עלה, מכסים בחצי השני ומקפיאים.
  • אחרי הקפאה של 3-4 שעות שכל הקרם קפא חותכים לריבועים בגודל 8X8 סנטימטר ובוזקים למעלה אבקת סוכר.
  • בסיום לוקחים מעט ממרח לוטוס בתוספת של שמנת מתוקה ממיסים על הגז ומוזגים על נפוליאון.
והתוצאה הקסומה מעשה ידייה של אחותי :)
  בעולמה של רויטל בפיסבוק כבר ביקרתם ? מוזמנים להכנס ולעשות לייק