יום חמישי, 2 בינואר 2014

מתכון פילה סלמון במרינדת סויה ועשבי תיבול מוגש עם סלט נודלס

מתכון פילה סלמון במרינדת סויה ועשבי תיבול מוגש עם סלט נודלס

באדיבות אסם

 

המרכיבים (ל-4-5 סועדים):


600 גרם פילה סלומון חתוך ל 8 רצועות שוות כולל העור
2 כפות שמן קנולה

למרינדה:
2 כפות סילאן
4 כפות  רוטב סויה אסם
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (אם רוצים)
3 שני שום כתושות
1/2 שורש ג'ינגר קלוף ומגורר
1/4 כוס כוסברה קצוצה טרייה
1 כף פטרוזיליה קצוצה טרייה

לסלט:
200 גר' נודלס אסם
1 מלפפון חתוך למקלות דקים
1 חבילה נבטי ברוקולי או צנון

לרוטב:
4 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות רוטב סויה אסם
2 כפות סוכר חום
1 כפית שומשום שחור (אם רוצים)
1 צ'ילי אדום חתוך לפרוסות דקות

ההכנה

1.    מערבבים את חומרים המרינדה בקערה קטנה. מושחים את פיסות הסלמון ברוטב פעמים ומחזירים למקרר ל10 דקות ועד שעתים.
2.    בסיר גדול עם מים רותחים מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן . מסננים ושוטפים היטב. משאירים לצינון במקרר עד לשימוש. בקערה בינונית מערבבים היטב את חומרי רוטב לסלט.
3.     מחממים במחבת גדולה מזולה עד. מניחים את פיסות הסלמון כאשר העור פונה לשמן. צולים על הצד הזה כ 3-4 דקות. מורידים לאש נמוכה וצולים על הצד הנוסף 3 דקות נוספות. שופכים מעל את שארית הרוטב ומביאים לרתיחה.

4.    להרכבה: מערבבים נודלס, מלפפונים , נבטים וברוטב. מגישים בצלחת סלט נודלס ומעל פיסת סלמון חמה.