יום שבת, 4 בינואר 2014

מתכון קובה סלק.

הפעם מתכון של המאסטר שף- חיים כהן.
מתכון מוצלח מאוד!
מחמם את הלב ואת הגוף בשבתות קרים!
התוצאה לפניכם- אל תשכחו חלה מיני לטבילה!
בתאבון:) עולמה של רויטל





מרכיבים:
0.5 קילו
בשר בקר טחון
בצל - בינוני, מגורר וסחוט
פטרוזיליה - כ-15 גבעולים, קצוצים דק
סלרי עלים - למילוי - 4 עלים ללא גבעולים, קצוצים דק מאוד
נענע - ארבעה עלים בלבד, קצוצים דק
שום (שיניים) - למילוי - שן כתושה אחת; למרק - שש שיניים קלופות ופרוסות
מלח
הרט
סוכר - קמצוץ
שמן זית
2
בצל סגול - בינוני, קצוץ
סלק - בינוני, קלוף, חצוי ופרוסי
2 ליטר
מים - רותחים

מיץ לימון - משני לימונים קטנים

3 כף/ות
סוכר חום
1 כפית/ות
דבש

0.5 כפית/ות
מלח - לימון

סלרי עלים - למרק - צרור עלים קשורים בחוט
700 גר'
סולת
מלח
אופן ההכנה:
המילוי:שמים בקערה את הבשר, הבצל הסחוט, עלי הפטרוזיליה, עלי הסלרי, עלי הנענע, שן השום, מלח, בהרט, קמצוץ סוכר ומעט שמן זית. מערבבים לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כ-25 כדורים בגודל של כדור פינג-פונג. מניחים את הכדורים בתבנית ומאחסנים במקפיא עד שהם קפואים לגמרי, לפחות שעתיים.

המרק:
מחממים בסיר חצי כוס שמן (זית או אחר), מוסיפים את הבצלים הסגולים ומטגנים במשך כחמש דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה, מבלי שהשום ישחים. מוסיפים את הסלק ומקפיצים עוד כארבע דקות. מוסיפים את המים ומבשלים חמש דקות נוספות. מוציאים כוס מהנוזל ומניחים בצד (לשימוש בהכנת הבצק). מוסיפים לסיר את מיץ הלימון, מלח, בהרט, סוכר חום, דבש, מלח לימון (לא חובה) ועלי סלרי קשורים בחוט. מבשלים במשך 20-15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול כך שהמרק יהיה חמוץ מתוק.

הבצק:
שמים בקערה סולת, בהרת וכפית מלח ומערבבים. מוסיפים את מי הסלק (ועוד מים במידת הצורך) ולשים את מרכיבי הבצק כך שתיווצר עיסה במרקם של פלסטלינה רכה. מניחים בצד למשך 20 דקות.

הקובה:
לוקחים חתיכה מהבצק ומשטחים אותה. שמים במרכז הבצק כדור בשר קפוא וסוגרים סביבו את הבצק. מסירים עודפי בצק ומחליקים את הקובה עם מעט מים (אם בזמן המילוי הבצק מתייבש, אפשר להוסיף לו מעט מים וללוש שוב).

מרתיחים את המרק, ומניחים בו בעדינות את הקובות, ומבשלים כשעה על להבה בינונית. מקררים, ולפני ההגשה מחממים שוב בסיר מכוסה.
מגישים על אורז לבן או כמרק.