יום שישי, 23 בדצמבר 2016

חנוכה שמח וטעים! "ממלכת החלבה" מציעה לחג החנוכה לשדרג את הסופגנייה במילוי טעים ומפנק – טחינה עם נוגט, ומציגה מתכון מעולה לח

חנוכה שמח וטעים!
"ממלכת החלבה" מציעה לחג החנוכה לשדרג את הסופגנייה במילוי טעים ומפנק – טחינה עם נוגט, ומציגה מתכון מעולה לחג



יצרנית החלבה והטחינה הוותיקה "ממלכת החלבה", המפעילה את חנויות הקונספט המיוחדות בשווקים מחנה יהודה, שרונה מרקט, שוק הכרמל ושוק צפון (ברמת החייל בתל אביב), מציעה לחג החנוכה לשדרג את הסופגנייה במילוי מיוחד, מזין ומפנק - טחינה עם נוגט.


הטחינה עשויה משומשום טהור 100% הנטחן באבני ריחיים בשיטה מסורתית השומרת על הערכים הבריאותיים של השומשום, ומשולבת בממרח נוגט עשיר העשוי מאגוזי לוז. טחינה עם נוגט מעולה למריחה על הלחם, ולשילוב במגוון מתכוני עוגות, עוגיות וקינוחים. בנוסף לטחינה עם נוגט מציעה "ממלכת החלבה" מגוון עשיר של טחינה בטעמים - מלוחים ומתוקים: טחינה עם שוקולד, טחינה עם זעתר, טחינה עם סילאן, טחינה עם צ'ילי חריף ועוד.
מחיר טחינה עם נוגט: 35 ₪ ל-500 גרם. 
כשרות – בד"ץ העדה החרדית ירושלים.
להשיג בחנויות "ממלכת החלבה": בשוק מחנה יהודה, בשרונה מרקט, בשוק הכרמל ובשוק צפון (רמת החייל בתל אביב).

לכבוד החג מציעה "ממלכת החלבה" 
מתכון חגיגי להכנת סופגניות במילוי טחינה עם נוגט

החלטתי באומץ  לנסות להכין את המתכון של ממלכת החלבה.
המתכון קל להכנה, לבן שלי הייתה בקשה אחת.
הוא ביקש קליק בכל הצבעים כקישוט- מילוי של טחינה נוגט.
חשבתי איך לחבר בין השתיים.
הצלחתי לא רע לעניות דעתי, המילוי בתוך הסופגנייה נוגט עם טחינה, למעלה טבלתי את הסופגניה בטחינה נוגט שהסופגניה חמה שהציפוי ידבק ישר.
אחרי הנחתי קליק לבן וחום ולחצתי להדבקה.
ישר הכנסתי למקרר למכת קור.
יצא מושלם הבן שלי היה מרוצה עד הגג!
בתאבון המתכון נפלא וממש קליל להכנה:)

מצרכים ל-20 סופגניות:
4 כוסות קמח
4 חלמונים
4 כפות שמן
4 כפות סוכר
2 וחצי כפות שמרים יבשים
1+1/2 כוסות מים פושרים
קופסת טחינה עם נוגט של "ממלכת החלבה"
קורט מלח
טחינה עם שוקולד של "ממלכת החלבה"
סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים עם כף סוכר ומים פושרים ומכסים. משהים כ-10 דקות לתסיסה.
מנפים את הקמח לקערת מיקסר. יוצרים גומה ומוסיפים את השמרים, החלמונים והמלח ומערבבים עד לקבלת בצק חלק.
לשים את הבצק, מקמחים ומכסים במגבת להתפחה למשך כשעה.
על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2 ס"מ, וקורצים עיגולים בעזרת כוס ויוצרים כדורים. משמנים את הכדורים קלות ומשהים להתפחה נוספת כ- 20 דקות.
מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק משני הצדדים.
מוסיפים את המילוי של הטחינה עם נוגט לתוך הסופגניות בעזרת מזרק.
לפינוק נוסף – אפשר למרוח על הסופגניות טחינה עם שוקולד ולפזר מעל סוכריות צבעוניות.

על "ממלכת החלבה":
"ממלכת החלבה", מיצרניות החלבה והטחינה הוותיקות בארץ, החלה את דרכה עוד במרוקו בייצור חלבה על ידי סב המשפחה. הסבא העביר את הידע לנכדו – אלי ממן, והוא הקים את "ממלכת החלבה" הראשונה בשוק מחנה יהודה בירושלים – הנחשבת לאחד מעמודי התווך של השוק. שמה של "ממלכת החלבה" על מוצרי הטחינה והחלבה המשובחים שלה הולך לפניה כבר עשרות שנים. לפני כשנה פתחה ממלכת החלבה חנויות קונספט דומות לזו שבמחנה יהודה גם בתל אביב – בשרונה מרקט, ברמת החייל ובשוק הכרמל.  
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!