יום חמישי, 2 בינואר 2014

מתכון שוקי עוף צלויות עם תפוחי אדמה וירקות כתומים


מתכון שוקי עוף צלויות עם תפוחי
 אדמה וירקות כתומים
באדיבות אסם



רכיבים (6 מנות):

1 ק"ג שוקי עוף |  3 כפות רוטב סויה |  3 כפות דבש | 4 כפות שמן זית |  2 תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוכים לשמיניות | 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ | 3 גזרים חתוכים לפרוסות בינוניות  | 6 שיני שום | 4 כפות מרק תיבול ירקות שורש של אסם מומסות בחצי כוס מים רותחים  |  3 ענפי רוזמרין (אם רוצים) | פלפל שחור
  
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) ומשמנים תבנית גדולה בשתי כפות שמן זית.
2. מחממים את הדבש כחצי דקה במיקרוגל לריכוך. מערבבים היטב את הסויה עם הדבש ומניחים בצד.
3. מכניסים את כל הירקות לקערה ומערבבים היטב עם שתי כפות שמן זית
    ופלפל שחור.
4. מסדרים את השוקיים בתבנית ומברישים מעט בתערובת הסויה והדבש.
5. מסדרים ליד השוקיים את הירקות החתוכים. מעליהם יוצקים באופן אחיד
את מרק תיבול ירקות השורש שהמסנו במים רותחים.
6. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-30 דקות.
 מוציאים את התבנית
   ומסירים את נייר הכסף. הופכים את השוקיים ומברישים אותם שוב
בתערובת הסויה
 והדבש שנותרה. מערבבים את הירקות ומוסיפים את שיני השום וענפי הרוזמרין.  מכניסים לתנור ואופים ללא כיסוי כ-20-35 דקות נוספות או עד שהירקות התרככו לגמרי.

    מגישים חם.