מתכון מרק ירקות כתומים וערמונים
באדיבות אסם
רכיבים:
2 כפות שמן | 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
| 200 גרם ערמונים מבושלים באריזת ואקום, חתוכים לפרוסות (לשמור מעט לסוף המתכון
לקישוט) | 2 תפוחים חתוכים
לקוביות | 1 מקל קינמון או 1/4 כפית קינמון טחון | 2 כפות סוכר חום | 1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות | 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות | 2
גזרים חתוכים לקוביות | 1/2 ק"ג בטטה חתוכה לקוביות | 4 כפות גדושות מרק תיבול ירקות שורש
של אסם | 1/4 כוס שמנת לבישול | פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מחממים את השמן ומטגנים
את הבצל כשתי דקות עד להזהבה.
2. מוסיפים את הערמונים, התפוחים, מקל הקינמון והסוכר החום
ומטגנים כדקה נוספת.
3. מוסיפים את הדלעת, תפוחי האדמה, הגזר
והבטטה וממשיכים לטגן כדקה נוספת על להבה גבוהה.
4. מוסיפים את השמנת ומערבבים. מוסיפים
מים רגילים לתוך הסיר כך שיכסו את הכול ומעט מעל ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים מרק תיבול ירקות שורש
וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-40 דקות, או עד שכל הירקות מתרככים.
6. מסירים מהלהבה, מוציאים את מקל
הקינמון ובעזרת מוט בלנדר או מעבד מזון
טוחנים את המרק לקבלת קרם חלק. מתבלים בפלפל שחור.
טוחנים את המרק לקבלת קרם חלק. מתבלים בפלפל שחור.
7. יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות,
מקשטים בפרוסות ערמונים ומגישים.