יום ראשון, 5 בינואר 2014

מתכון- פלימני: כיסוני בצק בשר עגל מבושלים

אתם מכירים את המתכון תחת השם כיסוני בצק מבושלים- אני גדלתי על פלימני!


זהו מתכון קלאסי בסיסי של הכיסונים הרוסיים הנפלאים. היסטורית יש כמה גרסאות למקור של הפילמני, כגון המטבח הטטארי או הפיני. אבל אחת מהן היא סין, מה שמסביר את המרכיב המאוד דומיננטי, הפלפל השחור, שאינו גדל ברוסיה, והגיע עם המנגולים לסיביר ולאורל, משם נפוצו לראשונה הפילמני.





המרכיבים (ל-24 יחידות):
לבצק הבסיסי:
2 כוסות קמח
2 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס מים
קורט מלח
למילוי הבשר:
400 גרם תערובת בשר בקר ועגל טחון
1 בצל קצוץ דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח

אופן ההכנה:
  1. הבצק: מערבבים בקערה את כל המרכיבים, עד שנוצר בצק נוקשה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בטמפ' החדר 40 דקות.
  2. לשים שנית על משטח מקומח קלות, כ-5 דקות. מעבירים לקערה ומכסים במגבת.
  3. מעבירים למקרר למינימום שעתיים, עדיף ללילה שלם.
  4. המלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית ומקררים כחצי שעה במקרר.
  5. מוציאים את הבצק מהמקרר ושוב לשים, עד שהוא רך וגמיש. על משטח מקומח יוצרים 2 נקניקים, ומחלקים כל נקניק ל-12 חתיכות.
  6. מרדדים כל חתיכה לעיגול דק. מניחים במרכז כפית מהמלית. סוגרים את הבצק לחצי ואז מהדקים את קצוות הבצק זו לזו.
  7. מניחים על צלחת עם הרבה קמח ומעבירים למקרר (ניתן להקפיא על מגש מקומח, בשכבה אחת בכל פעם - הפילמני ישמרו כחודשיים במקפיא).
  8. מרתיחים בסיר גדול הרבה מים ומוסיפים את המלח, הפלפל ועלה הדפנה. מנערים את הפילמני מקמח וזורקים למים (עדיף לבשל 20 בכל פעם). אם הפילמני טריים, הם מוכנים 5 דקות אחרי שהם צפים. הקפואים זקוקים ל-12 דקות.
  9. מוציאים עם כף מחוררת לקערה. מוסיפים חמאה ומערבבים בעדינות.
  10. מגישים עם שמנת חמוצה, הרבה פלפל שחור גרוס.

מתכון- סבינה ולדמן, השפית של "רוטשילד'ס קיטשן"

אנחנו הוספנו בצל מטוגן על הפלימני, יצא נהדר!

בתאבון!!!