יום חמישי, 2 בינואר 2014

מתכון חזה עוף בסויה עם אורז ופטריות שיטקי מבושל בחלב קוקוס

מתכון חזה עוף בסויה עם אורז ופטריות שיטקי מבושל בחלב קוקוס

באדיבות אסם




המרכיבים (ל 4-5 סועדים):

600 גרם חזה עוף
2 כפות שמן שמושם
2 כפות רוטב סויה אסם
2 כוסות אורז בסמטי
1 כף שמן קנולה
4 כפות רוטב סויה אסם
1 כוס פטריות שיטקי מיובשות
400 מ"ל חלב קוקוס מקופסת שימורים (1 מיכל)
1 גבעול בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות לקישוט
2 כפות אגוזי קשיו קצוצים לקישוט (אם רוצים)
400 מ"ל מים (2 כוסות)

ההכנה
  1. משרים את הפטריות במים חמים כ 10 דקות. פורסים לפרוסות דקות. מחממים בסיר בינוני שמן  ומוסיפים את האורז , סויה ופטריות. מוסיפים לאורז 400 מ"ל מים חמים ו200 מ"ל חלב קוקוס. מכסים מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ 20 דקות.
  2. חותכים את חזה העוף לרצועות בגודל בינוני ברוחב 1 ס"מ ואורך של כ 4 ס"מ . משרים את העוף בסויה וחצי כף שמן שומשום. במחבת רגיל או מחבת פסים מחממים את השמן הנותר וצורבים את פיסות העוף כשלוש דקות מכל צד. או עד שמזהיבות. בסוף התהליך מוסיפים למחבת כף מהמשרה ומבשלים על אש גבוה עד שכל הנוזלים מתאדים.
  3. מורידים  מהאורז את הכיסוי וממש לפני ההגשה מוסיפים את שארית  חלב הקוקוס מערבבים כ 3 דקות תוך כדי חימום על אש בינונית. מגישים חם עם חזה עוף מעל ומעטרים בבצל ירוק.