יום חמישי, 2 בינואר 2014

סלט שורשים ברוטב ויניגרט אסייתי

סלט שורשים ברוטב ויניגרט  אסייתי

באדיבות אסם
 



המרכיבים (ל4- סועדים):

1 לפת גדולה קלופה
1 סלק בינוני קלוף
1 בטטה קלופה
2 קישואים
250 גר' נבטים
1/2 חבילה נבטי חמנייה (אם רוצים)

לרוטב ויניגרט אסייתי
2 כפיות שמן שומשום
1 צ'ילי אדום חתוך לקוביות קטנות (ללא גרעינים)
2 כפיות ג'ינגר טרי מגורר
5 כפות רוטב סויה אסם
1 כף סילאן
1 כף ברנדי
3 כפות מיץ לימון או ליים
1 כף כוסברה קצוצה (אם רוצים)
2 כפות סוכר חום

1/4 כוס בוטנים קצוצים


ההכנה
  1. חותכים את השורשים כולם למקלות דקים  מאוד וארוכים.
  2. בקערה מערבבים בעזרת מקציץ אתה כל חומרי הויניגרט .
  3.  לקערה גדולה מכניסים את כל הירקות ומערבבים יחד עם הוינגרט. מפזרים בוטנים ומערבבים קלות מקשטים בפקאנים מסוכרים ומגישים.