יום רביעי, 4 בפברואר 2015

יום האהבה מתקרב ואני משתפת אתכם במתכונים קטנטנים ואוהבים!

רשת קפה ביגה מנדבת:
 מתכון בראוניז שכבות שוקולד וקרם
שוקולד לבן



פינוק מושלם לוולנטיין דיי

לקראת הוולנטיין דיי, מנדבת רשת קפה ביגה מתכון מפנק בראוניז שכבות שוקולד וקרם שוקולד לבן – פינוק מושלם לאוהבים.

רכיבים:
240 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה מומסת
קורט מלח
225 גרם ביצה
300 גרם סוכר
200 גרם קמח

אופן ההכנה:
יש להמיס את החמאה עד לרתיחה, להוסיף את השוקולד ולערבב היטב.  לערבב בנפרד את הביצים והסוכר ולשפוך אל תוך מסת השוקולד והחמאה. יש להוסיף את הקמח ולערבב לאט וטוב עד לקבלת אחידות. לאחר מכן, יש לשפוך את המסה לתוך תבנית לשכבה אחידה ולאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 12 דקות ולצנן. לאחר מכן, יש לחתוך לריבועים של 8X8 ס"מ.

רכיבים להכנת הקרם:
400 גרם שוקולד לבן
קורט מלח
400 גרם שמנת קרה

אופן הכנת הקרם:
יש להמיס את השוקולד הלבן, להקציף את השמנת ולערבב שליש מהשמנת  עם השוקולד הלבן. להוסיף את יתרת השמנת ולקפל בעדינות.

צורת הגשה:

להניח במרכז המלחת עוגיית בראוניז ומעליה להזליף מעט מקרם השוקולד, להניח מעל עוגיית בראוניז נוספת ולהזליף שוב מעט משוקולד הלבן. מסיימים בהנחת קוביית בראוניז נוספת ומפדרים במעט אבקת סוכר.

Sweet valentine…
 רשת קפה גרג מנדבת:
 מתכון עוגיות לבבות בציפוי חגיגי

לקראת הוולנטיין דיי, מציעה רשת קפה גרג  מתכון עוגיות לבבות בציפוי אדום אוהב ומפנק.
                                                                                                                                                                                


רכיבים – מתכון לכ- 50 לבבות:

600 גרם קמח
200 גרם סוכר
400 גרם חמאה
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
2 ביצים
וגרידת תפוז מתפוז אחד

אופן הכנת הבצק:
יש לשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר, תמצית וניל, גרידת התפוז מחציתו ולערבב למסה אחת. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב ולאחריה את הביצה השנייה. לבסוף יש להוסיף את הקמח לערבב היטב עד למסה אחידה - לקרר כשעה.

יש לרדד את הבצק על שולחן מקומח לעובי של 3 מ"מ ולקרוץ את צורת לבבות. יש לאפות בטמפרטורה של 160 מעלות כ- 20 דקות ולקרר. לאחר מכן יש להוסיף מעל בעזרת שק זילוף את הציפוי האדום.

רכיבים לציפוי האדום
200 גרם אבקת סוכר
50 גרם חלבון
מעט צבע מאכל אדום

אופן הכנת הציפוי
יש לערבב היטב את כל הרכיבים יחד עד לקבלת מסה אחידה. להכניס לתוך שק זילוף ולצפות בעדינות את העוגייה. יש להמתין כשעה עד להתקשות הציפוי ולהגיש.