יום שבת, 20 בפברואר 2016

גם טעים וגם בריא מאת: השף עומר מילר, אלינוער רבין בליווי מדעי פרופ' דן טרנר ואני הכנתי פאי רועים המתכון מסתתר בפוסט.



גם טעים גם בריא
לאכול טעים עם קרוהן וקוליטיס, וגם עם תסמונת המעי הרגיש
מאת: עומר מילר, אלינוער רבין ופרופ' דן טרנר

ספר זה הוא פרי שיתוף פעולה בין השף עומר מילר, כוהנת הבישול אלינוער רבין ופרופ’ דן טרנר, מנהל המכון לגסטרו ילדים ותזונה במרכז הרפואי שערי צדק, צוות דיאטניות ומומחים נוספים.

הספר מאגד, לראשונה, מתכונים טעימים, קלים להכנה ומגוונים, המיועדים למי שמעוניין לשמור על תזונה בריאה, אך בעיקר לחולי קרוהן וקוליטיס כיבית ולבעלי הפרעות מעי שונות – תסמונת המעי הרגיש, צליאק ואי סבילות לחלב.

הודות להתקדמות המשמעותית שהשיגה הרפואה בהבנה של השפעת התזונה על המעי, המערכת החיסונית ומערכות אחרות בגוף, אנו יכולים כיום לאכול בריא, מגוון, וגם טעים. המתכונים בספר זה מחברים את עולם הבישול המגוון והעשיר עם הידע הרפואי העדכני, והם מומלצים לכולם.

המתכונים נטולי רכיבים תעשייתיים ותוספות מלאכותיות שמאפיינות את המזון המתועש. אין בהם שומן טראנס ומעט מאוד שומן מהחי, סוכר וצורך בטיגון.

מובן שאין לראות בספר זה הנחיה לטיפול פרטני, שחייב להינתן על-ידי גורם רפואי מוסמך. עם זאת, ההיבט התזונתי המשתקף בספר זה עשוי להשלים את המכלול ולעזור בריפוי, תחת השגחה רפואית מוסמכת.

כל התמלוגים ממכירת הספר מוקדשים לפעילויות תמיכה ולסדנאות לילדים ובני נוער חולים המתמודדים עם מחלות קרוהן וקוליטיס כיבית, המתקיימות במרכז הרפואי שערי צדק ופתוחות לילדים מכל הארץ ללא תשלום.


אני מאוד התחברתי לספר, המתכונים נהדרים וגם בעלי רגישויות למזון יכולים למצוא תחת הספר את המתכונים שמתאימים להם.

בחרתי להכין את המנה הבאה: 

פאי רועים.







מתאים למצבי המחלה הבאים:
• להורדת דלקת במחלת קרוהן
• לשמירת מחלת קרוהן בשליטה
• להורדת תסמינים במחלה פעילה –קוליטיס וקרוהן
• למצבי היצרות במעי
• לחולי צליאק ואי סבילות לגלוטן
• לאי סבילות ללקטוז
חומרים:
5 עלי מרווה קצוצים
6 כפות שמן זית
100 גרם פטריות קצוצות דק
1 ק"ג בשר עוף טחון
4 גזרים מגוררים
5 שיני שום קצוצות
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל שחור
לפירה תפוחי אדמה:
1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
3 כפות שמן זית
3 ביצים
מלח ופלפל שחור
2-1 כפות שמן זית
הוראות ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את המרווה. מוסיפים את הפטריות לטיגון קצרצר ומצרפים למחבת את הבשר הטחון ואת הגזר המגורר. מטגנים תוך ערבוב, עד שהבשר שחום ומפורר לגמרי. מכבים את האש מוסיפים את השום והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל שחור.
2. ממלאים תבנית חסינת חום בתערובת הבשר, עד כ-3/4 הגובה. מהדקים מעט.
3. להכנת הפירה: מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים את שמן הזית והביצים. מתבלים במלח ופלפל שחור. שוטחים את הפירה על שכבת הבשר שבתבנית. מטפטפים מעל מעט שמן זית.
4. אופים כ-30-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.