"טונה סטארקיסט" והשף אושר אידלמן
בשיתוף פעולה מציגים 3 מתכונים חדשים
"סטארקיסט" ואידלמן חברו יחד למסע קולינארי משותף עם מתכונים
סלט תפו"א וכרוב אדום צלוי עם טונה ורכז רימונים
סלט עשיר במרקמים, צבעים וטעמים, מתאים כתוספת או כמנה עיקרית משביעה ומזינה.
1/2 כרוב אדום קטן – מופרד לעלים או פלחים גדולים
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
1.5 כוסות מלח גס
2 קופסאות טונה "סטארקיסט" בשמן זית כתית מעולה – מסוננות (יש לשמור את השמן בצד)
1/2 צרור בצל ירוק – קצוץ גס ללא החלק הלבן
2 כפות זיתים שחורים – מגולענים וקצוצים גס
1/2 צרור שמיר – עלים מופרדים מגבעול
100 גרם גבינה בולגרית 5% - חתוכה לקוביות או מגורדת בפומפייה
1/3 כוס שמן זית בכבישה קרה (שסונן מקופסאות טונה "סטארקיסט")
3 כפות חומץ בן יין אדום
3 כפות רכז רימונים
2 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה מעושנת
1/2 פלפל שחור גרוס
1. מחממים תנור ל-220 מ"צ, דוקרים במזלג מס' פעמים את תפו"א, מפזרים שכבת מלח גס בתבנית אפייה
ועליה מסדרים את תפו"א. צולים בתנור עד ריכוך מלא והשחמה (כ-20 דקות), מצננים וחותכים לחתיכות
2. מדליקים גריל או "חציליה" על חום בינוני, פורסים את הכרוב לפלחים/עלים גדולים וצולים עד שמתקבלת
השחרה קלה מבחוץ וריכוך מלא של הכרוב.
3. בזמן שהכרוב נצלה, מכינים את הרוטב – מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת קטנה ומשקשקים במשך
30 שניות. כאשר הכרוב מוכן, מעבירים לקערה ומערבבים מיד עם הרוטב.
4. מסננים טונה
5. להרכבת הסלט: מסדרים את חתיכות תפו"א על צלחת רחבה, מפזרים כרוב אדום צלוי מעל (שומרים את
הנוזלים שנותרו בקערה), טונה, גבינה בולגרית וזיתים. שופכים מעל את יתרת הרוטב ומפזרים את עשבי
סן צ'ו באו עם טונה חריפה ברוטב תמרינדי
קונכיות חסה ממולאות במגוון ירקות ועשבי תיבול מרעננים ורוטב בטעמים עמוקים. מנת פתיחה מפתיעה.
1-2 ראשי חסה אמריקאית– עלים פנימיים (כ-10 עלים סה"כ)
2 קופסאות טונה "סטארקיסט" 5% עם לימון ופלפל - מסוננות
2 כפות בוטנים קלויים – קצוצים גס
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
2 כפיות תרכיז תמרהינדי "Tamicon"
1. מפרקים את החסה כך שמתקבלות כ-10 "קונכיות" למילוי (בגודל כף יד), שוטפים ומייבשים.
2. מכינים את הירקות - פורסים דק את הפלפלים, בוררים את הנבטים וקוטפים את עלי עשבי התיבול.
3. קולים את הבוטנים במחבת או בתנור (180 מ"צ ל-8 דקות), מצננים וקוצצים גס.
5. מכניסים לצנצנת את כל רכיבי הרוטב, סוגרים עם מכסה, ומשקשקים היטב.
4. מסננים את הטונה.
6. הרכבת המנה: ממלאים כל "קונכיית חסה" בפלפלים, נבטים, עשבי תיבול וטונה. יוצקים כפית רוטב על
כל אחת מהקונכיות ומפזרים בוטנים.
סלט כפרי דרום איטלקי
סלט קליל וצבעוני, מלא בטעמי איטליה ייחודיים, בליווי טונה 5% ורוטב ויניגרט.
2 קופסאות טונה "סטארקיסט" 5% בטעם טבעי
1 ראש חסה רומית או בייבי מיקס – פרוס
2 כוסות עגבניות שרי צבעוניות – חצויות
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
חופן עלי אורוגולה/רוקט
1/2 כוס זיתי קלמטה
1 כוס עלי בזיליקום ואורגנו
2-3 כפות חומץ בן יין לבן או אדום (חומץ טרגון מומלץ)
1 כפית דבש או סילאן או סוכר
1. בקערה גדולה של מים קרים משרים חומוס ל-24 שעות. מבשלים את גרגירי החומוס עד לריכוך
2. חותכים את השומר לפלחים, מערבבים עם 1 כף שמן זית, מלח ופלפל, וצולים בתנור על 180
מעלות עד ריכוך והשחמה. מצננים ושומרים בצד. ניתן גם לפרוס דק ולחסוך את זמן הצלייה
מלא, מוסיפים מלח רק כאשר מכבים את האש, ומאפשרים להתקרר בנוזל. מסננים.
3. פותחים את קופסאות הטונה, מסננים כ-2 דקות.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. טועמים ומתקנים תיבול.
5. חותכים את שאר הירקות ועשבי התיבול לגודל הרצוי, מוסיפים גרגירי חומוס וטונה, יוצקים רוטב
ומערבבים היטב.