שוקולד השחר מציג!
האריזה המנצחת - שפופרת העומדת על הראש ומבטיחה ניצול מקסימאלי של הממרח האהוב בדרך חווייתית חדשה ובטעם תפוז החדש, שמתאים במיוחד לעונת החורף! הטעם זכה לציונים גבוהים במיוחד במבחני טעימה. הסדרה החדשה של השפופרות מתאימה במיוחד לחובבי האפייה והעוגות! שפופרת הממרח הופכת את חווית הזילוף לנעימה וקלה יותר, וטעם ממרח השחר תפוז העדין משדרג בקלות מנות ביתיות כמו פנקייק, גלידה, וופל בלגי ועוד והופך אותן למגרות וטעימות הרבה יותר.
קיבלנו להתנסות 2 מהטעמים הנפלאים של שוקולד השחר בשפורפרת
טעם תפוז וטעם שוקולד.
בחרתי להכין קראנץ שוקולד עתיר בשוקולד ובשוקולד תפוז.
הריח מטריף, הקראנצ' חוסל!
המשימה בוצעה!
מתכון - קראנץ תפוז שוקולד.
הכמויות מתאימות ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ- מתכון של מיקי שמו האגדי!
מרכיבים
לסירופ סוכר: (לא חובה)
- 120 מ"ל (1/2 כוס) מים
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון
לבצק:
- 770 גרם (5 וחצי כוסות) קמח
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 25 גרם שמרים טריים (1/2 שקית או 1/2 קובייה)
- 3/4 שקית משפר אפייה
- 3 ביצים גדולות (מספר 1)
- 180 מ"ל (3/4 כוס) מים פושרים
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1/4 לימון
- 175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
- 1/2 כפית מלח
למלית:
- 750 גרם ממרח שוקולד שוקולד בשפורפרת השחר העולה.
- 100 גר' ממרח שוקולד תפוז בשפורפרת השחר העולה.
אופן ההכנה:
1. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
2. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
5. ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.
6. בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.
7. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
8. מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
9. מוציאים את הקראנצים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר). עוגת השמרים שוקולד תישמר מחוץ למקרר עד 3 ימים.