יום שלישי, 7 בפברואר 2017

מתכון לבקלאווה נוסח אבו גוש

מלון יערים מציע:
מתכון לבקלאווה נוסח אבו גוש

צילום אדי ישראל

לאחרונה התארחתי במלון יערים הנפלא, הסקירה כאן, ובמהלך הסופ"ש השתתפתי בסדנאת בקלאווה מסורתית ואותנטית ממטבח אבו גוש הסמוכה, אותה העבירו שף המלון אהרון כהן והשף קונדיטור מוחמד עוואדלה.  


מצרפת את המתכון:


החומרים לבצק:
500 גרם קורנפלור
750 גרם קמח
12 גרם מלח
50 גרם סוכר
70 סמ"ק שמן
800 סמ"ק מים (להוסיף לפי הצורך)

החומרים לסירופ:
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
מיץ לימון מחצי לימון
מי ורדים

החומרים :
כל סוגי הפיצוחים שאוהבים:
אגוזים טחונים/ שקדים פרוסים/ פיסטוקים קלופים/ קשיו פרוס
לערבב את הפיצוחים עם אבקת קינמון, ניתן להוסיף גם רסק תפוחים

צילום אדי ישראל
אופן ההכנה:
1.      מערבבים את כל חומרי הבצק יחדיו, מוסיפים מים לפי הצורך, ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק במרקם אחיד.

2.      מרדדים את הבצק לעובי דק וחותכים את הבצק לפי הצורה הרצויה  (ניתן לעשות בקלאווה מרובעת בשכבות או בצורה עגולה או מגולגלת). שמים את המילוי במרכז וסוגרים בהתאם לצורה הרצויה.

3.      מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, למשך כ- 10-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.

4.      מוציאים את הבקלאווה מהתנור ויוצקים מעל את הסירופ (יש לוודא  שהסירופ קר).

בתיאבון!
צילום אדי ישראל

עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!