קיץ טעים ובריא עם קינואה אורגנית של
"תבואות"
"תבואות" מציעה קינואה אורגנית להכנת
מגוון מנות קיציות וטעימות
חברת
"תבואות", המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משווקת קינואה אורגנית
המתאימה להכנת מגוון מתכונים קיציים וטעימים. "תבואות" משווקת מגוון
סוגים של קינואה – לבנה, אדומה ושחורה. מוצרי הקינואה של תבואות הם אורגניים, הגדלים
ללא שימוש בחומרי הדברה ובחומרים מזיקים.
הקינואה
קלה להכנה ואפשר להכין ממנה מגוון רחב של מטעמים. הקינואה משתלבת נהדר במתכונים
רבים – סלטים קרים וחמים, קציצות, לביבות, פשטידות, תבשילי בשר וירקות, תוספת לצד
מנות בשר ודגים, מרקים ואפילו קינוחים.
הקינואה אתגרה אותי הפעם, אני לא נוטה לבשל קינואה, עד היום היא לא בושלה לי כראוי והיא הייתה יוצאת לי דייסתית, אחרי שראיתי את המתכון הבא:
החלטתי שאני הולכת על המתכון ומנסה לשדרג אותו בעצמי.
הוספתי מרכיבים שהקפיצו את הסלט לטעמי, הוספתי בצל ירוק גם את הלבן של הבצל ירוק, הוספתי לימון ליים ורצועות דקיקות של סלרי.
במהלך השבוע לקחתי לעצמי סלט בקופסא חד פעמית לצרף למנה עיקרית.
הסלט משביע והקינואה נפלאה.
קינואה אורגנית עם חמוציות, סילאן ושקדים
רכיבים
1 כוס קינואה אורגנית של "תבואות". מבושלת לפי המתכון הבסיסי
2 כפות שמן זית
1 כפית סילאן
1/2 כוס חמוציות מיובשות אורגניות של "תבואות"
1/2 כוס שקדים קצוצים
מיץ מחצי ליים
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל
פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה לפי המתכון הבסיסי (1 כוס קינואה על 2 כוסות מים, 20 דקות עד לריכוך), מצננים.
משרים את החמוציות כשעה במשרה של ליים, חומץ בלסמי ושמן זית.
מוסיפים לקינואה את החמוציות עם המשרה, פלפל אדום, סילאן, ושקדים קצוצים ומערבבים. מוסיפים מלח ופלפל ומגישים.
מקורה של הקינואה באזור האנדים, בדרום אמריקה. אף על פי שהקינואה
נצרכת כדגן היא אינה שייכת למשפחת הדגנים, אלא למשפחת הסלקיים (בדומה לסלק ותרד). הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת
מכללת "מדיטבע",
מציינת כי לקינואה ערך תזונתי רב. היא עשירה בחלבון, בוויטמינים מקבוצתB ובמינרלים
חשובים כמו מגנזיום, סידן, אבץ וברזל, וכן עשירה בסיבים תזונתיים. לפי הרפואה
הסינית לקינואה אנרגיה מקררת כך שהיא מתאימה כמזון קייצי. בנוסף לכך, הקינואה אינה
מכילה גלוטן.
דוגמאות
למתכוני קינואה:
סלט קינואה – קינואה מבושלת ומעורבבת עם שלל ירקות (עגבניות, בצל ירוק, מלפפון,
פטרוזיליה), בתיבול של שמן זית ולימון; לביבות קינואה – קינואה מבושלת מעורבבת עם
גבינת פרמז'ן, שום, גזר ותבלינים – מטוגנות במחבת; סלט קינואה בתוספת קוביות תפוחי
עץ, בטטה אפויה, פטרוזיליה, כרוב (או כל ירק אחר) בתיבול שמן זית ולימון, קינואה
עם ירקות צרובים על מחבת (פטריות פורטבלו, בצל, גזר), פטרוזיליה ונענע בתיבול
טחינה, סילאן, לימון ושמן זית. ואפשר גם להכין דייסת קינואה מתוקה – קינואה מבושלת
בחלב קוקוס וסוכר שאפשר להוסיף לה פירות חתוכים כמו פרוסות בננה ועוד.
כשר
בהשגחת הבד"צ בעל"ז, וכשרות רבנות מטה יהודה.
מחיר: קינואה רויאל
אורגנית –15.90 ₪ לאריזה של 500 גרם.
סלט קינואה בנגיעות גזר מרוקאי
החומרים (לכ-4 מנות)
1 כוס קינואה אורגנית של "תבואות"
2 כוסות מים
כ- 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
2 כוסות מים
כ- 1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלים מ-1 צרור פטרוזיליה רעננה
1/2 בצל צהוב בינוני
1/2 בצל סגול בינוני
2 מלפפונים ירוקים רעננים
2 עגבניות בשלות אך מוצקות (לא בשלות יותר מדי)
עלים מכ-1/4 צרור נענע רעננה
כ-1/4 ספל גזר מרוקאי, חתוך לקוביות קטנות
(גזר מרוקאי אפשר להשיג במרכולים הגדולים, במקרר הסלטים והממרחים)
כ-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כ-2 כפות מיץ ליים סחוט טרי (אפשרי גם מיץ לימון)
כ-3 כפות שמן זית כתית
כ-1/2 כפית אבקת פלפל אנגלי טרייה (בבקשה לא לוותר על זה!)
כ-1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
1/2 בצל צהוב בינוני
1/2 בצל סגול בינוני
2 מלפפונים ירוקים רעננים
2 עגבניות בשלות אך מוצקות (לא בשלות יותר מדי)
עלים מכ-1/4 צרור נענע רעננה
כ-1/4 ספל גזר מרוקאי, חתוך לקוביות קטנות
(גזר מרוקאי אפשר להשיג במרכולים הגדולים, במקרר הסלטים והממרחים)
כ-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כ-2 כפות מיץ ליים סחוט טרי (אפשרי גם מיץ לימון)
כ-3 כפות שמן זית כתית
כ-1/2 כפית אבקת פלפל אנגלי טרייה (בבקשה לא לוותר על זה!)
כ-1/2 כפית מלח ים טבעי או לפי הטעם
עלי חסה ערבית רעננים, כמצע לסלט
אופן ההכנה
לשטוף היטב את הקינואה עד לקבלת מים צלולים (השטיפה מסירה את השכבה ה"סבונית" מהקינואה ומשדרגת אותה בכמה דרגות).
להביא את המים לרתיחה, לערבב פנימה 1/2 כפית מלח ואת הקינואה השטופה.
להביא לרתיחה, לכסות את הסיר במכסה ולהנמיך את הלהבה. לבשל כרבע שעה עד להתרככות הקינואה ולפתיחה יפה של הגרגירים.
להסיר מהאש ולצנן כעשר דקות בסיר מכוסה. להסיר את המכסה ולערבב בשני מזלגות כדי שהקינואה תהפוך לאוורירית. להמשיך לצנן.
לטרוף את השמן עם מיץ הלימון, מיץ הליים, אבקת פלפל אנגלי והמלח, לקבלת רוטב אחיד.
לקצוץ את הירקות ועלי העשבים קטן ככל האפשר.
אל תוך קערת ערבוב תואמת בגודלה, לשפוך את הקינואה המצוננת, את הירקות והעשבים הקצוצים ואת קוביות הגזר המרוקאי.
לצקת את הרוטב על הסלט ולערבב היטב ובעדינות.
לצנן לפחות כשעה לפני ההגשה (חשוב להקפיד על זה, לספיגת הטעמים).
לקראת ההגשה, להוציא מהמקרר ולטעום כדי לתקן טעמים.
על מגש הגשה לפזר את עלי החסה. עליהם לפזר את סלט הטאבולה.
טיפים: אפשר למלא בסלט עלי חסה רעננים ורכים ולגלגל אותם כמו סושי; טעים ומרענן. אפשר לפזר בעדינות על הסלט כמה גרגירי רימון אדומים וטריים; גם שניים-שלושה גבעולים עם עליהם, של נענע או פטרוזיליה רעננים יכולים לתרום להגשה מעוצבת של הסלט.