איך הכל התחיל?
ב – 2 לאוקטובר 1999, בשעת בוקר מוקדמת מאוד, בשדה התעופה (הישן) בן גוריון, עליתי על הטיסה ששינתה את חיי. אז כמובן לא ידעתי זאת וגם לא הבנתי עד כמה ואיך חיי הולכים להשתנות, אבל שם הכול התחיל.
ב – 2 לאוקטובר 1999 נסעתי לבלגיה.
בערך שבועיים לפני כבר ידעתי שאני אמורה לנסוע לבלגיה מסיבות משפחתיות, לפרק זמן של כמה שנים טובות, וחיפשתי מה לעשות עם עצמי בזמן הזה.
תואר ראשון כבר סיימתי באוניברסיטה העברית בירושלים בלימודי אפריקה ולימודים לטינו ספרדיים (ובבקשה לא לשחרר עכשיו צעקה בסגנון של "מה זה הלימודים האלה?" או "מה עושים עם זה?", כי בינינו אפשר להיות שוקולטיירים מצוינים עם הלימודים הללו!!!!) וחיפשתי לימודים בשביל הכיף, סתם כך להעביר את הזמן.
המילה שוקולד פתאום צצה אצלי בראש ולא זזה, לא ידעתי מה המשמעות, והאם בכלל יש לימודים כאלה, אבל כשהגעתי לבלגיה גיליתי עולם ומלואו ופשוט התאהבתי.
גיליתי עולם חיצוני של חומר גלם מדהים החובק בתוכו טעמים, יצרים, רגשות, סיפורים ואגדות.
וגיליתי עולם פנימי בתוכי של יצירה , ודמיון ואהבה שלא הכרתי.
השוקולד נגע בי ואני נגעתי בחזרה - ביכולות, ביצירה, בחשיבה ובעשייה שהבנתי שקיימים בי.
נגעתי במתוק, כי נגעתי בחלום.
הלימודים נמשכו שלוש שנים – 3 שנים של חלום כאשר כל היום חושבים, חולמים, נוגעים וטועמים שוקולד.
הלימודים כללו 1,000 שעות של סטאג' בכל שנה, שבהם הלכתי לעבוד במקומות קסומים של שוקולד בבלגיה.
לבסוף סיימתי בהצטיינות את הלימודים בשתי מגמות: שוקולד וגלידה, ואחרי שלוש שנים חזרתי לארץ מאושרת.
בערך שבועיים לפני כבר ידעתי שאני אמורה לנסוע לבלגיה מסיבות משפחתיות, לפרק זמן של כמה שנים טובות, וחיפשתי מה לעשות עם עצמי בזמן הזה.
תואר ראשון כבר סיימתי באוניברסיטה העברית בירושלים בלימודי אפריקה ולימודים לטינו ספרדיים (ובבקשה לא לשחרר עכשיו צעקה בסגנון של "מה זה הלימודים האלה?" או "מה עושים עם זה?", כי בינינו אפשר להיות שוקולטיירים מצוינים עם הלימודים הללו!!!!) וחיפשתי לימודים בשביל הכיף, סתם כך להעביר את הזמן.
המילה שוקולד פתאום צצה אצלי בראש ולא זזה, לא ידעתי מה המשמעות, והאם בכלל יש לימודים כאלה, אבל כשהגעתי לבלגיה גיליתי עולם ומלואו ופשוט התאהבתי.
גיליתי עולם חיצוני של חומר גלם מדהים החובק בתוכו טעמים, יצרים, רגשות, סיפורים ואגדות.
וגיליתי עולם פנימי בתוכי של יצירה , ודמיון ואהבה שלא הכרתי.
השוקולד נגע בי ואני נגעתי בחזרה - ביכולות, ביצירה, בחשיבה ובעשייה שהבנתי שקיימים בי.
נגעתי במתוק, כי נגעתי בחלום.
הלימודים נמשכו שלוש שנים – 3 שנים של חלום כאשר כל היום חושבים, חולמים, נוגעים וטועמים שוקולד.
הלימודים כללו 1,000 שעות של סטאג' בכל שנה, שבהם הלכתי לעבוד במקומות קסומים של שוקולד בבלגיה.
לבסוף סיימתי בהצטיינות את הלימודים בשתי מגמות: שוקולד וגלידה, ואחרי שלוש שנים חזרתי לארץ מאושרת.
מהסיפור הנפלא והגשמת חלומה הוקמו 2 הסניפים של גליתא.
גליתא הינו הסניף השני של חוות השוקולד גליתא, אותה הקימה השוקולטיירית גלית אלפרט, שלמדה את אמנות השוקולד בבלגיה במשך שלוש שנים. סניף גליתא צובה נפתח לפני מספר חודשים. המקום מעניק חוויה מיוחדת ואיכותית הכוללת סרט המספר את סיפור השוקולד וסיפור גליתא (ללא תשלום), ומגוון סדנאות שוקולד למבוגרים ולילדים, סדנאות יצירה בשוקולד, וכמובן חנות שוקולדים מיוחדת ומגוונת בה כל אורח יכול להרכיב קופסאות שוקולד על פי טעמו האישי.
הגענו משפחה בחג פורים האחרון, הציעו לנו משלל ההפעלות במקום.
צפינו גם בסרט קצרצר ומעניין על איך מכינים שוקולד.
הילדים היו מרותקים:)
צפינו גם בסרט קצרצר ומעניין על איך מכינים שוקולד.
הילדים היו מרותקים:)
החלטנו ובחרנו סדנת ממתקים, סדנת פורים וסדנת הבית של עמי.
סדנא מתוקה וטעימה להפליא, הבן שלי בן ה-3 שחובב שוקולד היה מרוצה עד הגג, הוא מבחינתו היה להשאר אצל גליתא לנצח.
אנחנו ההורים ישבנו ושתינו קפה הפוך איכותי שבית הקפה בגליתא מגיש בהמון אהבה עם צמד שוקולדים בצורת לבבות.
הסדנא הייתה מתוקה להפליא, הילדים נהנו מהחוייה, הבנות השקיעו בכל שלב ושלב ויצרו ממש יצירה בעזרת הפרודוקטים מבית גליתא
ההשקעה הייתה מדהימה.
ההשקעה הייתה מדהימה.
הקטן בחבורה יותר טעם מהשוקולד והתענג על כל שנייה.
טעמו של השוקולד בגליתא ללא ספק אחד הטעימים שטעמנו.
הילדים נהנים עד היום לאכול מהחבילה המפנקת שכל אחד מהם קיבל ביציאה לבית מגליתא.
היה מהנה, מתוק וחוויתי.
הילדים והמבוגרים ממליצים מאוד.
הילדים והמבוגרים ממליצים מאוד.
חוויה משפחתית שוקולדית:) עולמה של רויטל