קיבלתי מארז אפייה מפנק מלידרס!
החבילה הגיעה וישר נפתחה בסקרנות על ידי ובתי בת ה5.
ישר התחלנו לבחון את תכולת המארז.
מה היה לנו שם?
שמרים טריים בתוספת משפר האפייה מבית שמרים! מוצר גאוני שעוזר נפלאות
להתפיח את הבצק מהר מאוד!
"שמרית" משפר אפייה חדש לאפייה עם שמרים המכיל רק חומרים טבעיים וויטמיןC ומהווה גרסה משופרת של משפר האפיה הקיים (ששווק עד כה רק בצמוד ל"שמרית" בגרגרים).
המשפר החדש מאריך את טריות מאפי השמרים ומבטיח שגם אחרי מספר ימים החלה או העוגה לא יתיבשו ויהיו טריים לאכילה.
המשפר גם משפר את מרקם הבצק ומקצר את זמן התפיחה.
השתמשנו בתבנית החדשנית מבית ארקוסטיל : תבנית מאפינס שקעים בציפוי נון סטיק איכותי ועמיד המאפשר שימוש מופחת בשמן וניקוי קל יותר של התבנית, על ידיות התבנית מולבש כיסוי סיליקון לאחיזה נוחה ובטוחה לשימוש.
עובי הדופן של התבנית מבטיח אגירת חום גבוהה יותר ופיזור חום אחיד התורמים להצלחת הבישול.
כעת אני מפנה את הבמה לגולת הפוסט -
מתכון לסופגניות אפויות מבית מיקי שמו.
חומרים ל-25 סופגניות:50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים או 1 שקית שמרית
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
360 מ”ל (11/2 כוסות) מים קרים
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
10 גרם (1 שקית) משפר אפייה
3 ביצים גדולות (L)
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית מלח
למלית:ריבת תות או כל ריבה שאוהבים
לקישוט:אבקת סוכר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
360 מ”ל (11/2 כוסות) מים קרים
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
10 גרם (1 שקית) משפר אפייה
3 ביצים גדולות (L)
60 מ”ל (1/4 כוס) שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית מלח
למלית:ריבת תות או כל ריבה שאוהבים
לקישוט:אבקת סוכר
1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים.
מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, שמן קנולה ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.
2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
3. מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-25 חלקים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
4. מניחים את הכדורים ב-3 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מצננים כ-5 דקות.
7. ממלאים ומקשטים: מחדירים לכל סופגנייה כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק וזורים אבקת סוכר.
מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, שמן קנולה ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.
2. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.
3. מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-25 חלקים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
4. מניחים את הכדורים ב-3 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מצננים כ-5 דקות.
7. ממלאים ומקשטים: מחדירים לכל סופגנייה כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק וזורים אבקת סוכר.
גיוון: סופגניות שוקולד אפויות - מחליפים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות אבקת קקאו ומוסיפים עוד 2 כפות מים, כי הקקאו סופח נוזלים.