יום שישי, 12 בדצמבר 2014

כדי להכיר לוטוס קראנץ- עולמה של רויטל ומתכון מושחת של עוגת גבינה עם בסיס של קראנץ לוטוס

כדי להכיר לוטוס קראנץ- עולמה של רויטל




ממרח לוטוס קראנץ' הוא ממרח בטעם קרמל עם שברי עוגיות לוטוס. בעקבות הצלחת השקת ממרח לוטוס בשנה שעברה, משיקה חברת דיפלומט, יבואנית עוגיות וממרח לוטוס בישראל , ממרח לוטוס חדש עם שברי עוגיות

עוגיות לוטוס נולדו ב- 1932 במפעלי חברת Lotus Bakeries שבבלגיה, בהתאם למסורת האירופית של שתיית הקפה: קפה טרי עם חלב ולצידו עוגייה פריכה, הנימוחה בטבילה בקפה.  מאז ועד היום מיוצרות העוגיות במפעלי לוטוס בעולם על פי המתכון המסורתי: טעם קרמל, פריכות ונימוחות, עטופות אחת אחת.

אנחנו קיבלנו את הממרח להתנסות וחשבנו מה נוכל להכין.

אז הכנו את העוגה האהובה אלינו עם לוטוס קראנ'צ יצא מושלם.

המתכון הוא מתכון של מאקו אוכלים טוב הוא יוצא מעולה בכל פעם.

הפעם בסיס העוגה יצא קראנצי והתפוצץ בחך הרבה יותר.

בתאבון!

תבנית בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:

2 כוסות (200 גרם) עוגיות לוטוס טחונות לפירורים דקים
75 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינה ושוקולד לבן:

100 גרם שוקולד לבן קצוץ
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב
25 גרם חמאה
1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 מיכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%
1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי:

150 גרם (1/2 כוס) ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מערבבים עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה, מעבירים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
2. מכינים את הקרם: ממיסים במיקרוגל שוקולד, חלב וחמאה. מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ומצננים מעט.
3. שמים גבינות ואבקת אינסטנט פודינג בקערה נפרדת ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וטורפים במטרפה ידנית לבלילה חלקה.
4. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה בשלושה מחזורים.
5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה. יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים במקרר למשך הלילה.
6. מכינים את הציפוי ומצפים: מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהוא נוזלי. מערבבים היטב ויוצקים על העוגה הקרה – מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד. מחזירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.


עוגיות הלוטוס המוכרות והאהובות בכל העולם הולידו צורך להפוך את העוגיות המיוחדות הללו גם לממרח. לפני 6 שנים חובבת קולינריה בשם אליס התמודדה בתוכנית בפריים טיים ההולנדי בתחרות המצאות The Inventors" ". אליס המציאה בתוכנית את ממרח הלוטוס וזכתה במקום הראשון שהוביל לשיתוף הפעולה בינה לבין חברת לוטוס הבלגית. יחד הם שידרגו את המתכון והחלו לייצר ולהפיץ אותו ברחבי העולם.

הממרח החדש מתאים במיוחד להכנת כריכים, למריחה על טוסט ופנקייקים, לשדרוג קינוחים כגון: קאפקייקס, עוגות גבינה, להכנת גלידה על בסיס  לוטוס - המשלבת ממרח לוטוס ושברי עוגיות לוטוס, עוגת שמרים בטעם לוטוס ועוד.

ממרח לוטוס הינו ללא חומרים משמרים. מתאים גם לטבעונים.

 כשרות מהודרת: חתם סופר בני ברק. פרווה.

מחיר מומלץ לצרכן: 22.99 


להשיג ברשתות השיווק המובחרות ברחבי הארץ.

תודה תמידית לליק אנד שר שדואגים לפנק אותי ואת בני משפחתי בדברים הכי חדישים ושווים על המדף!