יום רביעי, 24 בדצמבר 2014

סופגניות ריבה מדהימות עם מוצרים נפלאים מבית שופרסל! כיף להיות חברת שופרסטאר!








השנה בחג החנוכה שופרסל הנעימה לנו את הקניות במוצרים נפלאים לכבוד חג החנוכה.



שמן, קמח, ריבה ועוד דברים טובים.










אז קבלו מתכון לסופגניות שתמיד מצליח וממש קל להכנה.

סופגניות כמו בקונדטוריה אוריריות חמות ושמנמנות מאתר השף הלבן.

בתאבון לכולם!

סופגניות מושלמות..... על תספרו לאף אחד השנה לא טעמתי אחת... אבל היה טעים!


הבטחה של רויטל:)


מצרכים:
4 כוסות קמח
2 כפות גדושות שמרים (40 גרם, עדיף שמרית)
3 ביצים + חלמון
1/4 כוס חלב פושר (מי שרוצה את המתכון פרווה, להשתמש במים)
1/4 כוס שמן
כפית גדושה תמצית וניל / שקית סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית מלח


סופגניות כמו בקונדטוריה - אופן הכנה:
שמים את כל החומרים בקערת המערבל חוץ מהחלב,השמן והמלח.
מערבלים בוו גיטרה במהירות נמוכה כ 2 דקות ובהדרגתיות מוסיפים את החלב והשמן.
מחליפים לוו לישה ומערבלים במהירות -בינונית בין 6 עד 8 דקות.
במשטח עבודה (לא מקומח יותר מידי) יוצרים כדור בצק ללא קימוטים.

מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות, להתפחה של שעה + שעה נוספת במקרר.
כעת יש שני דרכים ליצור את הסופגניות.

דרך 1: לרדד את הבצק לעובי של 1.5 סנט`, לקרוץ עיגול בעזרת כוס,
ולהניח בתבנית משומנת, לכסות בסדין / מפה עד להכפלת הנפח.

דרך 2: חותכים חתיכה מהבצק בגודל הסופגנייה הרצויה, מכדררים לכדור סופגניה, מניחים בתבנית משומנת, מכסים בסדין / מפה עד להכפלת הנפח.

מחממים סיר עם שמן עמוק לכ 160 מעלות / עד שיוצא המון בועות כאשר מכניסים כף עץ.
מכניסים את הסופגניות התפוחות לשמן החם עד שכל צד מקבל צבע זהוב ויפה!

בוזקים אבקת סוכר מלמעלה וממלאים בעזרת שקית זילוף ריבה / כל ממרח רצוי אחר.
בתאבון!