קאפקייקס וניל - מתכון בסיסי
לידרס
כמות: 16 קאפקייקס במנז'טים גבוהים במיוחד, או 24 קאפקייקס נמוכים (במנז'טים רגילים) |
|
חומרים |
|
לקאפקייקס: 200 גרם חמאה, רכה ½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
|
|
| |
|
|
|
אופן ההכנה |
|
מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים ביצים אחת אחת ותמצית וניל ומעבדים לאיחוד. בקערה נפרדת מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב בפעמיים-שלוש (מעבדים לאיחוד אחרי כל תוספת). מרפדים תבנית שקעים במנז'טים וממלאים כל מנז'ט קצת יותר מחצי הגובה. אופים כ-25-20 דקות, עד שהעוגות זהובות, וקיסם יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים לחלוטין. מזלפים קרם ומקשטים לפי הטעם.
|
|
|
המרכיב היחיד ששונה מהמתכון המקורי, הוא השימוש במעדן וחצי של JOY במקום 1 כוס חלב.
אפינו כ10 יחידות של קאפקייקס בשילוב של JOY וניל, ו10 נוספים בשילוב של JOY שוקולד מריר עם נטפי שוקולד.
התוצאה הייתה מדהימה.
קאפקייקס משובח, טעים להפליא, אוורירי, שמתחסל במיידית!