אלמנטרי - מסעדת שף ים תיכונית הממוקמת בשוק הפשפשים- יפו
"צניעות, כבוד לזולת ואוכל טעים, הם הבסיס לחיים טובים", מסביר השף, "וזה בדיוק מה שהמקום מציע. אני נמצא במטבח, מכיר את הסועדים אישית,
ונרגש לראות את שביעות הרצון שלהם, מבלי לקרוע להם את הכיס".
זה ה"אני מאמין" של השף צחי מלול.
כבר בכניסה למסעדה, אני מוצאת את עצמי במסעדה אינטימית ורומנטית מאוד בלב שוק הפשפשים ביפו.
במהלך הארוחה לגמנו יין לבן מיקב ספרה... היין היה מאוזן והשתלב נפלא עם כל המנות שטעמנו.
נהנתי מאוד לשבת בחברת השף צחי מלול ולשמוע על הדגשים שהפכו את החלום שלו למסעדת אלמנטרי.
- השף מציג גישה אישית וטכניקה לכל מנה שיוצאת מהמטבח.
- אוכל טרי - עשיר בטעמים, הדגים נקנים באותו היום בבוקר אצל הדיג ביפו.
- התפריט משתנה מידי שבוע.
- המסעדה עובדת עם יקבים צעירים - יקב ספרה, עגור וסוסן ים.
- נכנסתי למטבח להתרשם, המטבח היה נקי ומתוקתק.
אני שמחה להציג בפניכם חלק מהמנות שאנחנו טעמנו.
ראשונות-
פתיח חלומי של לחם הבית במטבלים - חמאה, זיתים שחורים ורוטב איולי טעים להפליא.
סוד קטן - הלחם הוא מבצק ספינ'ג רק לא מטוגן אלא אפוי בתנור!
שרימפס טייגר-
שרימפס צרוב במחבת, בחמאה שום ,צ'ילי ופטרוזליה, חובבי השרימפסים המכרסמים זאת המנה בעבורכם.
תמצאו באלמנטרי עוד מס' מנות ראשונות מעולות...
סלט מוחיטו- סלט עלי בייבי, עם סלק, מנגו, פלפל אדום, בצל סגול- השף צחי מלול גילה לי את סוד הטעם המרענן בסלט- נענע, לימון ורום... וינגרייט מוחיטו.
רוסטביף- מנה צבעונית, עם טעמים עשירים של בשר חי חתוך דק שספג את טעמי המשרה- חרדל, פרמז'ן ובצל סגול.
סביצ'ה דג טרי-הפעם הבחירה הייתה סלמון- מנה בכבישה קצרה, מוגשת על עלי אנדיב, אבוקדו, אשכולית אדומה, צ'ילי אדום ושמן זית:
אתם רוצים יצירת אומנות על הצלחת שלכם תזמינו את המנה הזו, קשה היה לי להרוס ולטעום מן היופי הזה.
קציצות סרטנים ושרימפס- שרימפס ובשר סרטנים קצוצים גס על מצע אבוקדו ומטבוחה מרוקאית- אני חושבת שבמנה השרימפס קצת השתלט על טעם הקציצה, הייתי רוצה להרגיש יותר את בשר הסרטנים במנה זו.
שקדי עגל- מוגשים על מצע של עגבניות שרי צלויות וסלט חצילים, שמחפשים טעם של שוק, מוצאים זאת במנה...
שקדי העגל רכים ועשוים במידת הצלייה האידאלית, מנה שנמסה לי בפה:)
עקריות -
טעמתי רק מנה אחת, אנטריקוט מיושן במקום, ברוטב סלסה של אננס. מה שהופתעתי לגלות שניתן לפנק את הלקוח במידת העשייה שהוא מבקש.
האנטריקוט שנחת אצלי בצלחת היה, מדויק בטעמים, רך ולא צמיגי, הרגשתי שאני נוגסת בבשר איכותי וטרי.
לצלחת התווספה לה צלוחית של סלסה מרעננת של מנגו בנוסח צימצ'ורי שלא טעמתם עוד...
טעים להפליא.
חברותי לשולחן הזמינו, מנת נתח קצביים, שהיה צרוב במחבת, שהוגש עם פירה חלבי - דעתם על המנה שהיא הייתה פשוט חלומית.
צלחת קינוחים, מעשה ידי הקונדיטורית נעמה שטייר, משלימה את החוויה.
שם תוכלו למצוא טעמים מדהימים לקינוחים קטנים ומיוחדים: מוס טחינה וסילאן שקדים, קרמבו מוקה בזילוף שמן שקדים, מוס לימון על בסקויט חמאה, שוקולד על ליבת בורלה.
בשעות הערב מאוד קל למצוא חניה חינמית במקום.
אלמנטרי, כי ככה אוכלים היום. השף צחי מלול פותח בשוק הפשפשים מקום קטן, אינטימי, אלמנטרי. צחי מלול, לשעבר השף של מלון ממילא בירושלים ומלון ריצ-קרלטון, מביא ליפו השראה מעבודה במטבחים מובילים ברחבי העולם – לצד דגלס רודריגז בניו יורק וגורדון רמזי בלונדון. חומרי הגלם מקומיים, ככל שניתן, אבל ההשראה היא העולם הרחב, והפרשנות אישית וים תיכונית.
אלמנטרי פתוחה שישה ימים בשבוע מהצהריים ועד שעות הלילה (ביום ראשון סגור) ומציע תפריט מצומצם ובו עשר מנות ראשונות ו-9 עיקריות לצד ספיישלים יומיים.
עלות מנה ראשונה ועיקרית 79 ₪ בשעות הערב, ו- 59 ₪ בצהריים (התפריט זהה). מספר מנות כמו אנטריקוט ברוטב סלסה אננס, קדירת פרות ים, קציצות סרטנים ושרימפס (עם אבוקדו ומטבוחה) וסביצ'ה דג ים הינן בתוספת של 10-20 ₪. יינות בוטיק ישראלים מיקב ספרה, עגור וסוסון ים, ובירה מקומית – שפירא, משלימים את החוייה.
אלמנטרי מעוצבת כחלל אינטימי ברחוב בית האשל 7. ערן שפיצר(מחנה-יהודה) עיצב חלל שקט, שמשרה שלווה ורוגע, אך מתכתב עם המציאות של השוק, ממש לצידו.
הצצה לתפריט: ראשונות – מרק עוף אסיאתי עם ציר עוף, סויה, ג'ינג'ר, צ'ילי, בצל ירוק, כוסברה ודאמפלינג עוף; שקדי עגל, עגבניות שרי צלויות וחצילים; סלט מוחיטו – עלים ירוקים, סלק, מנגו, פלפל אדום, בצל סגול בויניגרט מוחיטו; סביצ'ה דג טרי, בכבישה קצרה, אנדיב, אבוקדו, אשכולית אדומה, צ'ילי אדום ושמן זית; טייגר שרימפס; קלאמרי לינגווני. לעיקריות: נתח קצבים במחבת; פילה בורי עם רביולי סרטנים וקרם פלפלים מרוקאי; סלמון אפוי על מרק דגים, מולים שחורים וצדפות לבנות; קדירה פרות ים ניוקי ועוד.
תודה לשף צחי מלול על האירוח הלבבי יופי של של חלום.
מסעדת אלמנטרי- מומלץ בחום
מסעדה שלא תוכלו לא להתאהב בה.
תפריט המסעדה משתלם לכם גם בארוחה עיסקית בצהריים!
להזמנות-
ים תיכוני, מסעדת שף
בית אשל 7, יפו
טלפון:
03-549-9611
03-549-9611
שעות פעילות:
שני-שבת: 00:00-12:00. המסעדה סגורה בימי ראשון
שני-שבת: 00:00-12:00. המסעדה סגורה בימי ראשון