שלא תגידו שאני לא דואגת לכם למתכונים עם סיבים תזונתיים!
קבלו 3 מתכונים מנצחים!
כרעי עוף בתפוחים ותאנים מיובשות
ויין אדום
באדיבות בנפייבר- אבקת סיבים תזונתיים
מתכון חגיגי וטעים במיוחד של כרעי עוף שהושרו למשך לילה
ביין אדום ובושלו ביחד עם ירקות שורש, תאנים מיובשות ותפוחים טריים
חומרים: (4-6 מנות)
4 כרעי עוף, מופרדות לשוק וירך
בקבוק יין אדום יבש
ראש שום אחד, מפורק לשיניים
קלופות
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וקצוצים
3 גזרים בגודל בינוני, קלופים ופרוסים
2 תפוחי גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
10 תאנים מיובשות, חצויות
4 כפות רכז רימונים (רשות)
2 כפות בנפייבר
4-6 גבעולי טימין (רשות)
כף שמן צמחי (סויה או תירס)
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מניחים את כרעי העוף בקערה או
קופסה. מוסיפים את היין, מערבבים ומכסים במכסה או אוטמים בניילון נצמד.
מעבירים למקרר ומשרים למשך הלילה
או 6 שעות לפחות.
ביום למחרת מוציאים את העוף
מהמשרה ומייבשים עם גבי נייר מגבת. שומרים את נוזל ההשרייה. מחממים את השמן בסיר
רחב וצורבים את ירכי ושוקי העוף (בנגלות אם הסיר אינו רחב מספיק) על להבה גבוהה
בערך 2-3 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים
את העוף מהסיר, מוסיפים פנימה את הגזר, התאנים, שיני השום, הבנפייבר והבצל ומעט
שמן אם צריך. מטגנים על להבה בינונית 6 דקות אגב ערבוב עד להתרככות קלה של הירקות.
מוסיפים פנימה את התפוחים ואת
הטימין ורכז הרימונים אם משתמשים, מחזירים פנימה את העוף ומכסים במשרה היין וכוס
וחצי של מים.
מתבלים במלח ופלפל, מביאים
לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה כחצי שעה.
מורידים את המכסה וממשיכים לבשל
עוד חצי שעה בבעבוע עדין (מערבבים מדי פעם), עד שהרוטב הצטמצם והעוף התבשל
לחלוטין.
טועמים ומתקנים תיבול לפני
שמגישים ביחד עם תפוחי אדמה צלויים או פירה.
מתכון חטיפי נאגטס משודרגים
באדיבות בנפייבר- אבקת סיבים תזונתיים
התיבול כבר בפנים! נאגטס עוף עם סילאן, פפריקה וחרדל
בציפוי פירורי לחם פריכים
חומרים: (4-6 מנות)
500 גרם חזה עוף טחון
כף חרדל חלק או גרגירים
כף סילאן
2 כפות בנפייבר
כפית גדושה פפריקה מתוקה או
מעושנת
מלח ופלפל שחור גרוס
2 ביצים
חצי כוס קמח
כוס פירורי לחם (עדיף פנקו)
אופן ההכנה:
מסדרים עמדת ציפוי: טורפים את הביצים
בקערה.
מניחים את הקמח
ופירורי הלחם בשתי צלחות.
מחממים סיר עם שמן
עמוק. במידה ובוחרים לאפות מחממים תנור ל-200 מעלות.
בקערה מערבבים את חזה
העוף הטחון ביחד עם הסילאן, הפפריקה, החרדל והבנפייבר ומתבלים בנדיבות עם פלפל
שחור גרוס ומלח.
לשים את התערובת עד
שכל החומרים מתאחדים. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעה לפחות.
יוצרים קציצות קטנות,
מועכים אותן מעט וטובלים בקמח, לאחר מכן בביצה ואז
בפירורי הלחם, כך שתהיינה עטופות מכל הכיוונים.
מניחים על תבנית
מרופדת בנייר אפייה.
מעבירים לתנור לאופים
כ-15 דקות או עד שהנאגטס
מוכנים לחלוטין והציפוי השחים.
לחלופין מטגנים בשמן
עמוק כ-3-4 דקות ומעבירים לנייר
סופג.
מגישים מיד, ביחד עם קטשופ ופירה.
קישואים ממולאים
באדיבות בנפייבר- אבקת סיבים תזונתיים
מתכון לקישואים ממולאים בתערובת עוף טחון, בצל ואורז
ברוטב עדין של לימון וכורכום
חומרים: (10 מנות)
10 קישואים בגודל בינוני
כוס אורז
2 בצלים בגודל בינוני
חופן עלי נענע (מופרדים מהגבעול),
קצוצים דק
300 גרם חזה עוף טחון או פרגית טחונה
מיץ מ-1-2 לימונים
2 כפות בנפייבר
כפית כורכום
כף שמן צמחי (סויה או תירס)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
בסיר רחב מזהיבים את הבצל על להבה
בינונית נמוכה ביחד עם השמן בערך 12 דקות אגב ערבוב מדי פעם.
במקביל להזהבת הבצל, בעזרת תפוחן
מרוקנים את בשר הקישואים כך שנותר בהם חלל אליו יכנס המילוי.
כשהבצל זהוב מוסיפים אליו את
האורז ומערבבים היטב. מכבים את הלהבה ונותנים להם להתקרר.
מעבירים את הבצל והאורז לקערה,
מוסיפים את העוף הטחון, הבנפייבר, הנענע הקצוצה ומלח ופלפל. מערבבים לקבלת תערובת
אחידה, וממלאים את הקישואים, לא עד הסוף (האורז מתנפח במהלך הבישול).
מניחים את הקישואים בסיר
(בצפיפות), יוצקים מעל את מיץ הלימון, מוסיפים את הכורכום ומכסים במים.
אם נשאר מתערובת המילוי, ניתן להוסיפה
לסיר שתתבשל ביחד עם הקישואים.
מביאים לרתיחה את תכולת הסיר,
מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעה, או עד שהקישואים התרככו לחלוטין והאורז גם
התבשל והתרכך. מגישים מייד.
בתאבון כבר אמרתי?