לקראת החנוכה מתכון ללביבות בטטה וירק אפויות בתנור.
- שתי בטטות
- תפוח אדמה אחד
- כרישה שלמה פרוסה
- צרור כוסברה
- צרור פטרוזיליה
- 3 בצלים ירוקים
- 2 כפיות שום כתוש
- 2 בצל סגול מגורד על פומפיה
- מעט שמן לאפיה
- מלח
- פלפל
- 4 ביצים
- שליש כוס פירורי לחם לפיזור מעל כל לביבה.
למטבל
- יוגורט או שמנת של פעם
- עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הבטטות ותפוח האדמה, והכרישה והבצל סגול מגררים בפומפייה וסוחטים . את השום מוסיפים ומערבבים יחד עם היצים ומלח ופלפל.
2. קוצצים את כול הירק ושמים בקערה גדולה, לאחר מכן מאחדים בין שתי התערובות.
3.שמים את כל העיסה במסננת ומוציאים את המים לפחות לשעה שהתערובת תהיה יבשה.
4.שמים על תבנית של תנור זילוף של שמן זית ויוצרים קציצות דקות של הלביבות מניחים אחת ליד השניה.
5. מזלפים מעל כל לביבה טיפה שמן זית ומפזרים פירורי לחם.
6. אופים כ20 דק' כל נגלה.
7. אפשר להכין מתבל של יוגורט עם עירית קצוצה.
חנוכה שמח פחות משמין ובתאבון!