יום שבת, 12 בדצמבר 2015

HGST סדרת כונני הפרמיום ל-NAS

והפעם הבלוג שלי מארח את הבלוג הייטקמן בסקירה על כונני הפרמיום ל-NAS של חברת HGST.

הקדמה
קיבלתי לסקירה את ההארדיסקים של חברת HGST, הארדיסקים מסדרת ה NAS DESKSTAR של החברה. כאחד שחי את התחום לא מעט שנים, המותג HGST לא אמר לי בתחילה הרבה, ובירור קצר העלה שהשם הוא בעצם קיצור של חברת היטאצ'י המוכרת - Hitachi Global Storage Technologies, ואשר היא בעצם כיום חטיבה של  Western Digitalהידועה והמובילה העולמית בתחום הכוננים הקשיחים. בארץ הם מיוצגים ע"י קבוצת ח.י. אשר בין השאר ידועה כיבואנית הרשמית של חברת LG בארץ. עד כה התקבל הרושם כי ההארדיסקים הגיעו מידיים טובות.



רגע, אבל מה זה בכלל NAS ולמה אני צריך אחד כזה בבית שלי?
אז למי שלא מכיר NAS זה ראשי תיבות של Network Attached Storage, והכוונה ליחידת אחסון ברשת. זהו סוג של מחשב/סרבר שכל ייעודו ותפקידו הוא לאחסן את הקבצים/תמונות/שירים/סרטים וכל דאטה אחר מהמחשבים/התקנים השונים שנמצאים ברשת הביתית שלנו, ולגשת אליהם בצורה הנוחה והמהירה ביותר שניתן. בעצם ה NAS נותן לנו את האפשרות לשמור את הנתונים שלנו במקום מרכזי אחד, וע"י כך מאפשר גישה מהירה מההתקנים השונים בבית, מבלי להעמיס על שאר ההתקנים. ה NAS הוא למעשה מעין "ענן" פרטי ברשת הביתית.

ה NAS הביתי שלי 
טופולוגית הרשת הביתית שלי
אצלי בבית דאגתי להכין רשת קווית 1GB, כאשר לכל חדר יש כך גישה מהירה ל NAS, ובכל חדר יש מחשב או התקן אחר שיכול למשוך מה NAS את המדיה או המסמכים במהירות ומבלי שהדבר ישפיע על ההתקנים האחרים. כך בחדר העבודה בו שוכן ה NAS, יש מחשב עבודה המשתמש ב NAS לעבודה שוטפת עם הקבצים המאוחסנים בו. בחדר זה מרוכזות כל יציאות ה-LAN של החדרים האחרים, והיציאות מתחברות ל-SWITCH אשר מחובר למודם של חברת האינטרנט. בסלון ה-HTPC  (מחשב Home Theater PC) שלי מושך מדיה (סרטים, תמונות, מוזיקה) מה-NAS ומציג אותם בקודי. בחדר שינה שלנו יש התקן HTPC נוסף שמריץ קודי ומציג את המדיה על הטלוויזיה. 



תצורות ה NAS
ל NAS יש מספר תצורות, בד"כ הוא יאפשר הכלה של של לפחות 2 או 4 הארדיסקים, ו NAS-ים מתקדמים יותר יכללו 8 ויותר כוננים. היתרון שבשימוש ב NAS הוא החלפת דיסקים בקלות במקרה שמתגלה דיסק בעייתי, ועבודה בתצורת RAID שמאפשרת להינות מגיבוי מובנה ומהגברת מהירות העבודה עם הדיסקים. ברשותי בבית יש NAS צנוע המכיל 2 מגשי דיסקים, ולכן בחרתי לעבוד איתו בקונפיגורציית RAID 0. קונפיגורציה זו אומנם לא מספקת לי יתירות מובנית של המידע, אך כן משפרת לי כמעט פי 2 את זמני הביצוע של הכתיבה והקריאה מהכוננים, כיוון שכתיבת המידע מתבצעת ל- 2 הכוננים במקביל, וכך גם ניתן לקרוא את המידע במקביל מ-2 ההארדיסקים. אופציית עבודה אחרת הייתה יכולה להיות RAID1 - אשר בקונפיגורציה זו כל מידע שהיה נשמר היה נכתב ל-2 ההארדיסקים, כאשר בעצם הארדיסק אחד הוא גיבוי של השני. במצב כזה היה מנוצל רק חצי משטח הכוננים לטובת אחסון, כשהחצי השני משמש לגיבוי. אני כאמור העדפתי לעבוד בקונפיגורציית RAID0 שמשפרת לי את הביצועים, כשאת הגיבויים אני מבצע לשירותי ענן ברשת האינטרנט כדוגמת Dropbox, Skydrive ו-Google Drive. 




מה בקופסא?
קיבלתי לסקירה 2 הארדיסקים,3.5 אינצ', חברת HGST מסדרת Deskstar NAS בנפח 4 טארה כל אחד. הכוננים בעלי הנתונים הטכניים הבאים:
  • זיכרון מטמון של 64MB / 128MB
  • ממשק SATA של 6Gb לשנייה
  • זמני חיפוש נמוכים מ-12ms
  • זמן ממוצע בין תקלות (MTBF) של 1M (מיליון) שעות





ההתקנה

ההתקנה ב NAS די פשוטה וכוללת הוצאת ההארדיסקים הישנים, והחלפתם בחדשים.
מסילה לכונן קשיח
הכונן במסילה
הכונן השני גם במסילה
מכניסים את הכוננים ל"תנור" - ל NAS
הכוננים בפנים
מדליקים את ה NAS

לאחר שה NAS עלה, הגדרתי אותו בעזרת אפליקציית הקינפוג של ה NAS ל-RAID0, וה-NAS מוכן לשימוש.



בדיקת ביצועים
בדקתי את הביצועים של ה NAS בכתיבה וקריאה של קבצים בגדלים שונים. השתמשתי לשם כך בכלי LAN Speed Test. מדדתי מראש גם את הביצועים עם הכוננים הישנים שלי, והתוצאות הן שעם הכוננים החדשים של HGST ביצועי הקריאה והכתיבה היו טובים יותר. 

בדיקה על קובץ 20MB
בדיקה על קובץ 200MB
לסיכום
נראה שהכוננים עושים את העבודה בצורה מאוד טובה ומהירה. נפח האחסון הרב מאפשר לשמור המון קבצי מדיה ונתונים, החל מסרטים, תמונות, קבצי מוזיקה ועוד... כמובן שיש לבדוק את אמינות הכוננים לאורך זמן, אך בינתיים אציין שהכוננים מגיעים עם 3 שנות אחריות של חברת ח.י.