יום חמישי, 29 במאי 2014

סדנת שבועות בתיק אוכל! טבעי שאוכלים דברי חלב:) בפוסט על חשיבות אכילת מוצרי חלב לילדים ומבוגרים ומתכונים משגעים עם טיפים למתכונים שילדים אוהבים מוזמנים ללחוץ על הלינק ולהכנס לפוסט.


ארוחה משפחתית היא הזדמנות לזמן איכות, כאשר אנחנו ההורים זוכים לשבת עם הילדים ולשמוע איך עבר עליהם היום, לצחוק וליהנות בחברת המשפחה מסביב לשולחן. מחקרים מראים שאכילה משפחתית לא רק מקנה הרגלים, אלא גם משפרת את איכות תזונת הילדים, ושתזונתם של ילדים שאוכלים ארוחות משפחתיות מגוונת ומאוזנת יותר.

תזונה מאוזנת היא המפתח לגדילה והתפתחות תקינה בילדים, וחשוב לספק את כל אבות המזון בתזונת הילדים.

החדשות הטובות הן, במוצרי חלב יש נבחרת מנצחת של רכיבים תזונתיים: חלבון מלא, ויטמין B12, A מגנזיום, אבץ וסידן. מוצרי החלב מעשירים את התזונה שלהם בשלל רכיבים חשובים, ומאפשרים לנו להעשיר בקלות את התזונה היומית של ילדינו בזכות מגוון רחב של מאכלים ומתכונים שאותם ילדים אוהבים!




חלקכם כבר התוודע לאהבה שלי למוצרי חלב.

אני לרוב משתפת אותם בארוחות הערב ובארוחות החלביות שאני עורכת למשפחתי.


הוזמנתי להשתתף בסדנא מטעם לידרס ומועצת החלב, לאורך כל הערב בישלנו ואפינו מתכונים שבריאים לילדנו.

מתכונים שהערך התזונתי והקלורי שלהם הוא תקין וטוב בעבור הבריאות שלהם.

מן המתכונים שהכי אהבתי בערב.

היו 4 מתכונים קלילים להכנה שהיו נראים לי מוצלחים וקלים וברי ביצוע עם הילד במטבח.

סלט ירוק בשילוב גבינות ברוטב יוגורט טחינה וסילאן.

מרכיבים-

לרוטב:

1 מיכל של קטן של יוגורט טבעי

2 כפות טחינה

כפית סילאן

50גר' גרעיני חמניה או דלעת לא קלוים טבעים!

לסלט:

100 גר' צפתית או בולגרית מגוררת דק

2 בטטות ו3 גזרים פרוסים דק בעזרת קולפן אותם אופים בתנור בחום של 200 מעלות עד שהן משחימות.

7 עלי חסה גדולים

1 כוס של רצועות דקות של כרוב

חצי כוס נבטים - אופציה לגיוון לא חובה!

2 אגסים או תפוחי עץ חתוכים לרצועות דקות.

ההכנה: מערבבים את הירקות עם הגבינה המגוררת מגישים על צלחת מוארכת ומפזרים

מעל את רוטב היוגורט והגרעינים.










 למנה עיקרית וטובה אהבתי את המנה-

פסטה גלילית עם גבינה בולגרית ומנגולד.


מרכיבים:


1 חבילה של פסטה בצורה שאוהבים


את הפסטה הקנויה מבשלים לפי הוראות היצרן.


לרוטב /לתיבול-


חצי כוס חלב

50גר' חמאה
150 גר' גבינה בולגרית
1 חבילה של עלי מנגולד חתוכים גס- רק העלים הירוקים
4 עגבניות חתוכות לרבעים צלויות עשר דקות עם מעט שמן זית וזעטר.
שמן זית
מלח ופלפל
2 שיני שום פרוסות דק
4 כפות שקדים פרוסים או גרעינים קלויים
כמה עלי נענע.

ההכנה:


מבשלים את הפסטה ומקפצים את חומרי הרוטב ביחד עם החמאה, שמן הזית והעגבניות, מוסיפים את השום, המנגולד ולאחר מכן את החלב, המלח והפלפל.

מאחדים בהקפצה את כל חומרים יחד.

להגשה - מגישים עם פרוסת גבינה בולגרית מעט שקדים ונענע טרייה.


מתכון שאהבתי במיוחד ואני הולכת להכין אותו עם הקטנה שלי בת ה-5 .

מתכון צבעוני, מיוחד עם הרבה עשייה משותפת של הורה וילד!


 

































ונפרד לעת עתה בקינוח מושחת אבל בריא!










תודה גדולה לתיק אוכל על האירוח המקסים והמשכיל.


תודה ללידרס
על ההזמנה לאירוע!

רויטל יודקוביץ מעולמה של רויטל