"הטחנות הגדולות של א"י"
השיקה קמח חיטה מלא 100%
ללא צורך בניפוי, באריזה מבוקרת
טחנת הקמח הוותיקה הטחנות הגדולות של א"י
בחיפה השיקה "קמח חיטה מלא 100% ללא צורך בניפוי", לשימוש זמין
ונוח. הקמח ללא צורך בניפוי נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת בטכנולוגיה
מיוחדת המונעת התפתחות חרקים. האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכה בניפוי הקמח.
קמח חיטה מלא 100%, הנמנה עם הסדרה הבריאה של
הטחנות הגדולות, מיוצר בתהליך טחינה כפולה ייחודי של גרעיני החיטה בשלמותם, עד לקבלת
קמח עדין מאוד. הטחינה הכפולה מקנה לבצק אווריריות ורכות. אין צורך לערבב את הקמח
עם קמחים אחרים. הקמח המלא עשיר בערכים תזונתיים, בהם סידן, ברזל, סיבים תזונתיים,
ויטמיני E ו-B
ומינרלים. הלחמים והמאפים מקמח חיטה מלא בטחינה דקה מאופיינים בטעם עשיר.
אפתי השבת עוגת פירות על בסיס קמח חיטה מלא, אני מוצאת לנכון לציין כי הבצק קל ומתאים מאוד לעוגה לטעמי, בשילוב יוגורט ופירות עונה, העוגה יוצאת גבוהה, אורירית וטעימה להפליא.
קמח חיטה מלא 100% באריזה מבוקרת מצטרף לסדרת הקמחים ללא
צורך בניפוי שהשיקה הטחנה, הכוללת קמח חיטה לבן בהיר, קמח לחם לבן מועשר, קמח לחם
מלא 100%, קמח כוסמין לבן וקמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה. בימים אלה השיקה הטחנה
אריזה חדשה ומהודרת לקמח כוסמין מלא 100% ללא צורך בניפוי.
למוצרי החברה כשרות
של הרבנות הראשית חיפה, וכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים.
מחיר אריזת קמח חיטה
מלא ללא צורך בניפוי: 8 ₪ (לאריזה של 1 ק"ג).
ניתן להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ, או להזמין
במשלוח דרך אתר החברה. מידע על מיקום החנויות: בפייסבוק של הטחנות הגדולות או
בטלפון 04-8672137.
"הטחנות הגדולות של א"י" מגישה מתכונים מעולים
עם קמח חיטה מלא 100% :
קרוסטיני
מלחם מלא עם גבינה כחולה, תפוחים, דבש ומרווה
מתכון להכנת הלחם
(מתכון של ראסל
זקס)
הוראות להכנת 2
כיכרות במשקל 500 גרם כל אחת. מומלץ לחלק את הבצק ל- 4 כיכרות, לאפיה טובה יותר.
חומרים
3 גרם שמרים טריים
1 כפית דבש
350 מ"ל מ"ל מים
300 גרם (כ-2.5 כוסות) קמח כפרי בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם (1 כוס) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
75 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
250 גרם שומשום
10 גרם (1/2 כף) מלח
1 כפית דבש
350 מ"ל מ"ל מים
300 גרם (כ-2.5 כוסות) קמח כפרי בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
125 גרם (1 כוס) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
75 גרם (2/3 כוס) קמח שיפון מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
250 גרם שומשום
10 גרם (1/2 כף) מלח
אופן ההכנה
מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים, מלבד המלח. לשים
כ-3 דקות ומוסיפים מלח.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.
עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת לחה, ומניחים למנוחה של 20 דקות.
לאחר מכן לשים שוב במהירות בינונית-מהירה עוד כ-2 דקות.
בשלב הזה ניתן לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולהוסיף אגוזי מלך.
לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ל-12 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.
מעצבים את הכיכרות לצורה הרצויה, מניחים על משטח מקומח או מברישים במים את חלקה העליון של הכיכר ומגלגלים בתערובת דגנים. מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפחה של הכיכר. הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.
מחממים את התנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט - מניחים בתחתית התנור.
כשהתנור חם, מכניסים לתוכו קערה עם מים רותחים, ומניחים את הכיכרות על האבן.
אופים כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.
עוצרים את המיקסר, מכסים במגבת לחה, ומניחים למנוחה של 20 דקות.
לאחר מכן לשים שוב במהירות בינונית-מהירה עוד כ-2 דקות.
בשלב הזה ניתן לחלק את הבצק ל-2 חלקים ולהוסיף אגוזי מלך.
לאחר הלישה מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ל-12 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.
מעצבים את הכיכרות לצורה הרצויה, מניחים על משטח מקומח או מברישים במים את חלקה העליון של הכיכר ומגלגלים בתערובת דגנים. מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפחה של הכיכר. הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.
מחממים את התנור ל-220 מעלות. אם יש אבן שמוט - מניחים בתחתית התנור.
כשהתנור חם, מכניסים לתוכו קערה עם מים רותחים, ומניחים את הכיכרות על האבן.
אופים כ-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן.
מתכון להכנת קרוסטיני מלחם מלא עם גבינה כחולה,
תפוחים ודבש מרווה
(מאת הילה
יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות הגדולות של א"י")
5 עלי מרווה יפים
180 גרם (1/2 כוס) דבש
250 גרם גבינה כחולה מסוג דנבלו
1/2 תפוח גרנד סמיט או פינק ליידי, פרוס לפרוסות דקות
4 תאנים חתוכות ל-8
שמן זית להברשה
מלח גס
פלפל שחור טרי
250 גרם גבינה כחולה מסוג דנבלו
1/2 תפוח גרנד סמיט או פינק ליידי, פרוס לפרוסות דקות
4 תאנים חתוכות ל-8
שמן זית להברשה
מלח גס
פלפל שחור טרי
אופן הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
במחבת קטנה מחממים את הדבש ועלי המרווה עד שעולה ריח טוב והדבש מבעבע קלות, במשך כ- 4 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות. מוציאים את עלי המרווה ונותנים לדבש להתקרר.
פורסים את הלחם לפרוסות בעובי של כ– 1.5 ס"מ.
מברישים את הלחם בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור טרי (בעדינות עם המלח, הגבינה מלוחה).
מניחים את הפרוסות על תבנית אפייה ואופים כ-3 דקות.
מוציאים מהתנור. מניחים על כל פרוסה 2 פרוסות תפוח.
מעל התפוח מניחים גבינה כחולה.
מעל הגבינה הכחולה מניחים רבעי תאנים.
מחזירים לתנור לעוד כ– 6-5 דקות, עד שהגבינה נמסה מעט.
לפני ההגשה מזלפים את דבש המרווה מעל.
מגישים חם. ניתן לקשט עם אגוזי מלך קלויים קלות.
במחבת קטנה מחממים את הדבש ועלי המרווה עד שעולה ריח טוב והדבש מבעבע קלות, במשך כ- 4 דקות. מורידים מהאש ומניחים בצד ל-10 דקות. מוציאים את עלי המרווה ונותנים לדבש להתקרר.
פורסים את הלחם לפרוסות בעובי של כ– 1.5 ס"מ.
מברישים את הלחם בשמן זית ומפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור טרי (בעדינות עם המלח, הגבינה מלוחה).
מניחים את הפרוסות על תבנית אפייה ואופים כ-3 דקות.
מוציאים מהתנור. מניחים על כל פרוסה 2 פרוסות תפוח.
מעל התפוח מניחים גבינה כחולה.
מעל הגבינה הכחולה מניחים רבעי תאנים.
מחזירים לתנור לעוד כ– 6-5 דקות, עד שהגבינה נמסה מעט.
לפני ההגשה מזלפים את דבש המרווה מעל.
מגישים חם. ניתן לקשט עם אגוזי מלך קלויים קלות.
טארט עגבניות, גבינת עיזים ובצל מקורמל
(מאת הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות
הגדולות של א"י")
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, תבנית 22X33 מרופדת בנייר אפייה
חומרים לטארט
200 גרם חמאה
קרה, חתוכה לקוביות
150 גרם
(1+1/4 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם קמח
חיטה מלא 100% דק, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כף חלב
למלית
3 כפות שמן
זית
1 בצל גדול
פרוס דק
170 גרם גבינת
עיזים
500 גרם
עגבניות תמר פרוסות דק לאורך
עלי בזיליקום
לקישוט
אופן ההכנה
טארט
מכניסים את החמאה,
הקמחים והמלח לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה
והחלב וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק.
מעבירים את הבצק
למשטח מקומח קלות ומשטחים לצורת דסקית. עוטפים בניילון נצמד ומקררים
לפחות 30 דקות (עד יום אחד, וניתן לשמור עד חודש במקפיא).
מוציאים את הבצק
המצונן מהמקרר, מרדדים ומניחים בתבנית קיש. מורידים את השאריות משולי התבנית
ומעבים את השוליים בשכבה נוספת מהשאריות.
מחוררים את הבצק
במזלג. מניחים נייר כסף על הבצק ומעליו משקולת אפייה (או 1-2 חופני
קטניות יבשות, שימנעו מהתחתית לתפוח במהלך האפייה).
אופים כ-20 דקות
במרכז התנור, עד לקבלת גוון זהוב בהיר מסביב לשוליים.
מסירים את נייר
הכסף בעדינות וממשיכים לאפות כ-10-8 דקות, עד שכל הבצק זהוב. מוציאים מהתנור
ומקררים בתבנית על רשת צינון.
מילוי
בזמן שהטארט נאפה,
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה מעל אש בינונית. מוסיפים בצל, מלח
ופלפל שחור ומטגנים 20-10 דק' תוך ערבוב לעיתים קרובות עד לקבלת
גוון חום-זהוב.
מעבירים את התנור
למצב גריל (חום עליון גבוה עם ונטה).
מעבירים את מילוי
הבצל המקורמל אל הטארט האפוי ומכסים את כל התחתית במילוי.
מפזרים מעל הבצל את
גבינת העיזים המפוררת.
מסדרים את העגבניות
מעל גבינת העיזים, כאשר העגבניות חופפות זו על זו כמעין רעפים.
מתבלים במלח ופלפל
שחור ומזלפים את כף שמן הזית הנותרת מעל.
מכסים את קצות
הטארט בנייר כסף כדי למנוע מהם להישרף.
מניחים את הטארט
בקומה העליונה של התנור וצורבים 4-3 דקות עד שהגבינה מקבלת גוון זהוב.
מקשטים בעלי
בזיליקום טריים.
ניתן להגיש חם או
בטמפרטורת החדר.
טחנת הקמח הוותיקה "הטחנות הגדולות של
א"י" נמנית עם טחנות הקמח המובילות בארץ מאז 1921.
הטחנה רוכשת חיטה איכותית מחקלאים מקומיים ומאזורי גידול שונים בעולם, מאפיינת כל
חיטה בנפרד ויוצרת תערובות איכותיות שמתאימות לסוגי הקמחים השונים. הטחנה חרתה על
דגלה להיות מובילת דרך בהיענות לדרישות המשתנות של השוק ועובדת עם אופים ואנשי
מקצוע מומחים כדי להיות ׳עם היד על הדופק׳ בפיתוח מוצרים חדשים וייחודיים. בין קמחי הטחנה: סדרת קמחים עתיקים מלאים
100% - אמר, אינקורן, קמוט וטף; "הסדרה הבריאה" – קמח חיטה מלא 100%,
שיפון מלא 100%, כוסמין מלא 100% וקמח כפרי – בטחינה דקה במיוחד; קמח דורום איטלקי
בטחינה דקה (רימצ'ינטה); קמח כוסמין לבן; סמולינה דורום; קמח לחם לבן מועשר, קמח
לחם מלא 100% הייחודי ועוד רבים נוספים.
למידע ולמתכונים נוספים:
http://www.hagdolot.co.il
צילום: מנחם גרייבסקי
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!