מדיטה הינה מסעדה ים תיכונית תוססת במתחם בית הנציב בירושלים, בניצוחם של השף מוטי אוחנה (השף והבעלים של מסעדת "החצר") ושותפו – משה כהן. המסעדה שוכנת במבנה מרהיב ביופיו ועצום, המשתרע על פני כ- 350 מ"ר, ובו ניתן לארח כ- 180 סועדים. המסעדה שלנו היא כמעין שילוב מושלם בין מסעדת ביסטרו מודרני למטבח הים-תיכוני הקלאסי.
המוטו של מדיטה הוא "מטבח תיכון חדש" – מסעדת ביסטרו שקהל היעד שלו הוא חובבי המנות הים-תיכוניות האהובות והמוכרות, שמעוניינים למצוא בהן טוויסט חדש ומעניין.
בין מנות הדגל של המסעדה הכשרה – חציל בלאדי בטחינה, קרפצ'יו דג עם פטריית שימאגי מוחמצת ועגבנייה.
השף והבעלים של המקום, מוטי אוחנה, הינו בוגר בית הספר הגבוה לבישול – קורדון בלו. הוא נמצא בתחום הקולינריה כבר שנים רבות, ובעל ידע גסטרונומי מרשים וניסיון עשיר במסעדות בארץ ובחו"ל. מלבד השף של מסעדת החצר הוא גם עבד בסטיקיות ובמסעדת צ'אקרה הירושלמיות וכן במסעדות גורמה באוסטרליה הרחוקה.
על עיצוב המקום אחראי המעצב גלעד זעפרני – אחד המעצבים הנחשבים ביותר בתחום המסעדנות – אשר עיצוב את המסעדה באמצעות אלמנטים דקורטיביים המזכירים ברסרי בפריז, ולצדם אלמנטים ים תיכוניים, כמו המטבח הפתוח שלנו, שבו תוכלו לראות את אופן הכנת המנות וליהנות מארוחה טובה שהוגשה אל הצלחת היישר מהטאבון המרכזי.
בשעות הערב והלילה המקום משנה את פניו ופונה אל קהל הבליינים שרוצה ליהנות מבר תוסס ואופנתי. במרכז הביסטרו קיים בר משקאות מושקע ורחב-ידיים, שבו עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים.
אנחנו מזמינים אתכם לבוא וליהנות מחוויה קולינרית ססגונית, עם ניחוחות משכרים, טעמים בלתי נשכחים אל מול נופה המדהים של ירושלים. במקום ניתן גם לחגוג אירועים בסדר גודל של עד 110 איש.
השף והבעלים של המקום, מוטי אוחנה, הינו בוגר בית הספר הגבוה לבישול – קורדון בלו. הוא נמצא בתחום הקולינריה כבר שנים רבות, ובעל ידע גסטרונומי מרשים וניסיון עשיר במסעדות בארץ ובחו"ל. מלבד השף של מסעדת החצר הוא גם עבד בסטיקיות ובמסעדת צ'אקרה הירושלמיות וכן במסעדות גורמה באוסטרליה הרחוקה.
על עיצוב המקום אחראי המעצב גלעד זעפרני – אחד המעצבים הנחשבים ביותר בתחום המסעדנות – אשר עיצוב את המסעדה באמצעות אלמנטים דקורטיביים המזכירים ברסרי בפריז, ולצדם אלמנטים ים תיכוניים, כמו המטבח הפתוח שלנו, שבו תוכלו לראות את אופן הכנת המנות וליהנות מארוחה טובה שהוגשה אל הצלחת היישר מהטאבון המרכזי.
בשעות הערב והלילה המקום משנה את פניו ופונה אל קהל הבליינים שרוצה ליהנות מבר תוסס ואופנתי. במרכז הביסטרו קיים בר משקאות מושקע ורחב-ידיים, שבו עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים.
אנחנו מזמינים אתכם לבוא וליהנות מחוויה קולינרית ססגונית, עם ניחוחות משכרים, טעמים בלתי נשכחים אל מול נופה המדהים של ירושלים. במקום ניתן גם לחגוג אירועים בסדר גודל של עד 110 איש.
הוזמנו לטעום מתפריט הטעימות של מדיטה.
היה זה ערב רומנטי חמים לאחר טיול רגלי בחוצות ירושלים ובעיר העתיקה.
הגענו למסעדה נעימה, נקייה ורומנטית להפליא עם שולחנות גדולים ומרחקים בין שולחן לשולחן שתורמים להרגשה אישית זוגית ופרטית.
במקום גם חדר אירועים מרשים שמתאים עד ל-110 איש מוזמנים לחגיגות פרטיות.
תפריט מסעדת מדיטה בירושלים, מציע לסועדים שלו מגוון רחב של מנות יחודיות שהמטבח הירושלמי מציע.
בכל המנות שהוגשו ניכר היה טעם הטריות והטעמים היו דומננטיים, מעניינים וטעימים.
אני ובעלי אהבנו את כלל המנות שהוגשו, ונהנו לטעום ולחקור את הטעמים ממנה למנה.
מתוך המנות הראשונות אהבנו במיוחד את המנות הבאות.
את הארוחה פתחנו במגש גדול של מזטים ולחם פרנה.
הוגש לנו מטבל של טחינה וסילאן בטעם בלתי נשכח. התענגתי ונהנתי מכל ביס.
במנות רבות שלט טעם של לימון כבוש ומלח גס.
טעמנו סלט עלים עם שזיפים ולימון כבוש ברוטב וינגרט סגול - טעם של סלט קייצי מרענן!
המנה ישבה על מצע קינואה, עם חמוציות ואגוזי מלך, שהוסיפו קראנציות ורעננות לדג.
עוד טעמנו ממנת דג לברק אסייתי בליווי של גינגר ובצל ירוק, המנה הייתה טריה והדג היה חמאתי ונמס בפה.
שתי מנות הדג היו נהדרות עם טעם עמוק של טריות וים. שאפו למטבח להוציא מנת דג מדויקת ובמידת צלייה נכונה.
בריסקוטה עם קרפציו בקר חי - חובב הבשר שלצדי אהב מאוד את המנה.
מנת הסביח מתארת היטב את אוירת המסעדה, אוירה ירושלמית, חציל טוב, ביצה קשה,
גרגירי חומוס בתוספת טחינה, לימון כבוש, עגבניה, חריף, עמבה תענוג לחך. גם במסעדה יוקרתית ניתן לנגב... :)
גרגירי חומוס בתוספת טחינה, לימון כבוש, עגבניה, חריף, עמבה תענוג לחך. גם במסעדה יוקרתית ניתן לנגב... :)
פוקצ'ה שוק שקדי עגל, סלט עגבניות, עמבה, גלדי בצל, סלסה, לימון כבוש.
אנחנו פחות מתחברים לחלקי פנים ופחות התחברנו למנה.
מנת אסאדו "החצר" - מנה בלתי נשכחת של בשר אסדו מתקתק מדהים בטעם ברבקיו ותפוזים.
המנה מתפרקת בצלחת וגורמת לאסדו להתפרק כתבשיל שהיה בקדירה הרבה שעות.
מנה מופלאה - אל תוותרו תתענגו על כל טעימה.
קניבורים יתענגו על המנה.
הבשר עשוי ברמה מאוד גבוהה... האנטריקוט ונתח הקצבים רקדו טנגו בצלחת.
הפרגית וירקות השורש הצטרפו להם לחגיגה ואנחנו נהננו מכל רגע.
לסיכום ערב רומנטי וטעים להפליא. הפתיעו אותנו במגש קינוחים כשר שכל אחד היה יותר טוב מקודמו.
מס' מקרונים ופטיפוריםמוס שוקולד
עם פניני שוקולד וקראנץ' נוגט
גלידה וניל
טחינה גולמית, סילאן, שערות חלווה ופיסטוק
סורבה
בסבוסה, סירופ נענע, קולי פטל, פירות העונה
לכל הקינוחים המושחתים האלו הצטרף קינוח ללא גלוטן נמסיס עוגת שוקולד חלומית מוגש עם פירות יער וקסיס.
מוזמנים להגיע לבקר ולהנות מכל ארוחת הטעימות שתוגש לכם.
מסעדה נהדרת עם אוירה רומנטית ירושלמית ומנות מסקרנות וטעימות להפליא.