יום שישי, 10 באפריל 2015

מתכון תבשיל שוק טלה חגיגי לחג!

תבשיל שוק טלה
מתכון חגיגי לחג!

רשת הסופרמרקטים טיב טעם, מציעה לקראת חג הפסח מתכון עסיסי ועשיר לשולחן החג  תבשיל שוק טלה, עם תרד, גזרים וערמונים.



תבשיל שוק טלה, עם תרד, גזרים וערמונים – מתכון ל- 10 סועדים.



שוק טלה עם תרד, גזרים וערמונים- מתכון ל- 10 סועדים

מרכיבים

שוק טלה עם העצם כ- 2.5 קילו
4 כפות שמן זית
3 גזרים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
3 בצלים קלופים פרוסים ל- 1/8
5 שיני שום
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול טימין
1 שקית ערמונים בוואקום
2 כוסות עלי תרד טריים
בקבוק יין אדום
5 כוסות ציר עוף
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם

אופן הכנה

1. משמנים וממליחים קלות את שוק הטלה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות. אופים כ- 45 דקות מכל צד.
2. במקביל, שמים את שמן הזית בסיר בינוני ומוסיפים את הירקות, הערמונים, הרוזמרין והטימין, וצורבים קלות.
3. יוצקים יין לסיר ומערבבים. לאחר שהיין הצטמצם (כ- 3 דקות לערך), מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפח טעמכם. מנמיכים את האש לאש קטנה-בינונית ומבשלים 25 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים את תבשיל הירקות, עוטפים את התבנית בנייר כסף ומורידים את טמפרטורת התנור ל- 175 מעלות. מבשלים כשעתיים או עד שהבשר מתפרק מהעצם.
*ניתן להפריד מראש את הבשר מהעצם ולאפות ביחד עם תבשיל הירקות.


בתאבון.

באדיבות השף רז רהב.