יום שלישי, 10 ביולי 2018

מלון פרימה פארק ירושלים מארח את יקב היוצר במחול טעם של יין וחופשה בלתי נשכחת.

עולמה של רויטל
מלון פרימה פארק ירושלים מארח את יקב היוצר
 במחול של יין וחופשה בלתי נשכחת


כמה קשה לחזור מחופשה מפנקת בעיר המדהימה ירושלים. עוד יותר קשה לחזור מאירוח משולב של המלון עם יקב היוצר. באמת שקשה לחזור לשיגרה העמוסה אחרי חופשה מדהימה, זוגית עם יינות מדהימים וטעימים להפליא של יקב היוצר. תכירו את מלון פרימה פארק ירושלים מלון בהשראת חבל היין בהרי יהודה.
בכניסה לירושלים, ניצב לו על מדרונות העיר, מלון פרימה פארק שעוצב בהשראת חבל היין בהרי יהודה ומגוון יקבי הבוטיק הייחודיים באזור. מלון פרימה פארק מציע ללקוחותיו חווית אירוח שנוגעת בריח, בטעם ובהשראה שהיין מביא לחיינו, יין שמשמח לבב אנוש, כזה שמבקש שנרים כוסית ונשתה "לחיים".
בכניסה למלון, יקבלו את פני האורחים כוסות יין צוננות, לבחירה אדום או לבן כדי להיכנס לאווירת המקום וכן כל אורח מקבל מפה של כל יקבי האזור, כולל הסבר על היקב, סוגי היין המוגשים, כשרות, שעות פתיחה, עלויות סיור ופרטי התקשרות לתיאום ביקור.  
מלון מרכזי, נעים מאוד, חדרים מרווחים. בחדר חיכה לנו בקבוק מיין מוסקטו של יקב היוצר. יין בבקבוק כחול, יין עם טעם עשיר עמוק ומתוק של יין לבן שמתאים בעיניי יותר לחך הנשי. אהבתי את המתיקות של היין, את העוקצנות ואת הטעם המתגלגל על הלשון. 


תיאור היין:       בעל צבע צהוב בהיר, מאוד פרחוני עם ניחוח של ורד, לבנדר ולימונית
                      ופירותי- לימון ואשכולית, יין מבעבע מתקתק ורענן.
הכרם:              כרמי מוסקט באזור לזיו שעל חוף הים התיכון, בין רומה לנפולי.
עולמה של רויטל 
עולמה של רויטל
טיפול ביקב:     אחרי סחיטה עדינה ושפיה המיץ תוסס בחום נמוך, אחרי הפיכת חלק מסוכר הענבים לכוהל המיץ מקורר לחום שלילי ע"מ  לגרום קיפאון בתהליך התסיסה שנעצר. היין נשמר בחום נמוך לאורך כל תהליך ההצללה על מנת לשמור גם על המתיקות וגם על גז התסיסה עד הבקבוק. 

לובי בר המלון מעוצב כמו מרתף יין עם כורסאות עגולות המקובצות כאשכולות ענבים ולצידן כסאות בצבעי סגול \ בורדו כצבע היין. במרכז הלובי ניצב שולחן אבירים גבוה עשוי עץ עתיק מזמין לטעימות, להרמת כוסית, לצ'ייסר ולמצב רוח! סביב השולחן נערכות טעימות יין והדרכות מפי סומלייה מוסמך שמעשיר את האורחים ברזי היין באזור מידי יום חמישי בין 19:00-22:00 בערב. ההדרכות נעשות בליווי טעימות של מיטב היינות מהיקבים באזור חבל יהודה.
 עוד במלון האורחים מוזמנים ליהנות משפע פעילויות, חוויות, תכנים ומסלולי סיור יקבים במלון ובסביבתו:
·         "טעמים ויין בירושלים", מידי חמישי בין 19:00-22:00 בלובי בר במלון.
·         השקות יין של חברות
·         סיורי יקבים – סיורים מודרכים וסיורים עצמאיים לשלל יקבי הבוטיק באזור ירושלים
כמלון הממוקם בכניסה לירושלים, פרימה מזמינים את אורחיו לפגוש את היופי של הרי יהודה השופע בנחלים, יערות והיסטוריה. ההרפתקנים שביניכם , חובבי היין ואניני הטעם מוזמנים לקחת את מפת היקבים של המלון ולצאת בעקבות הכרמים והאנשים שהפכו את ההר לאזור עשיר ביקבי בוטיק ,ליהנות מטעימות, סיפורים ונוף נפלא!

"נשתה לחיים נהנה כפליים, החיים יפים ונאהב לעולמים" (כנר על הגג)
אהבתי מאוד את קונספט המלון. שמחתי להתארח בסדנת יין מבית יקב היוצר, שלמדה אותי הרבה על טעימות יין, ואיך לטעום נכון יין. אני היום ללא כל של ספק יודעת לבחור את הטעם שמתאים לי יותר וטעים לי יותר. אתם רוצים לדעת כמוני?
מוזמנים לטעום כמו מקצוענים
מאת: יאיר גת, כתב יין "טיים אאוט", "סנהדרינק", כותב ועורך
 "מדריך היין הישראלי החדש"
למה אנחנו טועמים יין
למה אנחנו לא יכולים פשוט לשתות אותו? יש המון סיבות אבל בגדול אנחנו טועמים כדי:
להשוות בין יינות  
לאתר פגמים
ליצור פרופיל שיווקי
להתאים יין לאוכל
טעימת יין. איך זה עובד
שלב 1: התווית
המפגש הראשון שלנו עם היין, לפני שפתחנו אותו, מניח את היסודות לטעימה כדי שנדע למה לצפות (בטעימה שאינה עיוורת).
שלב 2: מראה
ניקיון
אם לא מצוין כי היין "לא מסונן" אנחנו מצפים ליין נקי מחלקיקים.
סיבות לחוסר ניקיון: משקעים, פעילות בקטריאלית, תסיסה שנייה
צבע
מטים את הכוס ב-45 מעלות ושמים לב להבדלים בין השוליים למרכז
יינות אדומים מבהירים עם הזמן
יינות לבנים מכהים עם הזמן
האם גיל היין שנשקף על פי הצבע מתאים למצוין על התווית?
רגליים או דמעות
תנועה איטית של הרגליים מעידה על תכולה גדולה של אלכוהול או סוכר שיורי.
האם מצב הרגלים מתאים לאחוז האלכוהול המצוין על התווית?
שלב 2: האף. ניקיון, עוצמה, התפתחות ואופי  
ניקיון
מה יכול לקלקל:
שאריות גופרית – גפרורים שרופים
חמצון – ריח שרוף, קרמל
חומצות נדיפות – לק לציפורניים או חומץ
פטריות – פרוות כלב רטוב, סיגליות
 עוצמה:  
קלילה – בינונית – גבוהה
הערות לעוצמה: ארומטי, מפותח, אקספרסיבי, עוצמתי, מאוזן, הרמוני, לא נשלט 
 התפתחות:
יין צעיר: ארומות ראשוניות של פרי
יין בוגר: ארומות שניוניות ושלישוניות, שמתפתחות בבקבוק עם הגיל
אופי:
זיכרונות, מחשבות, דימויים אישיים
גישה שיטתית: פרחים, פירות, תבלינים, מינרלים,  עשבים וכו'. 
ניתן להיעזר בגלגל הארומות
שלב 3: הפה. מתיקות, חמיצות, טאנים, גוף, אלכוהול  
מתיקות. מורגשת בקצה הלשון. הסיבה: סוכר שיורי
מידות: יבש, אוף דריי, חצי יבש, חצי מתוק, מתוק
חמיצות. מורגשת בצידי הלשון, תחושת רטיבות בחיך
מידות: נמוכה, נמוכה בינונית, בינונית, בינונית גבוהה, גבוהה
יינות "גדולים" זקוקים לחמיצות גבוהה ומאוזנת.
 טאנים. מקור התאנים: פרי ו/או חביות עץ
מאפיינים: תחושת יובש ומרירות, שמתרככת עם הזמן
 גוף. התרשמות ממשקל היין בחיך, על פי ריכוז הפרי, האלכוהול, הטאנים והסוכר
מידות: קל, קל בינוני, בינוני, בינוני מלא, מלא
אלכוהול. תחושת חום בחלק האחורי של החיך. קשה לזיהוי, חלק מהגוף
שלב 4: סיומת
מה שנשאר בפה לאחר הבליעה או היריקה. מאפיין המסייע מסייע להחלטות לגבי איכות היין
והאקספרסיביות שלו.
עולמה של רויטל 
ארוחות המלון מתקיימות  ב"צל הכרם", פטיו גדול הממוקם במרכז המלון והוא גם מרכז האירוח והאירועים
בארוחת הערב מגוון רב של בשרים, תוספות וסלטים.
בארוחת הבוקר: הכנת אומלט לטעמכם, ארוחת בוקר ישראלית קלאסית ועשירה.
















כעת אני ארצה להרחיב מעט ולספר לכם על היקב המופלא יקב היוצר.
יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.
לצורך הקמת יקב היוצר, המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן. יינן היקב מקבל חירות יצירתית לשלב יינות הנוצרים מחלקות שונות, צפון ודרום, וזנים שונים לכדי יצירה אישית אמנותית המבטאת את החזון האישי שלו ללא מגבלות של מסורת והרגלי העבר.
בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יינות "היוצר" עברו תקופות התיישנות שונות בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן. היקב פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב.
יין היוצר מופץ ונמכר בארץ וברחבי העולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית.
טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אות
ו.
עולמה של רויטל
היינות של יקב היוצר מיוחדים, עמוקים וטעמם משתבח מטעימה לטעימה.
אז תרימו כוס של יין ובואו נשתה לחיים :) לחיים חברים!
ישנם מס' סדרות של יין מובחר מבית יקב היוצר אתם מוזמנים 
להכיר ולטעום ולהתאהב ביקב בדיוק כמוני.
סדרת "בראשית" שענביהם מגיעים מכל רחבי הארץ אחרי שגודלו באופן ייחודי, סדרת VIRTUOSO שמבוססת על קברנה סוביניון, מרלו ושיראז ביינות האדומים, וגוורצטרמינר בלבנים, יישון תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ועיצוב בקבוק ייחודי בהשראת עולם המוסיקה, סדרת SPECIAL EDITION , שהיא סידרת פרימיום מזנים אדומים מובילים של קברנה , שיראז ומרלו, וזנים לבנים של שרדונה ורוזה, גם הם מתיישנים תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, סדרת Lyrica שהיא הים תיכונית שבחבורה, מענבים שמככבים באקלים הישראלי כמו מורבד, סירה, ארגמן, וארמוני שמגיעים מאזור הכרמל והתבור ומתיישנים 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, והיצירה האישית, הבייבי של פיליפ ליכטנשטיין, סדרת Auteur שלא מוגבלת באזורי גידול, זנים או טיפול בכרם כך שהיא מאה אחוז האישיות של ליכטנשטיין. היינות מבלים בין 24 ל26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

אחרי אירוח נפלא, חייבים לסיים ולטייל ביום שישי בנחלאות של ירושלים הבירה. הסתבבנו בנחלאות המיוחדות של מרכז ירושלים, הגרפיטי והשינוי שהעיר עוברת ראוי לציון, תקחו סיור אתם תהנו.
ירושלים מיוחדת ומתחדשת וכיף לראות אותה פורחת ומשתנה.
אל תפספסו את שוק מחנה יהודה, אני תמיד הולכת שם לאיבוד מהריחות, הפרחים, הפירות והצבעוניות בכלל של השוק. מאוהבת בשוק, תמיד חוזרת עם שקיות מלאות כל טוב!!!























אז אם אתם רוצים לחוות גם חופשה מושלמת - תגיעו לאירוח ב...
סופשבוע של חגיגות יין במלון פרימה פארק ירושלים 26-28 ביולי 2018
בעיצומו של החופש הגדול, מומלץ לגנוב כמה רגעים לטעינת מצברים עם כוסית יין אדום או בירת בוטיק מול נוף עוצר נשימה של הרי ירושלים.  מלון פרימה פארק מציע סופ"ש של חגיגות בירות בוטיק,  יינות מובחרים וסיפורים מתובלים על ההווי בירושלים ב-26-28.7
יום חמישי, 'בירה ונגילה'
מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.
יום שישי, 'יין ישמח לבב אנוש'
אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה,  בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד,  יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית- ביתית אמתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.
יום שבת, 'סמטאות העיר'
בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש, סיור רגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בלב העיר 'נחלאות'.
רשת מלונות פרימה
רשת מלונות קונספט המציעה חוויה ייחודית לאורחיה, מלון עם רעיון. לרשת 14 מלונות ברחבי הארץ מטבריה ועד אילת.
מחירים:
החל מ - 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר

9995* / 03-5522220


עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!