יום שבת, 25 ביוני 2016

"סטארקיסט" מציגה את סדרת הגורמה: "Smoked Select Fillet" - נתחי פילה מעושנים


"סטארקיסט" מציגה את סדרת הגורמה:
"Smoked Select Fillet"  - נתחי פילה מעושנים




חברת "סטארקיסט" מציגה את סדרת הגורמה המתאימה במיוחד לאניני הטעם שבינינו: Smoked Select Fillet – נתחי פילה מעושנים. הסדרה כוללת שלושה מוצרים שונים של נתחי פילה מעושנים: פילה סלמון, , פילה מקרל ופילה טונה בשמן קנולה בתוספת פלפל שחור גרוס. תהליך העישון הינו טבעי וייחודי למוצרים אלה.
כל המוצרים בסדרת Smoked Select Fillet עושים שימוש בנתח המשובח והעסיסי ביותר של הדג - ה"פילה", ומבוססים על שמן קנולה, הנחשב כבעל הרכב מצוין של חומצות שומן: הוא דומה בהרכבו לשמן הזית, אינו מכיל כולסטרול ושומני טראנס ומכיל כמות משמעותית של חומצות שומן אומגה 3.
סדרת המוצרים משדרת יוקרה, האריזות מהודרות ואלגנטיות בצבע שחור ועוצבו במיוחד ובשונה משאר מוצרי המותג, והיא מתאימה במיוחד לאירוח או כשי למארחים. 


הציעו לי לטעום מסדרת הגורמה של Smoked Select Fillet – נתחי פילה מעושנים.

חשבתי על מתכון שיהיה בו את כל מה שאני אוהבת לאכול.
גבינות טובות, עירית קצוצה, קרם פרש, טונה משובחת הפעם בחרתי בנתחי פילה מקרל 
משובח מבית "סטארקיסט".
הכנתי מאפינס גבינות עשיר בליווי של נתחי הפילה מקרל ועירית קצוצה.
הטעם משובח, עשיר מאוד, נתחי הפילה הוסיפו טעם מעושן למאפינס.
אנחנו מאוד אהבנו את השילוב של הגבינות, עירית קצוצה ונתחי המקרל המעושן.
לצד כוס יין לבן משובח, סידרתי לכם ארוחת ערב קלילה וטעימה להפליא.
הסוד של כמה מרכיבים משובחים שמתחברים נפלא, עושה את הארוחה.
אני מצרפת את המתכון למאפינס גבינות ונתחי מקרל שלי.
ממליצה להגיש עם קרם פרש ועירית קצוצה.
לצד כוס יין לבן, נר דולק לאווירה: בחדר מקורר כי חם בחוץ !



המצרכים הנדרשים:


ואם תרצו- אפשר גם לבשל איתם. להלן שלושה מתכונים טעימים במיוחד:
סלט פילה טונה מעושנת עם אבוקדו ופלחי תפוז

מצרכים:
1 קופסא פילה טונה מעושנת, מסונן חתוך לקוביות
1 אבוקדו בשל אך מוצק קלוף חתוך לקוביות בגדול 2 ס"מ על 2 ס"מ
פלחי תפוז מ 1 תפוז
2 כפות בוטנים קלויים מלוחים
חופן עלי בייבי טריים שטופים
3 שמן זית
3 כפות מיץ תפוז טרי
מעט מלח
1 כף קצח

אופן ההכנה:
יש להניח בקערת עירבוב את כל המרכיבים מלבד שמן הזית והלימון.
לערבב בעדינות (לא למעוך). לתבל ולהניח בקערה.


המרכיבים:
4 יחידות פילה טונה בהירה מעושן מסונן
1 ליטר מים
100 גרם קמח תירס איכותי
1 בצל סגול
1 סלסילת פטריות פורטבלו
2 עגבניות תמר מגורדות
4 שיני שום כתוש
1 חבילת עלי בזיליקום טרי
100 גרם פיקורינו מגורר
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

1.      להכנת הפולנטה: מרתיחים את המים מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את קמח התירס מערבבים היטב ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.
2.      מוזגים את הפולנטה לתבנית שטוחה עם נייר אפייה מצננים לחלוטין עד שניתן לחתוך בסכין ל- 10 מנות (גובה הפולנטה הרצוי הוא כ- 1 ס"מ).
3.      חותכים את הבצל לקוביות, את הפטריות לפרוסות ואת העגבניות מגרדים
4.      מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל והפטריות מתבלים במלח, פלפל שחור ושום כתוש. מוסיפים עגבניות מגורדות, פילה טונה ועלי בזיליקום ומערבבים (הפילה מתפורר תוך כדי הבישול).
להגשה: מוציאים מנה של פולנטה מהתבנית, צולים את הפולנטה במחבת, גריל או תנור חם ומניחים על צלחת. מעל מוזגים את תבשיל פילה הטונה ופטריות הפורטובלו מפזרים פיקורינו,  ומקשטים בעלי בזיליקום.

עלי פילו עם בטטה תרד מנגולד ופילה סלמון מעושן

מצרכים:
2 יחידות פילה סלמון מעושן
6 יחידות עלי פילו
2 יחידות בטטות בינוניות
1/4 ק"ג עלי תרד
1/4 ק"ג עלי מנגולד ללא הגבעול
1/4 ק"ג כרישה
200 גרם פרמזן מגורד
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.      אופים את הבטטות בתנור כ 40 עד 50 דקות בחום גבוה עד לריכוך ומקררים.
2.      פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
3.      פורסים את עלי המנגולד החלק הירוק בלבד לרצועות דקות.
4.      שוטפים ומסירים גבעולים מעלי התרד.
5.      מחממים 3 כפות שמן זית בסיר מוסיפים את הכרישה ומאדים, מוסיפים את עלי המנגולד והתרד מתבלים במלח ופלפל, מכסים במכסה ומאדים כ 15 דקות, מעבירים למסננת, מסננים ומקררים.
6.      מחממים תנור ל 180 מעלות, ומניחים נייר אפיה בתבנית.
7.      מסדרים עלי פילו ב 3 שכבות בין שכבה לשכבה מורחים שמן זית ומפזרים פרמזן, חוזרים על הפעולה הנ"ל פעם נוספת כך שנקבל שני ריבועים המורכבים מ-3 שכבות כל אחד, מניחים כל ריבוע על גבי מגבת מטבח נקייה לצורך גילגול נוח.
8.      חוצים את הבטטות ומרוקנים בעזרת כף מניחים את התוכן על גבי עלי הפילו בחלק הקרוב, מתבלים במלח ופלפל, חוזרים על פעולה זאת שוב בריבוע הפילו השני.
9.      מפוררים את פילה הסלמון המעושן ומפזרים על הבטטה, נתח פילה אחד של סלמון לכל ריבוע פילו.
10. מחלקים את תבשיל הכרישה, מנגולד ותרד ל-2, מניחים מעל פילה הסלמון המעושן.
11. מגלגלים את עלי הפילו בעזרת המגבת, ופורסים כל גליל ל 5 יחידות, מורחים כל יחידה בשמן זית, מסדרים בתבנית ואופים כ 15 דקות להשחמה.

המתכונים באדיבות "טונה סטארקיסט".
מוצרי סטארקיסט נמכרים ברשתות השיווק ובחנויות הפרטיות בכל רחבי הארץ.

לאתר החברה ולעוד מתכונים: http://www.starkist.co.il/