מתכון - עוגת עוקץ הדבורה.
כיכבה אצלנו בחג ראש השנה.
נרשמה הצלחה, כולם התלהבו ונעקצו.. עכשיו נשאר לכם רק להכין.
תודות למתכון מעולה של קרין גורן- גירסא לא לעצלנים.
טעם מופלא... תתכוננו להתמכר:)
כמות: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ חומרים לבצק השמרים: 1/2 2 כוסות קמח (350 גרם) 1/2 שקית שמרית (25 גרם) או 1 כף שמרים יבשים 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 1/2 כוס חלב (120 מ”ל) 1/4 כוס סוכר (50 גרם) 2 ביצים לציפוי השקדים בדבש: 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 1/4 כוס דבש (80 גרם) 100 גרם חמאה 1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ”ל) 1 כוס שקדים פרוסים (100 גרם) למלית קצפת הוניל: 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ”ל) 1 כוס חלב (240 מ”ל) 1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (80 גרם) 1/4 כוס סוכר (50 גרם) לסירופ (להרטבה אחרי האפייה): 3/4 כוס מים רותחים (180 מ”ל) 2 כפות גדושות דבש (50 גרם) אופן ההכנה מכינים את הבצק, משטחים בתבנית ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים. במיקרוגל ממיסים 100 גרם חמאה ומערבבים עם 1/2 כוס חלב לקבלת תערובת פושרת. מוסיפים לקערת המיקסר 1/4 כוס סוכר, ביצים ואת תערובת החמאה הפושרת ומעבדים 5 דקות במהירות בינונית לבצק חלק ודביק מאוד. משטחים את הבצק בידיים רטובות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (הוא ימלא בקושי 1/3 מגובה התבנית, וזה בסדר). מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח. בינתיים מכינים את הציפוי. מכינים את ציפוי השקדים ומצננים מעט. מצפים את הבצק ואופים: בסיר (לא קטן מדי - כי התערובת תופחת ברתיחה) מחממים על אש בינונית 1/2 כוס סוכר, 1/4 כוס דבש, 100 גרם חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה עד לרתיחה. מבשלים 2 דקות ברתיחה, מסירים מהאש ומערבבים פנימה שקדים פרוסים. מצננים מעט. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את ציפוי השקדים הפושר על פני הבצק התפוח (בעדינות! לא להוציא את האוויר מהבצק) . אופים 25-20 דקות, עד שהציפוי מבעבע והבצק זהוב (מחדירים סכין דרך הציפוי, מזיזים קצת ומציצים פנימה לוודא שהמאפה לא בצקי). מצננים לגמרי. מכינים את המלית והסירופ: מכינים את המלית: במיקסר מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל ו-1/4 כוס סוכר לקרם אחיד. מכינים את הסירופ: מערבבים יחד מים רותחים ו-2 כפות דבש, עד שהדבש נמס. חוצים את העוגה, מרטיבים בסירופ ומרכיבים: בסכין לחם חוצים את העוגה לרוחב, לקבלת 2 שכבות שוות. מניחים את השכבה התחתונה של העוגה על צלחת הגשה ומרטיבים במחצית מהסירופ (מוזגים עם כף על כל שטח העוגה). מורחים מעל את כל כמות המלית. מניחים על קרש חיתוך את השכבה העליונה של העוגה כשהיא הפוכה (ציפוי השקדים כלפי מטה). מרטיבים במחצית הנותרת של הסירופ. הופכים בחזרה (עכשיו הציפוי למעלה) ופורסים ל-12 משולשים (כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך). מניחים את המשולשים בצפיפות מעל המלית (כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן). שומרים במקרר ומגישים קר |