יום שלישי, 19 במאי 2015

עוגת גבינה פירורים בשכבות

עוגת גבינה פירורים בשכבות


חברת "מן", יצרנית הופלים והעוגיות, מגישה לרגל חג השבועות מתכון חגיגי ומיוחד, צנצנות אישיות של עוגת גבינה פירורים בטעם תות. המתכון בשילוב עוגיות "עינוגיות" של "מן", המיועדות לשימוש כתחתיות לעוגות גבינה קרות. קינוח מושלם להגשה אישית בשולחן החג ואף לפינוק של בוקר או לאירוח בכל ימות השנה.
מצרכים (ל- 10 צנצנות בינוניות):
לשכבת "גבינה אפויה"
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
6 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס גדושה סוכר
6 כפות קורנפלור
5 כפות קמח
2/3 כוס חלב (180 מ"ל)
50 גרם חמאה מומסת
לשכבת הפרורים
400 גרם עוגיות "עינוגיות" של מן מפוררות היטב
לשכבת התות
צנצנת קונפיטורה תות איכותית
לשכבת הקרם
1 חבילת גבינה לבנה 5%
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1.        בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים, תמצית וניל ו2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
2.        במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/2 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
יוצקים את התערובת לתבנית  ואופים כחצי שעה.
3.        לאחר צינון, מפוררים את העוגה (אפשר רק את חלקה) ומניחים בצד לצורך הרכבה.
4.        מכינים את קרם הגבינה: בקערה, מערבלים את הגבינה ואבקת אינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם אחיד.
5.        הרכבת המנה: בתחתית הצנצנת, מזלפים שכבה של קונפיטורה.
מעל הקונפיטורה מפזרים שכבה של פירורי עוגיות ומעליה שכבה של פירורי עוגת גבינה ("גבינה אפויה") ושכבה נוספת של פרורים.
6.        מסיימים בשכבת קרם גבינה ומגישים לאחר קירור של שעתיים לפחות.


צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי  sweet weekend