בכל שנה אני בחג שבועות אחראית על הכנת הסלטים.
מרבית מבני משפחתי אוהבים סלט ירוק בתוספת פרי מתקתק וגבינה איכותית מפוזרת מעל, עם רוטב מושחת.
השנה ניסתי להכין סלט מעולה עם כמה שפחות קלוריות.
אנחנו מנסים בבית לשמור על תזונה נכונה.
למזלי קיבלתי להתנסות את הגבינות החדשות מבית פיראוס.
החלטתי שבמקום פשטידה או מאפה אני אכין סלט מושקע.
מרכיבים-
חציל
2 בטטות
1 גבינת פיראוס 5%
חב' עלי בייבי
גזר
20 עגבניות שרי תמר
עירית
תפוז
שמן זית
שמן שומשום
מירין
מלח פלפל
כף סוכר חום
ההכנה-
מומלץ בחום עולמה של רויטל
מרבית מבני משפחתי אוהבים סלט ירוק בתוספת פרי מתקתק וגבינה איכותית מפוזרת מעל, עם רוטב מושחת.
השנה ניסתי להכין סלט מעולה עם כמה שפחות קלוריות.
אנחנו מנסים בבית לשמור על תזונה נכונה.
למזלי קיבלתי להתנסות את הגבינות החדשות מבית פיראוס.
החלטתי שבמקום פשטידה או מאפה אני אכין סלט מושקע.
סלט ההפתעות של עולמה של רויטל
מרכיבים-
חציל
2 בטטות
1 גבינת פיראוס 5%
חב' עלי בייבי
גזר
20 עגבניות שרי תמר
עירית
תפוז
שמן זית
שמן שומשום
מירין
מלח פלפל
כף סוכר חום
ההכנה-
- פרסתי חציל למקלות מרחתי קלות כפית שמן ופרסתי לאורך, אפיתי בתנור עד השחמה כ30 דק'.
- עם קולפן רצועות פרסתי 2 בבטות קטנות, גם אותם הכנסתי לתנור עם זילוף של מלח גס ושמן זית עד שהתרככו אך נשארו קרנציות המרקם צריך להישאר כמו ציפס בטטה.
- פוררתי גבינת פיראוס 5%
- פתחתי חבילה של עלי בייבי ערבבתי עם עגבניות שרי, עירית קצוצה מסביב לצלחת הגשה הרכבתי את רצועות החצילים, פוררתי מעל הביבי את הגבינה ואת הציפס בטטה.
- הרוטב לסלט פשוט מאוד, מיץ מתפוז או לימון סחוט, רבע כוס שמן זית, רבע כוס חומץ הדרים או מיירין, כפית שמן שומשום, כף סוכר חום, מלח ופלפל על פי הטעם.
- משקשקים את הרוטב ולפני הגשה שופכים על הסלט.
מומלץ בחום עולמה של רויטל