לכבוד פסח:
מותג מזון הבריאות "GREENY" מציע שמן אגוזי מלך כשר לפסח, נהדר להכנת מתכונים
מלוחים ומתוקים של מצה-בריי
עולמה של רויטל |
לכבוד פסח, מותג מזון הבריאות GREENY מציע שמן אגוזי מלך כשר לפסח, מזוכך ובעל ניחוח אגוזי עשיר, המתאים להכנה של מגוון מתכונים מלוחים ומתוקים של מצה-בריי, ועוד מאכלים רבים וטעימים אחרים.
השמן, מתוצרת חברת
"אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון,
תיבול ובישול מגוון מאכלים. ניחוחו האגוזי העשיר מתאים מאוד לטיגון מצה-בריי
פריכים.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ בית
יוסף.
מחיר: כ- 28 ש"ח לבקבוק של ליטר.
להשיג ברשתות מזון,
בהן: יוחננוף, זול ובגדול, מחסני מזון, חינם פלוס, ובחנויות הטבע.
לפרטים: www.greenyisrael.com
שלפתי מהארון קמח ללא גלוטן, ואת השמן אגוזים של GREENY
השילוב בין הקמח לשמן אגוזים יצר בלילה אוורירית וטעימה להפליא.
מומלץ לשלב סירופ שאוהבים מעל וכדור גלידה.
עולמה של רויטל |
הצעה למתכוני מצה בריי לחג הפסח
מצה בריי
פיקנטי
את המצה בריי האלה כדאי
להגיש עם מטבלים כמו טחינה, מיונז מעורבב עם טבסקו, גוואקמולי או סלסה.
מצרכים:
2 מצות
3
כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)
2 ביצים
1/2 כפית שום גבישי
מלח ופלפל (לבן או שחור)
1 בצל (בינוני) לבן – חתוך לפרוסות דקות
1 בצל סגול (קטן) – חתוך לפרוסות דקות
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון
הוראות הכנה:
·
לטגן את הבצלים בשמן אגוזי מלך מזוכך עד לשקיפות. להוציא לצלחת
ולצנן. להשאיר את השמן במחבת.
·
להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים
- כולל הבצלים - ולערבב היטב.
·
לחמם את השמן בו טוגנו הבצלים. לצקת תלולית מעיסת המצה במחבת ולשטח
אותה מעט. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2 – 3 דקות, כשצד
אחד של המצה בריי זהוב-שחום – להפוך לצד השני.
·
להוציא
ולהניח בצלחת מרופדת בנייר סופג. להגיש מייד (אם נשאר - אפשר לשמור במקרר ולחמם
שוב בתנור או בטוסטר אובן חם).
מצה-בריי
מתוקים
מצרכים:
2 מצות
3
כפות חלב (או מים, לגירסת פרווה)
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת קינמון
שמן אגוזי מלך מזוכך לטיגון
הוראות הכנה:
·
להרטיב היטב את המצות במי ברז ולפורר בקערה. להוסיף את שאר החומרים
– למעט הסוכר והקינמון - ולערבב היטב.
·
לחמם 2- 3 כפות שמן אגוזי מלך במחבת. לצקת תלולית מעיסת המצה-בריי
במחבת ולשטח אותה. לצקת תלולית נוספת לידה, וכך, עד שהמחבת מתמלאת. כעבור 2 – 3
דקות, כשצד אחד של המצה בריי זהוב – להפוך לצד השני.
·
להוציא
ולהניח בצלחת מרופדת בנייר סופג.
לערבב
את הסוכר והקינמון ולהניח בקערה שטוחה. לערבב את המצה בריי החמים בתערובת הסוכר, ולהגיש
מייד (אם נשאר - אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בתנור או בטוסטר אובן חם).