קליית גת מציעה מתכון חגיגי וכשר לפסח:
תבשיל של קוביות בשר, פירות יבשים ואגוזים
·
המתכון מאת: שף קונדיטורית עמית דונסקוי
·
צילום המנה: בועז לביא
לכבוד פסח וארוחות
החג הרבות, קליית גת מציעה מתכון
חגיגי וכשר לפסח למנה שתעשיר כל ארוחה – תבשיל קוביות בשר עם פירות יבשים
ואגוזים.
המתכון מאת השף
קונדיטורית עמית דונסקוי. צילום המנה – בועז לביא.
החומרים ל-8 מנות:
לבשר:
4 כפות שמן קנולה
1 ק"ג צלי כתף
חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים קלופים,
חתוכים לפרוסות
4 שיני שום
4 עלי דפנה
1/2 כוס יין לבן
11/2 כוסות מים
1/2 כוס סילאן טבעי
קליית גת
מלח ופלפל
לפירות היבשים:
2 כפות שמן
1 כוס משמשים מיובשים
1 כוס שזיפים מיובשים
ללא חרצנים
1 כוס צימוקים
4 כפות סילאן טבעי
קליית גת
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס אגוזי מלך
טבעיים קליית גת
1/4 כוס פקאן טבעי
קליית גת
אופן ההכנה:
1. בסיר כבד מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד
להזהבה. מוסיפים את הבצל, השום ועלי הדפנה ומטגנים דקה נוספת.
2.
יוצקים לסיר את היין,
המים והסילאן, מערבבים, מכסים ומבשלים את הבשר כשעה ורבע על להבה בינונית. אם יש
צורך ניתן להוסיף מעט נוזלים.
3.
במחבת גדולה מחממים
את השמן, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את
הסילאן והקינמון ומערבבים.
4.
מחממים תנור ל-170
מעלות.
5.
מעבירים את הבשר
לתבנית, מניחים מעל את הפירות היבשים ויוצקים מעט מהרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום
ואופים בתנור כ-30 דקות.
6.
שמים במחבת את האגוזים
וקולים קלות.
7.
מוציאים את התבשיל
מהתנור ועבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם.
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!