במיוחד לט"ו בשבט
הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של
'הטחנות הגדולות של א"י', מציעה מתכונים נפלאים של עוגות ומאפים עשירים בכל
טוב!
לחמניות
בריוש עם קרם שקדים ופירות יבשים
אפייה: 20 לחמניות, תנור מחומם ל-200 מעלות
חומרים
לבצק:
500 גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של
א"י
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
15 גרם (1.5 כפות) שמרים יבשים
40 גרם (2 כפות) סוכר, תוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
2 חלמונים
120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
260 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים
1/2 כפית מלח
פירות יבשים קצוצים דק (קוביות קוקוס, חמוציות, צימוקים)
מיני שוקולד צ'יפס (אופציונלי)
למלית קרם שקדים – מתכון באדיבות סער מור – מחשבות על לחם
50 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
150 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 ביצים
150 גרם חמאה
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנת הלחמניות
בקערה של מיקסר, עם וו הלישה, מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.
מוסיפים ביצה וחלמונים, וממשיכים לערבב עד להטמעה. מוסיפים את החמאה, כל פעם
חתיכה, עד לקבלת פירורים דקים.
מוסיפים את המים ולשים את הבצק כ-1 דקה.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 8-7 דקות לקבלת בצק רך ומעט דביק.
מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים עד להכפלת
הנפח – 45-60 דקות.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ליחידות של כ-50 גרם
מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).
מרדדים כל יחידה, מורחים שכבה דקה של קרם שקדים ומפזרים מיני שוקולד צ'יפס מעל. מגלגלים לגליל הדוק ויוצרים קשר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה.
אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
מוציאים מהתנור ומושחים בדבש מדולל במעט מים חמים (אופציונלי).
אופן הכנת קרם שקדים
במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר לקרם אוורירי.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח.
מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים ותמצית וניל.
בקערה שלישית מערבבים קמח ושקדים טחונים.
מוסיפים לקערת המיקסר את הביצים והקמח לסירוגין, מתחילים ומסיימים בקמח.
מעבירים לקערה ומקררים לפחות לשעתיים, רצוי ללילה.
עוגיות
מקמח כוסמין מלא 100%, שיבולת שועל, חמוציות ושקדים
אפייה: כ-45 עוגיות, תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים
157 גרם (1+1/4 כוסות) כוסמין מלא 100% בטחינה דקה, 'הסדרה הבריאה'
מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס)
1 כפית תמצית וניל
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים קצוצים
40 גרם (1/4 כוס) חמוציות
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת (אפשר להשתמש בשמן קוקוס או בחמאת קוקוס)
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה בינונית בעזרת מטרפה: קמח כוסמין, שיבולת שועל, אבקת אפייה,
מלח, שקדים וחמוציות.
מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק.
יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף. מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרחק של כ-1.5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות.
מקררים ומאחסנים.
מערבבים היטב בקערה נפרדת (בעזרת מטרפה) ביצים, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
מחברים בין המרכיבים הרטובים והמרכיבים היבשים בעזרת כף עץ לקבלת בצק עוגיות דביק.
יוצרים כדורים בעזרת כף קפיצית לגלידה או בעזרת כף. מגלגלים בידיים רטובות מעט ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרחק של כ-1.5 ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
מסמנים כל עוגייה בעזרת מזלג.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות עד שמזהיב בקצוות.
מקררים ומאחסנים.
עוגת
פירות יבשים מקמח כוסמין לבן
אפייה: תבנית אינגליש קייק, תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים
2 ביצים
100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום
100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום
60 גרם (6 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת אפייה
400-300 גרם (4-3 כוסות) מיקס פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך,
שקדים, משמשים, תאנים, חמוציות, קוביות קוקוס, צימוקים או כל שילוב שעולה בדעתכם)
אופן ההכנה
מערבבים היטב ביצים וסוכר חום.
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת לקקן.
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.
מקררים לגמרי.
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים רק עד לאיחוד.
מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת לקקן.
משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית.
אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש.
מקררים לגמרי.
פורסים ומגישים.
הצעת הגשה: קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה. מעדן...
על קמח כוסמין לבן של 'הטחנות הגדולות של א"י':
אני בקמח כוסמין לבן שקיבלתי החלטתי לצור מאפינס גבינות רכות עד 5%, כי אנחנו שומרים על המשקל בבית באופן תמידי, ומנסים להשתמש בחומרים באיכות הכי טובה, החומר המרכזי קמח כוסמין שידוע כמשביע ברמה גבוהה, והתכולה שלו נפלאה!
שמחה שיש את הטחנות הגדולות לישראל שהוציאה ליין של קמחים באיכות נפלאה.
המאפינס יצאו רכים וטעימים להפליא.
קמח כוסמין לבן מיוצר
מגרעיני כוסמין באיכות גבוהה שנבחרו בקפידה. הקמח נטחן מאנדוספרם הגרעין. הקמח
מושק בימים אלה באריזה חדשה והוא מצטרף לקמחים האיכותיים של הטחנה, בהם קמח כוסמין
מלא 100% בטחינה דקה – השייך ל"סדרה הבריאה" שפיתחה הטחנה.
לכוסמין יתרונות תזונתיים רבים כמו גם תרומה
לטעם המאפה.
הכוסמין עשיר בחלבון, ויטמינים מקבוצהB ומינרלים, ובעל ערך גליקמי נמוך
לעומת החיטה המודרנית. שימוש בכוסמין יניב מאפה בעל טעם אגוזי עדין, מתקתק
וייחודי.
קמח הכוסמין
נהדר להכנת מגוון סוגי מאפים – לחמים, עוגות, עוגיות, קרקרים, קרפים, פסטות ועוד.
ניתן להשתמש במקום קמח
לבן בכל מתכון, ביחס המרה 1:1.
למידע ולמתכונים נוספים:
צילום: מנחם גרייבסקי