יום ראשון, 18 בפברואר 2018

תחת מצור יצירתה של יאנג לי-פינג בביצוע להקת המחול המודרני של יאנג לי-פינג

תחת מצור
יצירתה של יאנג לי-פינג
בביצוע להקת המחול המודרני של יאנג לי-פינג

תיאטרון מחול מרהיב ועוצר נשימה, חווית מחול ותיאטרון, מוסיקה ואמנות פלסטית. חגיגה לכל החושים עם סצנות בימתיות בלתי נשכחות.  יצירה שסחפה את העולם. בפעם הראשונה בישראל, עבודתה של אחת היוצרות הבולטות בעולם המחול המודרני. "משוררת במחול", כך כונתה יאנג לי-פינג.
אמביציה, נאמנות, תשוקה וארוטיקה, בגידה ופחד מוצגים עם יופי מעורר השראה ומראות בימתיים שיחרתו בזיכרונכם.
במסגרת סדרת מחול במשכן בבית האופרה
ארבע הופעות החל מתאריך 26 באפריל 2018

Photographer XIAO Quan


עוצמתן של אימפריות, כוחה של ההקרבה, הכוחות מזמנים עברו
כשהם חדשים ונפלאים כמו נשימה חדשה.

"ירדתי לעומקו של העבר והעמקתי בהווה כדי למצוא את החיבור בין בני האדם ואת החיבור בן נשמתו של האדם לעולם. המצור הגדול אליו הגעתי הוא המצור הנובע מטבעו של האדם, הצל המעיב על חיינו".


המופע זכה לביקורות נלהבות
"מופע עוצר נשימה בהחלט"
Evening Standard

"האיכויות הקולנועיות של היצירה הזו היא מרתקות"
The Stage

ובעיתון The Guardian הכתירו המבקרים את היצירה
כיצירה הויזואלית המרשימה ביותר של השנה.


אודות המופע
לפני מספר חודשים יצאה להקתה של יאנג לי פינג לסיור באירופה, במופע הראשון שהתקיים באוסטריה עמד הקהל על הרגליים והריע ללהקה וליוצרת במשך רבע שעה שלמה. כך גם היה בהולנד ובריטניה ובקרוב מאד אצלנו על במת בית האופרה.
"תחת מצור" יצירה מופלאה של אחת היוצרות הבולטות בתיאטרון המחול המודרני היום, יאנג לי פינג היא אחת היוצרות הגדולות הפועלות היום בסין. התקשורת העולמית כינתה אותה  פינה באוש החדשה. לי-פינג נחשבת לרקדנית/כוריאוגרפית ייחודית ביותר שעבודתה היא מלאת רגש. ביצירתה "תחת מצור" היא מביאה לבמה מופע המשלב שלל אמנויות,  דמיון ויופי חזותי בלתי נשכח. המראות על הבימה תוקפים את כל החושים וסוחפים את הקהל לחוויה אסטטית ורגשית שלא נראתה כמוה. מחול מודרני, היפ הופ, קונג פו, מיצב אמנותי מרשים המעלה לבמה אלפי זוגות מספריים ונע לאורך כל המופע ומשנה צורות, אמנות חיתוך נייר, צלליות, מוסיקה מודרנית, מוסיקה מסורתית, מוסיקה אתנית ונגנים סיניים בכלים מסורתיים. הכל מתחבר לחוויה אחת שלא נראתה בעבר על במת האופרה. 
זהו הסיפור המלא של "שלום לפילגש". חיזיון עוצר נשימה על הקרב בין צבאו של צ'ו לצבאו של האן, מלחמה ששינתה את מהלך ההיסטוריה הסינית. זהו סיפור המגדיר מחדש את האהבה. הסיפור שזכה לחיי נצח בשורה ארוכה של יצירות אמנות באופרה, במוזיקה, בספרות ובתיאטרון, וזה הסיפור המופיע באופרה בסרטו זוכה האוסקר של צ'ן קייגה "שלום לפילגש".
סיפור האהבה והמלחמה הזה זוכה לביטוי בימתי ייחודי ביצירה זו של יאנג לי-פינג, שנעשתה בשיתוף פעולה עם זוכה האוסקר טים ייפ והאמנית ביילי ליו שביחד שרקחו יצירה מלאת קסם.
Photographer LI Yi Jian

הסיפור מוצג על ידי 18 רקדנים, שני מוזיקאים זמר שחקן מן האופרה של בייג'ינג, ואמנית מגזרות נייר. ביחד הם יוצרים 100 דקות של תיאטרון מחול מרהיב וסוחף. הרקדנים גברים ונשים מביאים לבמה אנרגיה בלתי פוסקת ויכולת אקרובטית ושליטה בקונג פו, טאי צ'י, היפ הופ ומחול מודרני.
את תפקיד הפילגש רוקד גבר, כמיטב המסורת של האופרה של בייג'ינג. כניסתה של הפילגש לבמה הוא רגע בלתי נשכח, בחור עדין, רקדן מופלא, כמעט עירום לגמרי רוקד סולו, ריקוד חושני ומפתה, ואז מלבישים אותו בשמלה, ונוצר דואט עם המאהב, ארוטי, סקסי, גראפי ומלא תשוקה.
בסצינת הקרב בין שני המלכים, מגחיכה לי פינג את המאבק ביניהם ולעיתים זה נראה כמו משחק של שני ילדים גדולים המשחקים משחקי שליטה של ילדים קטנים. אני אקח לך ואתה לא תיקח לי. מצחיק, מגוחך ומעורר מחשבה. בסצנת הסיום הבלתי נשכחת מתמלאת הבמה באלפי נוצות קטנות צבעות באדום וכולם כאילו מתפלשים בנהרות של דם. יפה עד כאב וכאמור עוצר נשימה. 

הרקע ההיסטורי
בעקבות נפילתה של שושלת קין, צמחו שני כוחות מתחרים צ'ו מול האן שיצאו למאבק על השליטה על סין. בני צ'ו המערביים יותר הונהגו על ידי שיאנג יו, רודן אמביציוזי, את בני האן הנהיג ליו באנג המאבק בין שני הכוחות האלה התנהל במשך שנים החל מן המאה השלישית לפני הספירה ועד למאה השלישית אחריה. 
בשנת 206 אחרי הספירה ערק אחד הקצינים מצבא צ'ו והצטרף לצבא של שושלת האן.
הסיפור מתחיל עם הקרב האחרון קרב שנמשך 4 שנים. במהלכו מכריח הקצין העורק את החיילים מבני האן לשיר שירים של בני הצ'ו. מנהיגם מאמין שהוא הובס בקרב. הפילגש שלו המתלווה אליו יו ג'י מתאבדת כיון שאינה מוכנה לחיות ללא אהובה. המנהיג שיאנג יו ממשיך להילחם אך בידיעה שהקרב אבוד עד לסוף הטראגי על גדות נהר הוו. זהו ניצחון מוחלט של בני ההאן שהופכת לאחת השושלות הבולטות והחשובות בהיסטוריה של סין.
הצגת הבכורה התקיימה ב- 10 בספטמבר בסין, והצגת הבכורה במערב התקיימה באולם הסדלר'ס וולס בלונדון בנובמבר 2016.


אודות היוצרים


לי-פינג בתמונה
יאנג לי-פינג בימוי וכוריאוגרפיה
היוצרת והרקדנית שייכת לבני המיעוט האתני באי ומגיעה מן העיר דאלי שבמחוז יונן. היא רקדנית מן השורה הראשונה ומכהנת גם כסגנית נשיא איגוד הרקדנים הסיניים.
מילדות אהבה לי-פינג לרקוד אך מעולם לא הוכשרה באופן מקצועי. עם כישרונה הטבעי המדהים היא הפכה לאחת הרקדניות המיוחדות והמעוטרות בסין. לי-פינג הצטרפה ללהקת רקדנים שנדדה בחרי סין והגיע למקומות המרוחקים והמבודדות ביותר כדי שלמר את המסורת ואת התרבות הסינית על כל גווניה. בשנת 1986 החל לעבוד על ריקוד הסולו שלו  יצירתה המקורית "רוחו של הטווס", יצירה אלגנטית וחלומית, לי-פינג השקיעה מכספה ונאלצה ללוות כספים כדי לצור את הבגד המיוחד ליצירה. להפקת : "רוחו של הטווס", השקיעה שוב מכספה שלה, ואחריו יצרה מבחר גדול של עבודות. "אור הירח", "שני עצים", "אהבתו של הטווס" ועוד רבות אחרות.
לי-פינג מנהלת/כוריאוגרפית ורקדנית ראשית בכמה מוסדות, דינמיק יונאן, המסתורין של טיבט, צלילי השאנגרי-לה, הטווס ומנהלת להקת תיאטרון המחול "תחת מצור". הופעותיה הוכתרו בפרסים רבים בהם פרס הזהב למחול סיני קלאסי במאה העשרים הפרסים הבולטים במכון המחול באוסקה. לי-פינג זכתה בפרסים הבאים: הריקוד הלירי הטוב ביותר, הרקדנית הטובה ביותר, הכוריאוגרפיה הטבה ביותר, עיצוב התלבושות הטוב ביותר, וההופעה הטובה ביותר פרס שהוענק לה  בטקס פרסי הלוטוס הרביעי. כאמנית רב תחומית היא כתבה, ביימה והופיעה בסרט "ציפור השמש” שזכה בפרס הגדול של חבר השופטים בפסטיבל הקולנוע של מונטריאול.  יאנג לי-פינג הופיעה לבדה ועם הלהקות השונות שלה מעל ל- 4000 פעמים בסין וברחבי העולם.

טים ייפ – בימוי חזותי
אמן רב פעלים העובד בתחומים שונים של עיצוב תלבושות, עיצוב אמנותי, עיצוב תפאורה לסרטים ואמנות בת זמננו. הוא זכה באוסקר ובפרס הבאפטה על עיצוב התלבושות לסרטו של אנג לי "נמר / דרקון". בשנת 2001 שיתף פעולה עם היוצר הבריטי אקרם קאן, ביצירתו "דש" שזכתה בפרס האולייביה ליצירת המחול הטובה ביותר.



תחת מצור
יצירתה של יאנג לי-פינג
להקת המחול המודרני של יאנג לי-פינג

מועדי ההופעות
יום חמישי 26/4 בשעה 20:00
יום שישי 27/4 בשעה 13:00
שבת 28/4 בשעה 12:00
מוצ"ש 28/4 בשעה 20:00

כל המופעים בבית האופרה על שם שלמה להט – צ'יץ' תל אביב-יפו

מחירי כרטיסים 219-369 ש"ח

להזמנת כרטיסים כנסו לאתר האופרה הישראלית.





לצפייה בקדימון לקראת המופע:


עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!