'הטחנות הגדולות של א"י' מציעה לחג פורים קופסת פח מעוצבת לאחסון
קמח, שמתאימה למשלוח מנות חגיגי, מקורי ומיוחד
כמו כן מציעה
הטחנה מתכונים מיוחדים של אוזני המן מלוחים!
טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י'
מחיפה מציעה לכבוד חג פורים מהדורה מוגבלת של קופסת פח מהודרת בעיצוב רטרו
מקסים, לאחסון נוח ופרקטי של קמח לאורך כל השנה. הקופסה מתאימה גם כאריזה מקורית
ומיוחדת של משלוח מנות חגיגי ואוזני המן טעימים. על גבי הקופסה מוצג מתכון מעולה להכנת
אוזני המן במילוי אגוזים – כהצעה נפלאה
וטעימה לחג.
ניתן להשיג את קמחי הטחנה ואת הקופסה החגיגית בחנויות
מובחרות ברחבי הארץ, או להזמינם במשלוח דרך אתר החברה. מחיר הקופסה: 18 ₪.
מידע
על מיקום החנויות
אפשר
לברר בפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 867213704-
לכבוד חג פורים – מציעה הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של "הטחנות
הגדולות של א"י", לגוון את החג עם אוזני המן ומאפים מלוחים במילויים
מפתיעים!
** המאפים עשויים מקמח לחם מלא 100% – מוצר
ייחודי של הטחנה. הקמח נטחן מגרעין החיטה בשלמותו, מתערובת מיוחדת של חמישי סוגי
חיטה מובחרים. הקמח מועשר בגלוטן, חלבון המצוי בגרעין החיטה, אשר במגע עם מים בזמן
עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין "רשת" המייצבת את הבצק ותורמת
למאפה גבוה ואוורירי.
לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים, שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה, העשיר בסיבים תזונתיים. הקמח המלא הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E ועוד.
קמח לחם מלא 100% נמכר באריזת נייר רגילה ובאריזה מיוחדת ללא צורך בניפוי.
לקמח המלא ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים, שכן הוא מכיל 100% מהסובין שבגרעין החיטה, העשיר בסיבים תזונתיים. הקמח המלא הוא מקור מצוין לסידן, ברזל, סלניום, אשלגן, ויטמינים מקבוצה B, ויטמין E ועוד.
קמח לחם מלא 100% נמכר באריזת נייר רגילה ובאריזה מיוחדת ללא צורך בניפוי.
אני ניסתי להכין את המלית של המתכון למטה, אך מילאתי בשוקולד איכותי 80% מוצרי קקאו ופיזרתי מלח גס, מרוב שאוזני ההמן נחטפו לא השאירו לי מה לצלם:)
סוד? בני הבית לא יודעים שהכנתי עוד נגלה של מאפים, עוגיות מקמח מלא ואוזני המן מקמח הלחם המלא של הטחנות לישראל למגשי משלוחי המנות.
אוזני המן מקמח לחם מלא 100% במלית גבינות, בזיליקום
ופלפלים קלויים
לבצק
500
גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1+1/2 כפות) שמרים יבשים
20 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
260-240 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים פושרים
15 גרם (1 כף) מלח
15 גרם (1+1/2 כפות) שמרים יבשים
20 גרם (1 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית עדין
260-240 מ"ל (1 כוס + 1 כף) מים פושרים
15 גרם (1 כף) מלח
למלית
250
גרם גבינת פטה עיזים מעודנת
250 גרם גבינה לבנה 9%
20 גרם (2 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 פלפלים אדומים קלויים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי בזיליקום גדולים, קצוצים דק
1 ביצה
מלח ופלפל לבן
250 גרם גבינה לבנה 9%
20 גרם (2 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 פלפלים אדומים קלויים, חתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי בזיליקום גדולים, קצוצים דק
1 ביצה
מלח ופלפל לבן
אופן הכנת
הבצק
מערבבים
את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים 240 מ"ל (1 כוס) מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש עוד כ-1 דקה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 1 דקה.
לשים עוד 7-5 דקות לקבלת בצק רך ונעים, לא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים.
מעבירים למשטח נקי, לשים את הבצק כמה פעמים ומעצבים לכדור חלק.
מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.
מוסיפים את החמאה בהדרגה ומערבבים.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים 240 מ"ל (1 כוס) מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש עוד כ-1 דקה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 1 דקה.
לשים עוד 7-5 דקות לקבלת בצק רך ונעים, לא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים.
מעבירים למשטח נקי, לשים את הבצק כמה פעמים ומעצבים לכדור חלק.
מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.
אופן הכנת
המלית
מגרדים
את גבינת הפטה לתוך קערה בינונית. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב. טועמים
ומתקנים אם צריך.
אופן ההרכבה
מוציאים
את הבצק שתפח מהקערה וטופחים עליו קלות להוצאת האוויר.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
מרדדים כל חלק לעובי של כ-3/4 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מניחים במרכז כל עיגול כפית של מלית פלפלים וגבינות.
מקפלים את העיגול ליצירת אוזן המן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובמעט סולת. מברישים את האוזניים בחלמון ביצה ומכניסים להקפאה ל-30 דקות לפחות ועד שבועיים.
מוציאים מהמקפיא ואופים 12-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו, עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מומלץ להגיש חם.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.
מרדדים כל חלק לעובי של כ-3/4 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מניחים במרכז כל עיגול כפית של מלית פלפלים וגבינות.
מקפלים את העיגול ליצירת אוזן המן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ובמעט סולת. מברישים את האוזניים בחלמון ביצה ומכניסים להקפאה ל-30 דקות לפחות ועד שבועיים.
מוציאים מהמקפיא ואופים 12-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו, עד לקבלת צבע זהוב יפה.
מומלץ להגיש חם.
שבלולי שמרים נימוחים מקמח לחם מלא 100%
במילוי תרד,
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות
לבצק
500
גרם (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1+1/2 כפות) שמרים יבשים
24 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
75 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
100 גרם חמאה רכה
260 מ"ל (כוס + כף) מים פושרים
15 גרם (כף) מלח
כף פרג טרי, טחון
15 גרם (1+1/2 כפות) שמרים יבשים
24 גרם (2 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
75 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
100 גרם חמאה רכה
260 מ"ל (כוס + כף) מים פושרים
15 גרם (כף) מלח
כף פרג טרי, טחון
למלית
כ-30
מ"ל (3 כפות) שמן זית עדין
2 גבעולי כרישה חצויים, שטופים היטב ופרוסים דק
2 חבילות תרד בייבי, שטוף היטב
3 שיני שום קצוצות
150 גרם גבינת פטה עיזים, מפוררת (אפשר להשתמש בגבינת פטה רגילה)
70 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך קצוצים
2 גבעולי כרישה חצויים, שטופים היטב ופרוסים דק
2 חבילות תרד בייבי, שטוף היטב
3 שיני שום קצוצות
150 גרם גבינת פטה עיזים, מפוררת (אפשר להשתמש בגבינת פטה רגילה)
70 גרם (3/4 כוס) אגוזי מלך קצוצים
מעט סולת
אופן הכנת
הבצק
מערבבים
את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את החמאה ומערבבים.
מוסיפים 240 מ"ל (כוס) מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש עוד כדקה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
מוסיפים את הפרג הטחון. לשים עוד 5-3 דקות לבצק רך, נעים ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים.
מעבירים למשטח נקי. לשים שוב מעט את הבצק ומעצבים לכדור חלק.
מניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את החמאה ומערבבים.
מוסיפים 240 מ"ל (כוס) מים ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק. מחליפים לוו לישה וממשיכים ללוש עוד כדקה.
מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה.
מוסיפים את הפרג הטחון. לשים עוד 5-3 דקות לבצק רך, נעים ולא דביק. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים.
מעבירים למשטח נקי. לשים שוב מעט את הבצק ומעצבים לכדור חלק.
מניחים בקערה מקומחת קלות. מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה.
אופן הכנת
המלית
מחממים
את השמן על אש בינונית במחבת רחבה. כאשר חם (לא רותח), מוסיפים את הכרישה ומטגנים
עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים מלח ופלפל שחור,
מערבבים היטב ומוסיפים את התרד. מערבבים היטב ומטגנים עד שהתרד מגיר את כל נוזליו
והתערובת יבשה יחסית.
מעבירים לקערה ומקררים.
מפוררים פנימה את גבינת הפטה ואת אגוזי המלך. מתקנים טעמים.
מעבירים לקערה ומקררים.
מפוררים פנימה את גבינת הפטה ואת אגוזי המלך. מתקנים טעמים.
אופן
ההרכבה
מחלקים
את הבצק ל-2 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
מניחים חצי מהמלית לאורך מלבן הבצק ומגלגלים לרולדה.
פורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ, מותחים מעט את הקצה ומכניסים מתחת לשבלול.
מניחים בתבנית שקעים.
חוזרים על התהליך בבצק שנותר.
מברישים בביצה ומניחים מכוסה במקום חמים עד כמעט הכפלת הנפח.
מברישים שוב בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שנוצר גוון חום יפה.
מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית כ-5 דקות.
מוציאים מהתבנית ומגישים חם. אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
מניחים חצי מהמלית לאורך מלבן הבצק ומגלגלים לרולדה.
פורסים פרוסות בעובי של כ-3 ס"מ, מותחים מעט את הקצה ומכניסים מתחת לשבלול.
מניחים בתבנית שקעים.
חוזרים על התהליך בבצק שנותר.
מברישים בביצה ומניחים מכוסה במקום חמים עד כמעט הכפלת הנפח.
מברישים שוב בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שנוצר גוון חום יפה.
מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית כ-5 דקות.
מוציאים מהתבנית ומגישים חם. אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
למידע ולמתכונים נוספים:
צילום: מנחם גרייבסקי
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!