'הטחנות הגדולות של א"י' משיקה
"סמולינה דורום איטלקית" המיוצרת מחיטת דורום מעולה - Top Gialla, ומתאימה במיוחד להכנת מתכוני פסטה
צילום מנחם גרייבסקי. |
צילום מנחם גרייבסקי. |
טחנת הקמח הוותיקה 'הטחנות הגדולות של א"י'
בחיפה משיקה "סמולינה דורום איטלקית", המיוצרת מחיטת דורום איכותית מסוג
צהוב מעולה (Top Gialla), ומתאימה
להכנת מתכוני פסטה מעולים!
הדורום היא חיטה קשה, עשירה בחלבון ובגלוטן. גרעיני הדורום
נטחנים בטחינה גסה לסמולינה. לדורום עמידות גבוהה בבישול ולכן היא מתאימה במיוחד להכנת
מנות פסטה: פסטה רגילה במגוון צורות, רביולי, טורטליני, לזניה ועוד. הדורום בעלת צבע צהוב חזק המקנה לפסטה את צבעה.
כשרות: בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית
ירושלים.
מחיר מומלץ לאריזת "סמולינה
דורום איטלקית": 14-10 ש״ח (לאריזה של 1 ק"ג).
להשיג ברשתות ובחנויות: רשת לגעת באוכל, סופר
ספיר, ל.א.ב.ל, לחם ברויטמן אילת, לחמון, שהרבני (כפר סבא),
הארץ הטובה בהרצליה, בחנות המפעל בטחנה ובחנויות מובחרות נוספות.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.
מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.
'הטחנות הגדולות של א"י' מגישה
מתכון
מעולה להכנת "בצק פסטה בטעמים עם ביצה עלומה"
באדיבות השף רמי סויסה
200 גרם בצק, 5 מנות
אפייה בתנור
מחומם ל-180 מעלות, במשך 5 דקות
חומרים
לבצק
200 גרם סמולינה דורום מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
40 גרם בטטה צלויה ומעוכה או תרד מאודה וטחון ללא נוזלים
קורט מלח
2 ביצים שלמות בגודל L
40 גרם בטטה צלויה ומעוכה או תרד מאודה וטחון ללא נוזלים
קורט מלח
2 ביצים שלמות בגודל L
למילוי
250 גרם פטריות שמפיניון או פורטבלו
1 בצל בינוני קצוץ
50 גרם פטרוזיליה קצוצה
3 עלי בזיליקום קצוצים
80 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם שקדים קלויים וקצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס דק
אגוז מוסקט
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
50 גרם פטרוזיליה קצוצה
3 עלי בזיליקום קצוצים
80 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם שקדים קלויים וקצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס דק
אגוז מוסקט
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים במעבד מזון ויוצרים כדורי בצק
דביקים בלחיצות קצרות. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים ידנית עד לקבלת
מרקם חלק ולא גרגירי. מרדדים במכונת פסטה לעובי מספר 6 וחותכים לרצועות ברוחב 4-3
ס"מ ובאורך 30 ס"מ. מבשלים במים רותחים ומעט שמן במשך 2 דקות ומסננים.
מניחים בצד לצינון.
מחממים את השמן במחבת בחום גבוה, ומטגנים את הבצל להזהבה. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. ממשיכים בטיגון עד לאידוי הנוזלים ולקבלת תערובת יבשה. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום, מערבבים ומניחים במסננת. לאחר שהתערובת התקררה מעט, מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים ומתקנים טעם לפי הצורך. מניחים רצועת בצק על משטח יבש ומורחים עליה את המילוי. מגלגלים ויוצרים מעין שבלול ממולא, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 5-3 דקות. מחממים 1/2 ליטר מים עם 1/4 כוס חומץ. מכניסים את הביצה השלמה ללא הקליפה אל המים, להכנת ביצה עלומה. לאחר 3 דקות מוציאים בזהירות ומניחים בצד.
מוציאים את שבלול הפסטה מהתנור, מניחים עליו את הביצה ומגישים.
מחממים את השמן במחבת בחום גבוה, ומטגנים את הבצל להזהבה. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. ממשיכים בטיגון עד לאידוי הנוזלים ולקבלת תערובת יבשה. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום, מערבבים ומניחים במסננת. לאחר שהתערובת התקררה מעט, מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים ומתקנים טעם לפי הצורך. מניחים רצועת בצק על משטח יבש ומורחים עליה את המילוי. מגלגלים ויוצרים מעין שבלול ממולא, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים במשך 5-3 דקות. מחממים 1/2 ליטר מים עם 1/4 כוס חומץ. מכניסים את הביצה השלמה ללא הקליפה אל המים, להכנת ביצה עלומה. לאחר 3 דקות מוציאים בזהירות ומניחים בצד.
מוציאים את שבלול הפסטה מהתנור, מניחים עליו את הביצה ומגישים.
אנסה בקרוב מאוד ליצור מתכון לפסטה ביתית.
מבטיחה לחזור ולעדכן בנתיים יש לכם למעלה מתכון מנצח!
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!