"מן" מגישה מתכון מתוק ומפנק:
עוגת
שכבות ופלים בטעם קפה-שוקולד
ימי החורף החמים הם
זמן נפלא להתפנק עם כוס משקה חם ועוגה או עוגייה מתוקה. את הופלים של חברת "מן"
כולם מכירים, אך מי חשב להכין מהם עוגה מתוקה? "מן" מגישה מתכון לעוגה
מתוקה וכיפית לפינוק אישי ומשפחתי וכן מתאימה להגשה ביום הולדת ולכל הזדמנות. ופלים
קפה של "מן" בבסיס העוגה המכילים קפה אמיתי, קרם נס קפה עשיר במרכז, ציפוי
שוקולד וחיתוכי ופלים לקישוט, הופכים אותה ללא ספק לקינוח המושלם. המתכון בעל מספר
שלבים, קל להכנה וללא אפיה!
תיהנו.
מצרכים לבסיס הופלים:
200 גר' וופלים "מן" בטעם קפה קצוצים (1 חבילת ופלים)
100 גר' שוקולד מריר קצוץ (חבילת שוקולד)
1/2 כוס קוקוס
1 כוס חלב
2 כפות קקאו
2 כפות שמן קנולה
200 גר' וופלים "מן" בטעם קפה קצוצים (1 חבילת ופלים)
100 גר' שוקולד מריר קצוץ (חבילת שוקולד)
1/2 כוס קוקוס
1 כוס חלב
2 כפות קקאו
2 כפות שמן קנולה
למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית נס קפה נמס
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
1/2 כפית נס קפה נמס
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
1. להכנת הבסיס: קוצצים את הוופלים לרצועות
דקות, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
2. בקלחת קטנה שמים את השוקולד הקצוץ,
החלב, השמן והקקאו וממיסים עד לקבלת קרם אחיד. מצננים כ-5 דקות.
3. שופכים את הוופלים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד
לקבלת עיסה דביקה. מהדקים את התערובת אל תוך תבנית אפיה מרופדת ומעבירים להקפאה של
כ-15 דקות.
4. להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת יחד עם
אינסטנט פודינג ונס קפה עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים באחידות מעל הבסיס ומעבירים
שוב להקפאה של כחצי שעה.
5. ציפוי העוגה: בקלחת קטנה ממיסים את
השוקולד, השמנת והחמאה עד לקבלת מרקם נוזלי. שופכים מעל העוגה ומקשטים בשברי ופלים.
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת
הטור הקולינרי sweet weekend.