כמה דברים על מוצרי חלב בקרב ילדים ועל החשיבות שלהם בתפריט היומיומי שהילדים שלנו צורכים.
1. חלב וגבינה מהווים מעלה מ50% ממקור הסידן שילדים מקבלים מהמזון שהם אוכלים.
2. מוצרי החלב, משלבים בין טעם שילדים אוהבים, לבין רכיבים תזונתיים החיוניים לבריאותם. התזונה בגיל הילדות היא המפתח לגדילה והתפתחות אופטימליות.
3. הגבינה, בדומה לשאר מוצרי החלב, מספקת בנוסף לחלבון איכותי בעל ערך תזונתי גבוה גם סידן שחיוני לבריאות העצמות ושלל ויטמינים ומינרלים.
4. חצי גביע גבינה לבנה (125 גרם) מכיל חלבון כמו בביצה גדולה, סידן כמו ב3 כוסות כרוב ושלל ויטמינים ומינרלים נוספים כמו ויטמין B12 , ויטמין A , אבץ ,מגנזיום
5. במוצרי חלב ,ויטמינים מקבוצת: ויטמין B ,ויטמין A ,ויטמיןD, סידן אשלגן, אבץ ומגנזיום.
6. ארגוני הבריאות ממליצים לילדים לצרוך 2 – 4 מנות חלב ביום, וזאת בהתבסס על מחקרים שמצאו קשר ישיר בין צריכת חלב לגדילה.
7. חלב תורם לגדילה לגובה.
8. חלב תורם לבריאות הפה.
מתוך הספר "סודות התזונה – המדריך השלם לתזונה נכונה" בעריכת הדיאטנית אולגה רז, שמהדורה שנייה שלו יצאה לאור בימים אלה
אצלנו בבית אוהבים לשחק באוכל.
אני תמיד נכנסת ומציצה לאתר של כן משחקים עם אוכל של הכותבת הכישרונית
נעמי גטניו
אימהות שאוהבות ליצור יצירות מופת וצלחות מושכות ומגרות לילדיהם מוזמנות להכנס וללמוד איך לשחק עם אוכלבצלחת.
אנחנו מאוד אוהבים פנקייקים בבית
אז ניסינו להכין את הפנקייק שוודי של נעמי גטניו מהאתר.
התוצאה- לא נשאר פנקייק אחד
לאב הבית- הדרישה שידור חוזר!
המילוי שלנו היה גבינה לבנה עם פודינג וניל וצימוקים זהובים.
פנקייק שוודי - מתכון בסיס
מצרכים:
- כוס וחצי חלב
- כוס קמח לבן
- 2 ביצים
- כף חמאה
- מעט מלח
- מחבת טפלון קטנה (20 ס"מ)
אופן ההכנה:
- מכינים מראש את התוספת לפנקייק - מתוקה או מלוחה (הצעות בהמשך).
- מוזגים את החלב לתוך קערית עם פיה.
- מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי בחישה מהירה (אך לא מקציפה), עד לקבלת בלילה חלקה.
- מוסיפים את הביצים ובוחשים עד שהבלילה שוב חלקה ואחידה.
- מוסיפים מעט מלח (ממש קצה כפית).
- ממיסים את החמאה במחבת ומוזגים לתוך התערובות תוך כדי ערבוב.
- מחממים את המבחת לחום בינוני עד גבוה (לא נמוך מדי, ולא מדי גבוה כדי שלא ישרפו הפנקייקים).
- יוצקים מעט מהבלילה באמצע המחבת ומסובבים קלות לפיזור אחיד של הבלילה בכל המחבת.
- כשהקצוות מתחילים להזהיב, מכניסים מרית והופכים (אם המרית לא עוברת חלק מתחת לפנקייק, המתינו עוד כמה שניות ונסו שוב).
- הפנקייק צריך רק כעשרים שניות על הצד השני או פשוט מספיק זמן כדי להצהיב מעט.
- מעבירים את הפנקייק המוכן לצלחת ומכסים כדי לשמר את החום עד שכל הפנקייקים מוכנים.
טיפ לרעבים במיוחד: אפשר בקלות להכפיל או לשלש את המתכון לפי כמות הפנקייקים הנדרשת. בדרך כלל הילדים שמחים לקחת לארוחת עשר (או לקינוח של ארוחת העשר) כמה פנקייקים מגולגלים עם מעט סוכר או מילוי אחר שלא מלכלך מדי.
הגשה:
מגישים חם עם כל תוספת שרוצים ועדיף להגיש את התוספת/מילוי בצד כדי שניתן יהיה לגוון בהתאם לרצונו של כל סועד.
תוספות ומילויים לפנקייק השוודי:
- פנקייק שוודי אורגינל: עם ריבת תות או ריבת פטל, וכדור גלידה או קצפת.
- סוכר - מפזרים מעט סוכר על הפנקייק, מגלגלים ואוכלים. אחד הפייבוריטים של הילדים.
- סירופ שוקולד - אם אין לכם סירופ שוקולד בבית, אפשר להשתמש גם במימרח שוקולד.
- סירופ מייפל וגלידת וניל.
- גבינה לבנה.
- גבינה לבנה, צימוקים, סוכר וקינמון.
- רוטב פטריות עם או בלי גבינת פרמז'ן.
- פנקייק שטרודל תפוחי עץ: מקלפים וחותכים קוביות של תפוחי עץ. מטגנים במעט סוכר וקינמון במחבת. מוסיפים מעט צימוקים ופקאנים קצוצים.
- גלידה לפי הטעם של הסועד.
- קצפת בטעם קפה: מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר ומעט קפה (מכינים נס קפה במעט מים רותחים, מקררים ורק אז מוזגים לתוך הקצפת).
- קצפת בטעם שוקולד: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת שוקו.