יום שישי, 2 במאי 2014

חשיבות #ארוחה משפחתית# בתאבון!

הידעתם?


התזונה שלהם - האתגר שלנו:
ילדים רבים לא מצליחים להשיג את רכיבי התזונה החיוניים להם זקוקים וזאת משום שמזונם עתיר קלוריות, אך עני ברכיבים תזונתיים.

אנחנו ההורים, הם המשפיעים העיקריים על תזונת ילדינו ובידינו הכוח להשפיע על המרכיבים שילדינו יאכלו.
הורים רבים יעידו על כך שזו משימה לא פשוטה כלל ורבים מילדינו יעדיפו מזונות "טעימים" ועשירים בקלוריות כמו 
צ'יפס וקטשופ - בשבילם תפוח אדמה ועגבנייה...
!אז לנו יש בשבילכם ובשבילם פתרון - קוראים לזה מוצרי חלב

בפעם הבאה שעולה השאלה, מה מכינים לילדים הערב? חשבו על איך מעשירים את התזונה שלהם.
חשבו על נבחרת מנצחת של רכיבים תזונתיים, מגוון מאכלים ומתכונים שילדים אוהבים וגם על דרך קלה ומהירה להכין ארוחה משפחתית מזינה וטעימה - בקיצור, חשבו על מוצרי חלב המעשירים את התזונה של הילדים. 
כמה דברים שחשוב לדעת על מוצרי חלב
  • מוצרי חלב נחשבים כמזונות עם צפיפות תזונתית גבוהה (מזונות אשר מספקים כמויות ניכרות של ויטמינים, מינרלים ורכיבים אחרים) בזכות יותר מעשרה רכיבים תזונתיים שהם מספקים, ביניהם: חלבון , ויטמין B12 , סידן , מגנזיום, אבץ  וויטמין A .
  • כוס חלב מכילה חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים ומינרלים החיוניים לתזונה היומית ובעלי חשיבות פיזיולוגית רבה.
  • כוס חלב מספקת את כל הכמות המומלצת ליום של ויטמין B12 לילדים בגילאי 1-8 שנים ומחצית מהכמות המומלצת לגילאי 9-18.
  • מוצרי החלב נחשבים כמקור חשוב לרכיבי תזונה שיכולים להגן מפני סרטן בכלל, במיוחד סרטן המעי הגס.
השנה החלטנו לצרוך דברים בריאים יותר בבית...

לנסות לשלב כמה שיותר ירקות, מוצרי חלב ומוצרים שיש בהם חלבונים.

מזון שבריא לנו ולילדים שלנו.

אני משתפת אתכם בפוטס הזה במתכון מצויין לשילוב ויצירה עם ילדים.

אצלנו התלהבו מאוד גם הקטנים וגם המבוגרים בחבורה:)

ארוחת ערב משפחתית בבית משפחת יודקוביץ

קבלו את פרח ביצת עין!

קורצים עיגולים של גמבה אדומה

פוקעים ביצה הישר לתוכה ומטגנים בכפית שמן!


























קבלו את מרבה רגליים צבעוני



מצרכים- 
עיגולים של באגט או לחם 
גבינה לבנה למריחה וזילוף
גזר מחושים
פלפל אדום- שפתיים ורגליים
זייתים- עיניים וקישוט
מלפפון על הגוף ועיטורים.

חוייה משותפת למשפחה ולילדים.

#ארוחה משפחתית#


























תזונת ילדים ובני נוער

תזונת ילדים וני נוער


תקופת הילדות וההתבגרות מתאפיינת בגדילה, בהתפתחות וברכישת הרגלים לחיים.  תזונה הולמת בגילאים אלו מאפשרת גדילה והתפתחות תקינות ומסייעת,  כחלק מגורמים נוספים, לשמור על בריאות הילדים בהווה ובחייהם הבוגרים בעתיד. זאת באמצעות צריכה של מזון מגוון, מאוזן ובכמות נאותה אשר יבטיח  אספקה של כל רכיבי התזונה הדרושים לילדים.  

בשנים האחרונות התארך יום הלימודים, ולעיתים הוא מסתיים בשעות הצהריים המאוחרות. במקרים אלו "ארוחת עשר" המסורתית אינה מספקת, ונדרשת ארוחה נוספת.  
תכנון מוקדם של התפריט חיוני לשמירה על גיוון ועל אספקה של רכיבי התזונה הדרושים לילדיכם. הוא גם יסייע לשמור על סדר היום בכל הנוגע לאכילה כהרגל לחיים בריאים.  מומלץ להתחיל את היום בארוחת בוקר קלה בבית,  לפני היציאה לבית הספר.  

נמצא שהלמידה וההתארגנות בבית הספר השיגו תוצאות טובות יותר, כאשר הילדים הגיעו ללימודים אחרי ארוחה קלה בבית, והיו פנויים ללמידה. 

המלצות להורים לעידוד והכוונה להרגלי אכילה בריאים יותר של הילדים והמתבגרים 

  • אכלו ארוחות משפחתיות.  
  • הגישו מגוון של מזונות בארוחות ובארוחות הביניים ושלבו פרי או ירק בכל ארוחה.
  • נסו להיות מודל לחיקוי ואכלו גם אתם מזון מגוון.
  • הימנעו ממאבקים סביב אוכל.
  • שתפו את ילדיכם בתכנון התפריט ובהכנת המזון.
  • השתמשו בשיטות בישול מגוונות, כמו אידוי, גריל, צלייה, הרתחה ואפייה והמעיטו בטיגון.
  • דאגו שהמזון המומלץ יהיה זמין כדי להמעיט באכילת מזון מהיר וחטיפים.
  • הגבילו צריכה של משקאות ממותקים. השתייה המומלצת היא מים.
  • היו מודל לחיקוי. עסקו בפעילות גופנית, רצוי בשילוב כל המשפחה. לדוגמה: עלו במדרגות כמה קומות במקום להשתמש במעלית.
  • הקפידו על אכילה ליד שולחן, לא ליד הטלוויזיה או המחשב או תוך כדי  קריאת ספר והכנת שיעורי בית.
  • השתדלו לא "להעניק אהבה" באמצעות מזון. אוכל אינו צ'ופר להתנהגות טובה. ישנן דרכים רבות אחרות וטובות להביע אהבה ושביעות רצון, כמו מילה טובה, חיבוק, ארוחה משותפת ובילוי משותף.   

הנחיות לתזונה נבונה ופעילות גופנית - לילדים ולבני נוער

גיוון בסוגי המזון  
יש לכלול בתפריט היומי סוגי מזון מקבוצות המזון האלה: דגנים ומוצרי מאפה, מזונות עשירים בשומן, מזונות עשירים בחלבונים, ירקות ופירות. 
חשוב לגוון את סוגי המזון; כלומר, לבחור סוגי מזון שונים בכל קבוצת מזון. פירמידת המזון עוזרת לבנות את התפריט ולגוון אותו.   
  
המעטה באכילת ממתקים ומשקאות ממותקים בסוכר
מומלץ להמעיט באכילת ממתקים. אם אוכלים ממתקים, עדיפים ממתקים דלי סוכר. ניתן להציע פרי במקום ממתק.   
  
שתיית מים לרוויה
מומלץ להקפיד על שתייה מרובה, כשחם ומזיעים, אך גם כשקר ולא מרגישים צמא.  בבתי ספר ובגני ילדים יש להמליץ לילדים להביא בקבוק מים ולמלאו לפחות פעם נוספת במהלך השהות במקום. צבע השתן הוא המדד הטוב ביותר לכמות השתייה הנדרשת. הצבע הרצוי הוא צבע שתן שקוף.    
  
צריכת מזון דל בשומן רווי   
מומלץ לאכול מוצרי חלב עד 5% שומן,  בשר בקר רזה ועוף ללא עור.           
מבין החטיפים עדיפים חטיפים דלי שומן.   
  
גיוון בקבוצת המזון העשירה בחלבון  
המזון בקבוצה זו מכיל רכיבי תזונה חיוניים לגדילה ולהתפתחות:  יש להקפיד על צריכת חלב ומוצריו העשירים בסידן לשמירה על בריאות העצמות והשיניים (לפחות 3 יחידות ביום) ועל צריכת מוצרי עוף,  בשר ודגים, העשירים בברזל, למניעת אנמיה (מנת בשר ביום).    
אכילת דגנים, קטניות, ירקות ופירות
מזונות אלה עשירים בסיבים תזונתיים. את הירקות והפירות מומלץ לאכול על קליפתם  (לאחר שטיפה במים ובסבון). כמו כן, מומלצים דגנים מלאים, כגון: אורז מלא, שיבולת שועל ולחם מחיטה מלאה.  
  
ירקות ופירות
ההמלצה כיום היא לאכול לפחות חמישה מיני ירקות ופירות ביום, מסוגים ובצבעים שונים.  
  
אכילה מסודרת
מומלץ לאכול שלוש ארוחות עיקריות (בוקר, צהריים וערב)  ו- 2-3 ארוחות ביניים. ארוחת ביניים יכולה להיות כריך עם ממרח כלשהו (חומוס, טחינה, גבינה לבנה וכדומה), יוגורט ופרי, דגני בוקר עם חלב וכדומה.  
  
פעילות גופנית
מומלצת פעילות גופנית (אירובית ואנאירובית) במשך לפחות שעה ביום (אפשר לפרקי זמן המצטברים לפחות לשעה ביום).  בסדר היום השגרתי ניתן לשלב פעילויות, כגון: הליכה לבית הספר במקום הסעה, רכיבה על אופניים,הליכה עם הכלב, ריקודים, משחקי כדור, רכיבה על קורקינט, הליכה בקצב נמרץ ועוד.