חברת "תומר" משיקה סדרה איכותית
של אורז: תאילנדי, פרסי ויסמין
"תומר" מציעה מתכון לאורז יסמין
עם טנזיה. איזו מנה תכינו אתם מכל סוג של אורז?
חברת "תומר", המתמחה בייבוא ושיווק מוצרי מזון (משנת 1983), משיקה סדרה איכותית של אורז: אורז פרסי, אורז תאילנדי ואורז יסמין.
כאשר אני מתנסה באורז אני בודקת ראשית את הרכות שלו לאחר הבישול, חברת תומר השיקה לאחרונה סדרת אורזים מעולה.
בישלתי אורז יסמין בסיר קטן, האורז יצא מושלם
20 דקות על הגז, על אש קטנה ויש לכם מנת אורז נפלאה שתצטרף לכל ארוחה.
אני ממליצה לצרף פרוסת דג מטוגנת במעט שמן זית על מחבת רותחת ממש ל 3 דקות טיגון לכל צד.
על תשכחו להוסיף למנה ירוקים, תקבלו ארוחה מזינה ומשביעה.
עולמה של רויטל |
האורז נהדר, כל גרגיר אחד אחד, ארומה משגעת והאריזה החדשה מעולה, ניתן לקחת כמות שנדרשת ולסגור ולשמור על הטריות של המוצר.
כל
אחד מסוגי האורז נהדר כשלעצמו, כתוספת חמה או קרה, כפשטידה, כסלט, בממולאים,
ארנצ'יני ואפילו כקינוח. "תומר" מציע מתכון לאורז יסמין עם טנזיה - איך
אתם אוהבים את האורז שלכם ואיזו מנה תכינו אתם מכל סוג של אורז?
הסדרה החדשה של
"תומר" מציעה שלושה סוגי אורז אהובים במיוחד בישראל, המתאימים למגוון
מתכונים:
¨
אורז פרסי - גרגרים
לבנים וארוכים וטעמם עדין. נחשב לאורז יציב וחזק שאינו נוטה להישבר ולכן יותר
"בטוח". יוצא "אחד אחד"
¨
אורז
יסמין - גרגירים ארוכים ולבנים בטעם אגוזי המזכיר את האורז הבסמטי, אך בהשוואה
אליו הוא יותר רך ומכיל פחות עמילן
¨ אורז תאילנדי - גרגירים ארוכים מאוד בטעם עדין. מתאים למוקפצים ולאורז עם רוטב בשלל טעמים. האורז הנפוץ בתאילנד
אורז הוא הגידול
הרביעי בתפוצתו בעולם. מדובר בדגן נטול גלוטן המשמש כמזון עיקרי של למעלה ממחצית
אוכלוסיית העולם. ניתן לגדלו כמעט בכל מקום אך הוא מצריך עבודה רבה והרבה
מים. הוא תורבת לראשונה בסין ובהודו. מהודו, התפשט גידולו לאפריקה, בה מגדלים אורז
מזה כ-3,500 שנים. עדויות לגידול אורז בארץ ישראל - סביב הכנרת ואגם החולה - קיימות
החל מהתקופה ההלניסטית, והאורז מוזכר בין מיני הדגן והקטניות.
קיימים כמה סוגי
אורז, אותם נהוג לסווג לפי צורת הגרגר: אורז ארוך, בינוני או אורז עגול/קצר. הארוך
(למשל בסמטי, יסמין ופרסי) הוא אורז פחות דביק, משום שהגרגר מכיל פחות עמילן
מהסוגים העגולים (למשל אורז לסושי או לריזוטו). זו גם הסיבה בגללה מומלץ להשתמש
באורז עגול לסושי (כי רוצים שהאורז "יידבק"). אם רוצים אורז "אחד
אחד" – יש להעדיף את אחד מסוגי האורז הארוך.
אורז אפשר להכין בסיר עם מכסה, בתנור או במיקרוגל. בכל אחד מסוגי ההכנה יש להקפיד להשאיר את הכלי/הסיר מכוסה לפחות עוד 5 דקות, כדי שהאורז ימשיך להתבשל עם האדים שנוצרו בכלי.
מחיר: 8.90 – 10.90 ש"ח לאריזה
במשקל 1 ק"ג.
כשרות: פרווה, בד"ץ מהדרין הרב רובין.
להשיג ברשתות השיווק ובמכולות.
מצרכים:
לאורז
3 כוסות אורז יסמין של "תומר"
5 כוסות מים רותחים
1/4 כוס שמן זית
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 – 1/2 כפית פפריקה חריפה
לטנזיה
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים, פרוסים דק
100 גרם שקדים פרוסים/צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
1/4 כוס סילאן של "תומר"
1/2 כפית פלפל שחור
8 שיני שום, פרוסים דק
3/4 כוס פירות יבשים, מגולענים (משמש/שזיף/צימוקים)
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
אורז
¨ לטגן אורז בשמן עד שכמעט חצי מהם מלבינים. להוסיף את המים הרותחים, מלח
ותבלינים ולערבב. לטעום את המים המתובלים ולוודא שהם מעט מלוחים. אם חסר מלח –
להוסיף
¨ להביא לרתיחה, לכסות ולהעביר לאש הכי נמוכה, למשך 15 דקות. לכבות ולהשאיר
את הסיר מכוסה עוד 10 דקות. להסיר את המכסה ולאוורר את האורז בעזרת מזלג. לכסות
שוב, כדי לשמור את החום
טנזיה
¨ לחמם מחבת. כשהיא חמה, להוסיף שמן
¨ לטגן בצל להזהבה. להוסיף שום ולערבב. להוסיף יין, סילאן, פירות יבשים,
מלח ופלפל. לערבב ולבשל עד שהנוזלים נעלמים
הגשה: להניח את האורז בקערת הגשה ולפזר מעל את הטנזיה ושקדים/צנוברים
***
עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!