יום שבת, 22 בנובמבר 2014

מתכון לקדירת בקר עם ירקות שורש חורפית ומחממת

הבטיחו גשם...השבת!!!

אני התארגנתי לבשל לבני משפחתי קדירה מלאת בריאות שתחמם אותם על תוך סופ"ש גשום.

אז אכן העמדתי על הגז קדירה שהתבשלה לה כ3 שעות עם הכנות מוקדמות...

הגשם לא הגיע אבל הקדירה יצאה מעולה ולכן החלטתי לשתף את קוראי הבלוג

 במתכון לקדירת בקר עם ירקות שורש חורפית ומחממת.



המרכיבים:

מצרכים
800 גר' בשר בקר איכותי
4 בצלים קלופים חתוכים גס
5 גזרים קלופים חתוכים גס
4 שורש פטרוזיליה
2 לפתות קטנות
5 גבעולי סלרי
5 תפוחי אדמה חתוך לחצי
4 ראשי שום חתוכים לחצי
2 כפות מרק ירקות שורש של אוסם
צרור של קורנית
פלפל שחור גרוס ומלח
2 כפות גדושות רסק עגבניות.
3 כפות סילאן דבש תמרים
250 גר' חומוס
250 גר' חיטה
בקבוק יין אדום יבש אני השתמשתי בבקבוק קטן שיש בו לערך 3 כוסות יין אדום
ליטר מים.
אופן ההכנה
  1. מקמחים את הבשר ומכניסים אותו לסיר ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את  הרסק עגבניות המים והתבלינים.
  3. בסיר נפרד מטגנים את הירקות , מוסיפים דבש תמרים, בקבוק יין אדום יבש, מלח פלפל לפי הטעם.
  4. מבשלים בערך כעשר דקות עד לצמצום היין לחצי, מניחים להתקרר.
  5. מבשלים את כל המרכיבים יחד כ10 דקות לרתיחה, ולאחר מכן מורידים את האש ועל אש קטנה ממשיכים את הבישול כשעתיים נוספות.

בתאבון! עולמה של רויטל