יום רביעי, 8 ביולי 2015

"מן" מגישה מתכון מרענן לקיץ: ארטיק חלב-עוגיות ביתי

חגיגת קיץ עם "מן"

"מן" מגישה מתכון מרענן לקיץ:
ארטיק חלב-עוגיות ביתי


ימי הקיץ החמים הם הזדמנות נהדרת לבילוי עם הילדים, בבריכה, בים ובטיולים משפחתיים. חברת "מן" מגישה מתכון לארטיקים ביתיים בטעם ממכר של חלב ובשילוב עוגיות 100% חיטה מלאה של "מן" עם סיבים תזונתיים וללא מוצרים משמרים. מתכון קל להכנה, בשילוב חלב ועוגיות הידוע כאהוב על ילדים ומבוגרים. ניתן להכין בתבנית ייעודית להכנת ארטיקים (במתכון זה השתמשנו  בתבנית טאפרוור איכותית), בציפוי שוקולד וקראנץ' עוגיות. מהכמות שבמתכון ניתן להכין עד 10 קרטיבים בגודל בינוני. קיץ בריא ונעים!
מצרכים (ל-10 יחידות)
לקראנץ' עוגיות
1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי  (300 גר')
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה מומסת
לחלב עוגיות
4 כוסות חלב
1/2 מיכל שמנת מתוקה
5 כפות סילאן
לציפוי
1/2 שקית עוגיות חיטה מלאה "מן" בטעם ביתי  גרוסה לפירורים גדולים
100 גרם שוקולד חלב/שוקולד מריר
1 כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
1.       הכנת הקראנץ': מרסקים את העוגיות לתוך קערה בינונית, מוסיפים את הסוכר, המלח והחמאה המומסת ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור כ-20 דקות ועד להזהבה.
2.       הכנת החלב: כשהתערובת קרה, מעבירים לקערה גדולה יחד עם החלב. משרים כחצי שעה. לאחר ההשריה, מעבירים דרך מסננת דקה. סוחטים היטב את העוגיות עד לקבלת חלב בגוון חום מוזהב. את תערובת העוגיות הנוזלית שומרים בצד. טורפים את החלב יחד עם השמנת המתוקה והדבש עד לקבלת מרקם אחיד.
3.       הרכבת הארטיק: בתחתית כל כלי מניחים מעט מתערובת העוגיות שהושרו בחלב ומכסים בתערובת החלב והשמנת. מכניסים להקפאה.
4.       לפני הגשה מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב עם השמן. מצפים כל תחתית קרטיב בשוקולד ומצפים בעוגיות שפוררתם מראש.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי  sweet weekend