חברת "תבואות" משיקה - פוניו אורגני - סופרפוד עתיק
ממערב אפריקה: דגן נטול גלוטן ועשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים
אני הכנתי עם הפוניו לחם בירה עם בצל יצא מעולה הורדתי את השימוש בקמח, המרתי את הכמות ב100 גרם קמח כוסמין+ 200 גרם הדגן פוניו.
הוספתי בצל סגול שטיגנתי מראש.
טעים להפליא ובריא!
לפוניו טעם אגוזי,
ייחודי וטעים, והכנתו קלה ומהירה – בישול במים רותחים כ-20 דקות וזהו, מוכן. נהדר
כתוספת, במרק, כדייסה, כ"קוסקוס" ואפשר להכין ממנו לחם ואפילו בירה.
הנטורופתית יערה כהן
איכילוב מציינת כי "פוניו הוא דגן מלא, ללא גלוטן, העשיר בסיבים תזונתיים
ומשפר את פעילות מערכת העיכול, הוא תורם לתחושת שובע ממושכת, מכיל חלבון איכותי
וברזל ועשיר בוויטמינים מקבוצה B".
תבואות משיקה שני סוגים
של פוניו אורגני: פוניו אורגני הנארז במפעל תבואות; ופוניו אורגני ללא גלוטן הנארז במפעל המייצר בתנאי ייצור מפוקחים,
ללא חשיפה לגלוטן.
כשר פרווה, בהשגחת
בד"צ מחזיקי הדת בעל"ז.
מחיר: 19.90 ש"ח
לאריזה במשקל 500 גרם.
להשיג ברשתות השיווק,
בבתי טבע, בחנויות מתמחות ובמכולות.
"תבואות" מציעה מתכון צבעוני ומהיר הכנה:
פוניו עם חלב קוקוס, כורכום, קינמון וכמון
באדיבות המתכונאית אריקה לוי
מרכיבים:
1 כוס פוניו אורגני
של "תבואות"
1 כוס מים או מרק/ציר
ירקות, צלול
1 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס בצל, קצוץ דק
3 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
או 1/2 כפית ג'ינגר מיובש של "תבואות"
1/2 כפית עלי אורגנו
או טימין מיובשים
1/2 כפית כורכום טחון
של "תבואות"
1/2 כפית כמון של
"תבואות"
1/2 כפית קינמון של
"תבואות"
3/4 – 1 כפית מלח
הימלאיה דק של "תבואות"
1/2 כפית פלפל שחור
של "תבואות"
1/2 כוס פלפל אדום/כתום/ירוק
חתוך לקוביות
** להגשה ועיטור: קוביות גבינה בולגרית, זיתי קלמטה, מעט
גרגרי חומוס מבושלים, עלי פטרוזיליה וכוסברה, שקדים מולבנים פרוסים, חצאי עגבניית
שרי, פפריקה
הוראות הכנה:
¨ להניח את הפוניו במסננת צפופה
(הפוניו מאוד קטן) בתוך קערה ולהוסיף מים קרים. לערבב ולשטוף בזהירות. לסנן את
המים
¨ בסיר מתאים, לשים חלב קוקוס ומים/ציר
מרק ולהביא לרתיחה על אש בינונית - גבוהה
¨ להוסיף את התיבול והירקות ולבשל 5 דקות
¨ להוסיף את הפוניו ולערבב. לכסות
ולהנמיך את האש. לבשל 5 דקות. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 8 - 10 דקות
¨ להסיר את המכסה ולאוורר את הפוניו עם
מזלג (לא לדלג על שלב זה)
** הגשה: להניח בקערת הגשה מתאימה. לפזר מעל את המרכיבים השונים
ולפזר מעט פפריקה.