יום שלישי, 4 באוקטובר 2016

הכל כרגיל ! בשורה לנמנעים מגלוטן: חברת אשבל והשפית עינת מזור משיקים "תערובות כרגיל" לאפיית עוגות ללא גלוטן

הכל כרגיל ! בשורה לנמנעים מגלוטן:
חברת אשבל והשפית עינת מזור משיקים
"תערובות כרגיל" לאפיית עוגות ללא גלוטן



בשורה לנמנעים מגלוטן.
כיף גדול היה לקחת חלק ולהתנסות במותג של חברת אשבל
"תערובת כרגיל להכנת עוגה ללא גלוטן"! 
אני קיבלתי את התערובת בטעם וניל והחלטתי לנסות לאפות את התערובת כעוגת דבש לחג.
אז יצא נפלא, העוגה הייתה אוורירית, גבוהה וטעמה היה נפלא.
אני הכנסתי את עוגת הדבש לחג לפי המתכון של ניקי בי.
הוספתי מקל וניל להדגיש את הוניל והדבש שהולכים יחד 
מצויין בעוגה לטעמי.


עולמה של רויטל



עוגת דבש מושלמת

תבנית 24

מצרכים:

4 ביצים מופרדות
150 ג` סוכר (שלושת רבעי כוס)
1/3 כוס דבש
1/3 כוס מייפל
250 מ"ל שמנת מתוקה / מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן
320 ג`קמח כרגיל בטעם וניל
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
סירופ (אופציה לא חובה):
חצי כוס מים
חצי  כוס סוכר
3 כפות מייפל
אופן ההכנה:
1. להתחיל להקציף את החלבונים כמה שניות, להוסיף את הסוכר ולהקציף לקצף יציב להנמיך מהירות ולהוסיף את החלמונים, להמשיך להקציף עד שהחלמונים נטמעים בקצף.
2. לערבב בקערה נפרדת את המצרכים הרטובים, לערבב בקערה נפרדת את המצרכים היבשים, להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף באיטיות את הרטובים, אחר כך להוסיף את המצרכים היבשים ולהקציף במהירות נמוכה עד שהכל אחיד.
3. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות, לצנן. לבשל את מצרכי הסירופ  תוך כדי עירבוב  במשך כמה דקות, לצקת את הסירופ בעזרת כף על כל העוגה.
השפית-קונדיטורית עינת מזור נחשבת לפורצת דרך בפיתוח מוצרים ללא גלוטן ומהדמויות המובילות בשיח הקולינרי המקומי, בנושאים של אורח חיים בריא ובישול ואפייה ללא גלוטן. מזור, אימא לילדה צליאקית, ניהלה חברת קייטרינג מובילה שהתמחתה באירועים ללא אלרגנים בארה"ב, עומדת בראש הוצאת ספרים עצמאית, כותבת ספרי בישול בריא ואפייה ללא גלוטן,  מעבירה סדנאות בישול ואפייה בארץ ובארה"ב,  לאחרונה נבחרה על-ידי חברת התעופה הלאומית של ישראל -  אל-על לשמש כיועצת קולינרית.