יום חמישי, 17 בנובמבר 2016

מתכון: סום טאם - סלט פפאיה תאילנדי חריף - תתכוננו להתמכר!

מתכון: סום טאם, או סלט פפאיה תאילנדי




הסלט שלי מבוסס על הסלט האגדי של הבית התאילנדי.


סום טאם, או סלט פפאיה תאילנדי, היא מנה קלאסית ואופיינית לצפון מזרח תאילנד. 
הסלט מרענן, מצד אחד חמוץ, מצד שני חריף מתוק.
פתיחה מעניינת לכל ארוחה!

מרכיבים:
1 פפאיה ירוקה גדולה
4 שיני שום בינוניות, כתושות למשחה
6 כפות נאם פלה (רוטב מי דגים) ניתן להשיג בחנויות המזרח הרחוק
מיץ מלימון וחצי
חצי סוכר דקלים מגורר על פומפיה
פלפל צ'ילי חריף לפי הצורך
20 גר' בוטנים קלויים קצוצים
אפשר להוסיף לוביה ועגבניות שרי, או גזר מגורר
אני אוהבת להרגיש את טעם הפפאיה אז השתמשתי רק בה.

אופן ההכנה:
חורצים את הפפאיה לאורך בסכין. בעזרת קולפן חותכים לרצועות דקות.
במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי.
מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר דקלים ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת, אני בסוף מוסיפה את הצ'ילי בסוף.
מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים).
מפזרים את הבוטנים. טועמים ומשלימים תיבול.
מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
בתיאבון!  



עשו לייק לעמוד הפייסבוק של הבלוג, ולא תפספסו אף פוסט!